Ik blijf dit een vreemde plaat vinden, maar het doet het nog niet echt voor mij, al hoor ik wel potentieel voor meer bij meer luisterbeurten. Het vreemde is dat de nummers die ik vroeger een sterretje gaf, me nu niets meer doen terwijl andere nummers er voor in de plaats komen, wat ik niet echt begrijp. De enige constante is Haiti. Dat is en blijft het beste nummer voor mij (maar blijkbaar deelt niet iedereen mijn mening).
frolunda schreef:
The National en Arcade fire,twee bands die in het begin van deze eeuw vooral bij het,laten we zeggen wat muzikaal gevorderde publiek erg groot werden.
Kennelijk was ik in die periode met iets anders bezig want ik heb ze beide gemist,waarna ik zo'n vijf jaar geleden besloot een inhaalslag te gaan maken.Liefde op het eerste gezicht was het wat dat betreft beslist niet maar met Sleep well beast viel bij mij ook het kwartje aangaande the National.
Met Arcade fire wil het echter nog steeds niet lukken,ook niet nu ik de band met The Funeral hun,wellicht zwaarste geschut laat inzetten.Niet dat ik de band uit Montreal, Quebec geen kwaliteiten toedicht,die hebben ze zonder twijfel,iets wat een nummer als Neighborhood #3 (Power Out),wat me wel kan overtuigen,ook laat horen.
Maar in de meeste gevallen vind ik Arcade fire te gekunsteld klinken,krijgt hun muziek geen ruimte om te ademen en mis ik de echte extremen/risico's.Komt nog bij dat de zang mij niet echt aanspreekt.
Naast het al eerder genoemde Neighborhood #3 (Power Out) zijn Haiti en Rebellion (Lies) de uitzonderingen maar in zijn geheel kom ik ook bij Funeral weer niet verder dan een kleine voldoende.
Hier kan ik me wel in vinden, zelfs grappig genoeg dezelfde drie nummers die me het meest liggen. En ook ik heb nu het gevoel dat The National me beter ligt dan AF, ondanks dat het in theorie minder zo zou moeten zijn.
Misschien is het binnen enkele jaren compleet andersom, misschien ook niet.