Winne - Winne Zonder Strijd (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (De Belofte) (3:17)
  2. W.I.N.N.E. (3:42)
  3. Wat Echt Is (3:55)

met Laise

4. Lotgenoot (4:27)
  5. Crime Passionel (3:29)

met Dick Klees

6. Winne Zonder Strijd (4:25)
  7. Binnenvetter (3:24)
  8. Alles Wat Ik Wil (4:02)

met GMB

9. Zegevieren (4:00)

met Feis

10. Wandel Met Me Mee (5:03)
  11. Rood (3:12)
  12. Luidsprekers (4:43)

met A&C

13. Doe Alsof Je Weet! (Eckte Eckte) (4:03)

met Shyrock

14. Geef 8 [Remix] (4:35)

met Eddy Ra, U-Niq, Lotto, Crimson, Alex, Alee Rock, Millz en Feis

avatar van 'State Of Mind'
Best vreemd eigenlijk dat Alee Rock niets heeft geproduceerd op dit album.

MAS
Hoe kan het dat hier al op gestemd is ?

avatar van MJ_DA_MAN
*Kuch, teruglezen, kuch*.

avatar van 'State Of Mind'
2 tracks van de oorspronkelijke ''Winne Zonder Strijd'' geproduceerd door Kapitein Mo.

Winne - De Game
YouTube - Winne - De game

Winne - Tijd
YouTube - Winne - Tijd

En ze zijn gruwelijk.

avatar van Stapler
Hoe bedoel je de oorspronkelijke?

avatar van TheLegacy
Nou Winne Zonder Strijd is oorspronkelijk volledig geproduceerd door Kapitein Mo. Zo te horen is dat album een stuk beter als de "nieuwe" versie. De tijd zal het vertellen!

avatar van Game
Dus de lyrics zijn gewoon hetzelfde, alleen de beat is straks anders?

Wel leuk dat Winne die tracks uit laat komen.

Edit:

Lol, ik zie nu dat die twee tracks niet eens hier op de tracklist staan.
Foutje.

Paar berichten over stemmen weggehaald.

Game schreef:
Dus de lyrics zijn gewoon hetzelfde, alleen de beat is straks anders?

Wel leuk dat Winne die tracks uit laat komen.

Edit:

Lol, ik zie nu dat die twee tracks niet eens hier op de tracklist staan.
Foutje.

hahaha zijn gewoon 2 tracks van het eerste ''Winne Zonder Strijd'' project uit 2006. Het zal best zijn hoor dat er ook teksen van het oorspronkelijke project op de ''Winne Zonder Strijd'' van nu komen, maar dat zullen deze teksen niet zijn dan zou hij ze niet op een mixtape zetten denk ik. Ik vind ze in ieder geval heel goed.

dion_odinot
Weet iemand Waarom Kapitein Mo er nou zo plotseling mee stopte?

En waarom ze desondanks niet de tracks met kapitein Mo gewoon op dit album hebben gezet?

avatar van 'State Of Mind'
Moet je ff die intervieuws van de afgelopen weken checken, op PUNA staat er een en op Top-Notch ook.

MAS
Vond de kapitein Mo tracks ook wel vet

Gekkenhuis
thomzi50 schreef:
Ai, dat zijn wel heel veel vragen.. Kunnen jullie niet even wachten ? En hoezo zou hij Marco Borsato dissen?

Ik was natuurlijk niet serieus, maar dat kwam blijkbaar niet over

avatar van Kill_illuminati
Dit album word in mijn vrienden kring en bij comments op youtube (101 barz en bij de nummers zelf) ernstig ge-hyped. Veel mensen claimen dat dit het allerbeste Nederhop album is omdat ze bij de luistersessie zijn geweest weten ze dit. De converse eromheen heeft een hype opzich al gecreerd. De nummers die ik tot nu toe al heb gehoord willen me niet echt boeien. Te veel brag en boast en als ik mensen daarop attendeer komen ze met het argument Ja dat hoord bij hiphop en dan kijken ze me aan alsof ik niet thuis in het genre ben.

avatar van 'State Of Mind'
Dit album zal volgens Winne een stuk minder Brag & Boast zijn dan dat we van hem gewend zijn, hij zei dat de mensen gaan schrikken als ze de nieuwe Winne horen.

'State Of Mind' schreef:

Wat zullen we toch schrikken van z'n kunsten, inderdaad een marketing trucje. Het probleem bij hem is altans vind ik, hij klinkt als ieder andere rapper. Er zit geen bezieling in, hij flowed niet spannend. De teksten daarbij helpen helpen het ook niet allemaal om het mij telaten waarderen. Producties daarintegen zijn erg strak van de gereleasde/geleakte tracks.

