Johnny Cash - At San Quentin (1969)

Alternatieve titel: At San Quentin Live

Country
Label: Columbia

1. Wanted Man (3:24)
  2. Wreck of the Old 97 (2:05)
  3. I Walk the Line (3:29)
  4. Darlin' Companion (3:21)
  5. Starkville City Jail (6:14)
  6. San Quentin [1] (4:07)
  7. San Quentin [2] (3:13)
  8. A Boy Named Sue (3:59)
  9. (There'll Be) Peace in the Valley (2:30)
  10. Folsom Prison Blues (4:24)
  11. Big River * (1:56)
  12. I Still Miss Someone * (1:52)
  13. I Don't Know Where I'm Bound * (2:24)
  14. Ring of Fire * (2:07)
  15. He Turned the Water into Wine * (4:01)
  16. Daddy Sang Bass * (2:42)
  17. The Old Account Was Settled Long Ago * (2:16)
  18. Closing Medley: Folsom Prison Blues / I Walk the Line / Ring of Fire / The Rebel-Johnny Yuma * (5:08)
2 x San Quentin achter elkaar en het publiek vind het prachtig

avatar van Madecineman
Op de CD uit 2000 staat het complete concert met 18 nummers. Blijft mooi om Cash al zijn gevangenisliedjes voor zo'n gepast publiek te horen zingen.

avatar van Toon1
Eén van mijn favoriete live albums, maar het complete concert is nog véél beter!

Planefreak
ik heb er een kort filmpje van. Echt een mooi concert. Ik ken het van mijn vader. Die heeft veel cd's en een dvd. Een mooie man..

(Het stukje voor) Folsom Prison Blues is echt leuk. Maar dan moet je wel het hele concert horen en niet deze 'samenvatting'.

Zelden ervaren, zoveel sfeer op een live-album. Cash bespeelt zijn publiek perfect, en weet wat ze willen horen. Goeie Cash-muziek, echter zonder topnummers.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Geen topnummers ?

A Boy Named Sue vind ik op deze plaat helemaal geweldig!!

Maar ach, smaken verschillen hea?!

Inderdaad...

avatar van Xel
Xel
gewoonweg "wow"! Geen woorden.

fredpit
Dit album beleef je bijna als een film.Je hoort (ziet) het publiek enthousiast en opgewonden worden, De gevangenisdirecteur en bewakers die zenuwachtig worden, Cash die het succes ruikt..En dan gewoon twee X San Quentin spelen om de spanning en sensatie nog wat meer op te voeren..

avatar van timhardt
Eén van de beste live albums ooit 5*

'San Quentin, may you rot and burn in hell!'

Dat de beste man daar mee weg kwam met al die verkrachters en moordenaars bijeen...

Johnny gaf zelf toe het best in z'n broek te doen voor het optreden, daar het hier zwaardere criminelen betrof dan in Folsom Prison. Maar dan krijgt hij ze toch allemaal op zijn hand, en hoe. Als geheel vind ik het album net een streepje onder Live At Folsom Prison zitten. Folsom Prison klinkt net iets zuiverder, de songs zijn net dat beetje beter, de band lijkt daarop ook iets beter op dreef te zijn en de sfeer klinkt iets spontaner.

Maar toch, een welverdiende 4,5!

avatar van timhardt
Zoveel goeie liveplaten zijn er niet. Als je ze allemaal optelt kom je er misschien aan 10, maar deze is er ongetwijfeld bij!

DonDijk
idd een geweldige plaat

EVANSHEWSON
Live at Folsom Prison en deze Live at San Quentin zijn twee zeer essentiële liveplaten van deze topartiest.
Verplichte kost in iedere gevarieerde platenverzameling, toch ?
5 sterren die geweldig hard schijnen! *****

avatar van George
Sommige platen vervelen mij nooit, zelfs niet na bijna 40 jaar .....

dan heb je nog 2 jaar te gaan voor het zover is

avatar van George
Klopt . Dan ken en geniet ik van deze plaat 40 jaar , Voltazy . Dat zal een groot Johnny Cash feest in het noorden worden , kan ik je beloven!!!

avatar van musicfriek
Leuk, een oudere user Waarom? Omdat ze bepaalde periodes daadwerkelijk meegemaakt hebben. Soms zou ik willen dat ik 20 jaar eerder geboren was haha. Die sixties en seventies he?

Dit album, ik ken enkele nummers ervan en die zijn allemaal sterk, Johnny Cash is een absolute legende!

George schreef:

ahh, een feest in de buurt, is altijd mooi om te horen
ik ben net johnny cash aan het ontdekken, vooral via de 'american' platen, waarvan ik het laatste deel geweldig vind.

avatar van musicfriek
Dankzij die plaat hem ook leren kennen

voltazy
ik heb je evolutie in waardering van het album gelezen

avatar van George
Anders dan mijn bespreking bij Elvis Presley's NBC TV special , vind ik het weergaloze optreden van een van mijn grote helden ;Johnny Cash , wel volledig tot zijn recht komen op cd. De cd uitgave is bovendien veel vollediger dan de originele lp. Tip: het album is samen met Folsom Prison te verkrijgen in een voordelige duopack.

DonDijk
Feest in het Noorden

Harald
Fantastische live plaat. Helaas missen veele het beeld, ik heb met een beetje geluk die pindakaas DVD kunnen krijgen. Wat hadden de jongs achter de trailies goede stemming...just for one day.

Empyrium
Stuk muziekgeschiedenis die eigenlijk in geen enkele platen cq CD-kast mag ontbreken.

EVANSHEWSON
In de mijne ontbreekt hij zeker niet, hij is mooi heruitgegeven met Live at Folsom Prison, dan zijn die andere bajesklanten ook gelukkig!

avatar van Nakur
toppertje

musicfriek schreef:

En zou je misschien dit live-optreden hebben willen bijwonen?

Ik liever niet.

avatar van hellboy.ray
Ik heb van deze plaat de Legacy edition... die bestaat uit 31 nummers
en heeft ook nog een docu op dvd erbij zitten.