Relax schreef:(quote)
Totaal niet mee eens, alle mensen die ik ken in het echt vinden het bagger en die zijn ook rap fan.
Ze vinden het tekstueel lachwekkend, kwa beats gewoon geneuzel en die flows vinden ze helemaal om van kapot te gaan.
Grotendeels ben ik het ermee eens en het is geen love it or hate it, muzikaal staat het nou eenmaal niet groot.
Maar jullie waarderen het express zo "HOOG" omdat het anders is dan andere rap in Nederland en dat maakt het zo uniek en classic volgens jullie.
Jammer en overbodig dat zoiets geloofd word, origineel hoeft niet altijd classic te zijn, vooral niet met deze bagger lyrics.
Niet iedereen denkt hetzelfde over muziek. De ene vind het belangrijk dat een flow nooit off-beat gaat, terwijl de ander dat niet uitmaakt: "Als het maar gewoon lekker klinkt!" De ene is bij Duvel aan het verkeerde adres (lees: jij), de ander niet.
Bij mij is originaliteit een belangrijke schakel. Ik hou dan ook van muziek wat experimenteel is (niet dat dit album experimenteel te noemen is). Als muziek origineel is dan vind meestal de ene het geweldig en de ander vind het vreselijk. Dat zie je ook bij Kid A van Radiohead. Daar komt dat 'Hate it or love it' gebeuren dus vandaan.
Ook de teksten zijn geweldig, die niet diepgaand en zwaar uitgedacht zijn, maar gewoon grappig en leuk gevonden. Ook daarvan moet je houden, en moet je de humor snappen. Anders zijn het inderdaad "bagger lyrics".

Wat ik ook zo geweldig vind aan Aap-O-Theek is de spontaniteit. Er zijn zoveel fouten te ontdekken; spelfouten, vreemde geluiden op de achtergrond van glazen die worden neergezet etc. Ik denk dat de heren van Duvelduvel dan ook nooit een track opnieuw zullen opnemen omdat er fouten in zitten. Ik vind het leuk om die foutjes te ontdekken, jij denk ik niet.
Het is ook geen hoogstaande muziek. Je moet het dan ook niet al te serieus nemen. Maar de originaliteit, de grappige teksten en de spontaniteit maken dit album tot een geweldig geheel. Ik snap wel waarom je dit niks vind. Ik snap bijvoorbeeld ook niet wat er zo geniaal is aan Parels voor de Zwijnen van De Jeugd van Tegenwoordig. Maar het is nogal raar om te zeggen dat ik dit hoog waardeer alleen omdat het origineel en anders is dan andere hiphop uit Nederland.
PS: Ben ik dan de enige die zich niet ergert aan SupaDupah?