Het braggen begint trouwens al bij de titel, ken je na gaan wat volgt.

Wat is z'n volgende titel: Ik heb al gewonne'

Oke het is duidelijk jij bent kennelijk geen fan XD

avatar van MJ_DA_MAN
Ik hoop dat ie tekstueel ook daadwerkelijk is veranderd. Hij heeft denk ik wel potentie om sterkere teksten te schrijven maar is tot nu toe nooit verder gekomen dan inhoudloze teksten puur stoelend op eentonige word play. Helaas denk ik dat ik nooit zijn stem zal waarderen, maar wie weet.

'State Of Mind' schreef:
Oke het is duidelijk jij bent kennelijk geen fan XD

Skeptisch

avatar van 'State Of Mind'
Het valt me trouwens echt tegen dat er geen Sticks of Typhoon featuring is ofzo.

avatar van Game
Inderdaad, ik daar ook op gehoopt. Er staan nu wat redelijk onbekende gastartiesten op. Misschien is dat wel zo bedoeld.

Winne zijn teksten zijn een beetje lastig te beoordelen. Want ze zijn wel sterk, maar ze gaan eigenlijk in prinicipe helemaal nergens over. Maar dat vind ik helemaal niet zo erg. Want Winne heeft voor mij een leuke uitstraling, en ook leuke punchlines. Ik zie hem echt als een typische "brag & boaster", dus ik verwacht niet zo veel nummers met verhaal op dit album.

Ik denk wel dat Winne echt goede "story telling" tracks kan maken.

avatar van Shelter
Winne klinkt als iedere andere rapper???
Dat vind ik eigenlijk nou juist niet...die drive van hem vind ik super vet.
Kwa verstaanbaarheid is het ook erg vet, wat nogal eens bij andere Nederlandse rappers ontbreekt. Met Kempi als absoluut dieptepunt.
Kwa teksten is het geen Typhoon, maar hij doet wel veel aan metaforen en dubbelrijm etc. Daarom vind ik het tekstueel wel wat hebben kwa boodschap is het niet heel bijzonder maar kwa creativiteit is het wel vet. Het is geen politieke rapper, maar daardoor geen mindere rapper.

Dat hij heeft gekozen om geen Sticks, Typhoon e.d. als features te nemen, maakt mij alleen maar enthousiaster. Zeker niks mis met deze gasten, maar ik heb inmiddels zoveel tracks gehoord met features met hen dat het wat saai begint te worden.
Overigens had ik wel gehoopt op een track met Duvel, gewoonweg voor de compleetheid van vette Rotterdamse rappers/producties.

avatar van Urbanoetang
Ha - komt-ie dan eindelijk toch. Hopelijk stukken beter dan de tegenvallende mixtape gevuld met oude tracks.

avatar van 'State Of Mind'
Ik verwacht wel goede producties van dit album als je ziet dat Concrete op U-niq's albums; Kritiek, Politiek, Energie & Evenwicht heeft geproduceerd, wat ik toch wel ijzersterke producties vind die mij zeer goed in het gehoor liggen.

dion_odinot
Concrete heeft inderdaad aardig wat dope producties afgeleverd. Ik vind concrete persoonljik ook beter dan soulsearchin' .

aantal tracks van U-niq geproduceerd door concrete:

het kapitalisme: evenwicht, politiek, tak taki, instinct, straat kennis & energie

Rotterdam: Rotterdam, kritiek, geluidsbarrieres, mama, Lau!!!, nie goed genoeg, kleine klein jongetje, toekomstplannen & straatjongen

terwijl de soulsearchin' producties me vaak tegenvallen:

het kapitalisme: honderd, ten-toon-spelling, angst, identiteit, loodwaar & medestander

rotterdam: intro, de bajes, het spel, muziek, waka mang & geschiedenis

avatar van 'State Of Mind'
Waarschijnlijk komt ie woensdag op luisterpaal

avatar van Capo Regime
Ik betwijfel de eerlijkheid van de 3de stem ten zeerste

avatar van thomzi50
Check hierrrrrrrrrrrr een interview met Winne over onder meer het album, het totstandkomen ervan, 'beef' met Streetknowledge en bijten van Lil Wayne.

MAS
Hij is gelekt door een journalist heb ik gehoord...

avatar van RestLove
Hij is inderdaad gelekt, of het door een journalist is gebeurd weet ik niet. Heb paar seconden geluisterd, want ik wil hem gewoon vrijdag halen en dan voor het eerst horen