DuvelDuvel - Aap-O-Theek (2004)

Label: Top Notch

1. Intro (0:25)
  2. Eigen Shit (3:31)
  3. Iemand Moet het Doen (3:44)
  4. Spietkong (4:03)

15. Lawness (4:01)
  16. Luister (3:53)
  17. Bun Arrogant (3:57)
  18. Ziel [Skit] (0:48)
  19. Tis Leuk Geweest (4:03)
  20. Tingi Puf (3:15)
avatar van pascal83
Voor de mensen die niet kunne wachten op het nieuwe album, hier een promo met (geremixte) oude en nieuwe nummers:

(productie van 'Fok ze! Xit erin' ).

Er fijn album dit. Dikke beats en duvel rapt er weer lekker op los. Zijn stem ligt me wel en ik vind de worldplay juist orgineel en goed klinken.

De inhoud en afwisseling ervan in de nummers stelt niet al te veel voor maar dat hecht ik niet al teveel waarde aan. Rein de vos en supadupah zijn wel een stuk minder dan duvel maar toch nog wel een geinige aanvulling. Enkel Blondie B is een totaal waardelose toevoeging, klinkt echt voor geen meter wat die kerel allemaal uitkraamt.

Eigen shit, Iemand moet het doen (dank aan delic), Sjonge de Jonge en wie is het (dank aan kubus) zijn echt mijn favo nummers en zitten wel rond de 4,5 *
Wat mindere nummers zoals alles mag, draai en dus stratemakers halen dit weer iets omlaag.

Al met al is duvel ondertussen wel een van mijn favoriete nederhop artiesten en dit album komt uit op een dikke 4*

lol @ Relax

Damn het wel zo je moet duvel gewoon voelen of je haat het, maar die duvel en z'n wordplay zijn een d0delijke combinatie.

Verder die metaforen die hij gebruikt, hij komt gewoon met gruwlijke lines zo nu en dan, maar wat zijn flow betreft kan ik het wel begrijpen, maar ook dat is vaak genoeg lauwe shit.

Die nieuwe mixtape van Duvel is ook erg dope, het is een solo mixtape met beats afgemixt door Dion die mixtape is overigens gewoon te vinden op DuvelDuvel homepage.
Maar verder is dit wel een lauw album, maar ik stem pas als ik nog de laatste 3 nummers heb gedownload hehe

avatar van tovenaar
Ik vind dat nieuwe albumpje van DuvelDuvel (Whiskey op de Aperotzzzzz) erg leuk moet ik zeggen. Lekker zomers gevoel (brengen warmte in je zomer!) komt er op dat ding naar voren. Leuk warmlopertje voor het 'echte' album dat nog komt dit jaar.

avatar van Josje
tovenaar schreef:

dat albumpje is echt nergens te vinden ........

Via http://www.duvelduvel.com/ meteen op de eerste pagina. Slokje? is de link naar alle nummers.

avatar van Josje
dankje... en het is inderdaad een erg leuke cd... heeft duvelduvel die beat nou van t.i of andersom ?

Toch nog een keertje geprobeerd maar ik trek Duvelduvel alleen in extreem kleine porties. (bosmuis, buitenwesten, wie is ut) Als die andere 2 apen niet meedoen dus.

Zeker mooie CD, zitten aardig wat mooie nummers bij, mooie style, en ook chille beat. Daarvoor zou ik 4 sterren geven. Maar ik heb zelf de Speciale editie van het album. Daar geef ik een extra ster voor, erg mooi.

Zeker een aanrader!

Jonkster schreef:

Volgens mij is Wie is Ut ook een Delic-beat.

avatar van BoordAppel
Nope, die is van Kubus.

avatar van pascal83
Dit kan weleens het laatste DuvelDuvel album zijn .
Zie: http://www.duvelduvel.com/

pascal83 schreef:
Dit kan weleens het laatste DuvelDuvel album zijn .
Zie: http://www.duvelduvel.com/

Als ze beter zouden leren rijmen dan zou het jammer zijn.

avatar van thomzi50
Sterker nog, het is al erg jammer.

avatar van Yak
Yak
Hou het een beetje centraal aub, die discussie over het stoppen van Duvel wordt nu hier, hier, hier en dus hier ook al gevoerd.

avatar van oruiz
Relax schreef:

Als ze beter zouden leren rijmen dan zou het jammer zijn.

rap moet rijmen?

oruiz schreef:

rap moet rijmen?

Nee rap moet uit een boek worden verteld.
Het begon op de straten met wie het scherpst was met de rijm en de inhoud, bij DuvelDuvel hoor ik nou ook niet bepaald inhoud maar oke.
Als je keigoed rijmt wat hier te ver te zoeken is, dan heb je nogal wat punchlines voor het oprapen als het klopt en hard is.
Ik kan bij dit album niets goeds vinden.

avatar van o zo duits
schaap schreef:
hater, next level shit 4*

Laatst Rijmpappie nummer 1 gedownload!
Productioneel hoor je dat het wat ouder is en wat onprofessioneler maar desondanks vind ik die cd misschien nog wel meer classic dan Aap-O-Theek.

De honger en het plezier straalt er echt vanaf. Dat in combinatie met gruwelijke Nederlandse samples van vaak onbekende afkomst is het 10 nummers lang genieten.
Voor allen: Zorg dat je die cd bemachtigd, verplichte kost voor iedere zogezegde hiphopkenner/liefhebber.

De cd begint zo:

Duvel heeft de macht, Duvel heeft de kracht, Duvel heeft die shit waarop iedereen heeft gewacht!

In mijn optiek is daar geen woord van gelogen. En voor de haters die altijd aankomen met het verhaal dat Duvel tekstueel maar matig is: uit 'Bedankt voor die stank van het album 'Van Aap naar Primaat'

"Ik hang in andere torries op andere levels
net onder die bass net boven die treble
ik drop andere flows, ik draag andere clothes
ik zie andere shit daar wanneer je kijkt naar die doos
je komt niet close niet eens ver je bent de mars, jupiter
Dit is duvel pappie een wereld op zich
Schenk me in me eigen glas en hou em voor t licht
neem een slok and get focked up hou de deuren dicht
ik ben back en ik rip shit on-overkomelijk
skerper dan gilette in verkeerde handen dodelijk
Maar ik drop bij vol verstand vaste hand voel je ballen
ruik je vingers en zeg bedankt voor die stank"

Shit is next level en dan snap je 't gewoon (nog) niet, is niet erg maar ga niet haten Fokkers!!

"Rappers zijn geweest. Duvel stelt de nieuwe maatstaf"

(zal ook meteen mijn top 10 favoriete rappers aanpassen alwaar Rico van Opgezwolle het dan maar zal moeten doen met een goede 2de plaats, al zal die daar denk ik zo niet erg wakker van liggen, haha)

Gegroet en check 'Rijmpappie nr 1 en 'Van Aap naar Primaat'.

Relax
De eerste rapper in de track "Lelijk" komt alleen beetje goed over.. voorderest is het slecht tot matig

avatar van thomzi50
Lelijk is alleen Duvel?

thomzi50 schreef:
Lelijk is alleen Duvel?

Dat kan, vind de stemmen nogal opelkaar lijken .. behalve 1tje met een ziek slechte flow
Dan heb ik alleen nog hoop voor Duvel.

avatar van MJ_DA_MAN
schaap schreef:
hater, next level shit 4*

Shit wat word ik schijtziek van deze berichten. Overal, bij ieder album waar je kritiek op hebt word je meteen hater genoemd. Zelf niks onderbouwen (wat Relax wel gewoon keurig doet) en maar het woord ''hater'' gebruiken omdat dat het makkelijkst is. IQ-loze users.

MJ_DA_MAN schreef:

Normaal vind ik het ook vreselijk irritant als iemand dat post, maar bij DuvelDuvel kan ik er de humor nog wel van inzien

avatar van o zo duits
luc011190 schreef:

Jij slaat de spijker op zijn kop. Het argument hater vind ik normaal gesproken zelf ook kinderachtig omdat het zo weinig ruimte laat voor argumentatie. Daarentegen praten we nu over Duvel die in zijn teksten met grote regelmaat de woorden Haters, Fokkers enz. bezigt m.b.t. mensen die zijn shit niet tof vinden. Zie het dus maar als een naar de man.

Vind het overigens ook geen groot vertoon van intellect om iedereen die het argument Hater gebruikt (als kleine provocatie) een IQ-loze user te noemen.
Maar desondanks Duvel moet je voelen want de pen (of het/dit tikwerk) kan niet beschrijven...

Relax
Ptss dus ik ben nu een hater omdat ik die simpele tekst niet waardeer, tja zielig hoor, meningen geven word zelfs niet meer gewaardeerd door de artiesten.
Van kritiek leer je, net als van fouten leer je.
Zie dat maar als een knipoog.

Relax schreef:
Van kritiek leer je, net als van fouten leer je.
Zie dat maar als een knipoog.

Moet ik het hele bericht als een knipoog zien of is het de bedoeling dat ik hier serieus op reageer?

avatar van Niek
Phoe, vind het moeilijk deze te beoordelen. Genialiteit word afgewisseld met pure troep. Normaal geef ik een album waarin ik altijd moet skippen niet hoger dan een 3. Gaat hier ook niet gebeuren denk ik. Nummers als BBB vind ik erg slecht. Verder wordt het op een gegeven moment te veel van hetzelfde. Ik denk dat als ze hier ipv 18 erg korte nummers gewoon voor een nummer of 12 stevige tracks hadden gekozen dit een aanzienlijk hoger cijfer had kunnen krijgen. Want dan is het minder erg dat het concept van elk nummer gelijk is. Nu wordt je er wat moe van op het eind. Tot Stratenmakers vind ik het erg interessant, daarna daalt mijn interesse snel. Puur en alleen omdat de nummers zich niet echt meer onderscheiden. Met Gevoel is nog een positieve uitzondering samen met Tis Leuk Geweest. Eigen Shit, Wie Is Ut en Dubbelspel zijn naar mijn mening de sterkste tracks. Helaas slechts een 3, want die genoemde tracks verdienen eigenlijk meer...

Pauper
Duvel's geniale visie op Hip-Hop wordt vaak onderschat, hij is toch wel een van de grondleggers als we spreken over de Neder-Hop, de credits hiervoor worden vaak op de naam van mannen als Extince geschreven wat zeker niet geheel onterecht is.

Duvel's tracks heb een hele aparte stijl die zeker niet door iedereen gewaardeerd wordt. Wie Is Ut is een van de tracks die er ook bij het grote publiek tussen uit springt. Zijn beats, rhymes en flows zijn orgineler dan welke andere artiest in Nederland, daarnaast is zijn vocabulair ook nog eens zeer tof gebracht.

Ik vind het gewoon een briljante CD, de toevoegende waarde van Super Pollum en Rein is minimaal, althans onvoldoende, Duvel bewijst dat hij ook zonder die mannen kan nu hij zelf "alleen" verder gaat. 4,5*