Keelay & Zaire - Ridin High (2009)

1 stem

met FEMI

16. Do What It Do *

met Nightclubber Lang en Jern Eye

Rene1979
Weet niet of dit wat is maar staan wel een paar leuke gasten bij....

avatar van Rhythm & Poetry
Alweer zo'n typisch nu-soul/hiphopplaatje en dat begint me een klein beetje de strot uit te hangen. Niet eens zozeer dat de uitvoering op Ridin High zo slecht is maar het is wel erg 13 in een dozijn. Ik ken het nu wel, Ridin High weet niks unieks te bieden. Keelay en Zaire zijn redelijke producers en komen zo nu en dan best met iets leuks op de proppen. Een aantal gastartiesten zorgen er ook voor dat het vermakelijk blijft en goed te beluisteren is. Maar nee, een voldoende is dit zeker nog niet. Een soulvol hiphop album mag van mij nog best wel uitkomen maar dan moet ik de muziek ervan echt voelen en dat is hier niet het geval. Daarnaast ontdek ik graag een eigen stijl (binnen dit subgenre) en dat is op dit album dus duidelijk niet het geval.

Rene1979
Tjee R7P wtf happend with u boy! Ok het is geen topper maar een 2? De dagen dat wij het redelijk eens waren zijn zo te merken voorij.
Ik vind dit een hiphop album met leuke gasten en goeie beats ... Dat het niet uniek is ben ik met R&P eens.. Toch voor mij een 3.5

avatar van Rhythm & Poetry
Ik denk dat we het nog steeds redelijk met elkaar eens zijn, maar momenteel andere criteria stellen.

Ach ja, elke relatie kent zijn dip .

Rhythm & Poetry schreef:

Ach ja, elke relatie kent zijn dip .

Hahahaha ja bij ons is die nu.....Maar we komen er wel uit;-)

avatar van Rhythm & Poetry
Keelay en Zaire zijn producers uit respectievelijk west- en oost-Amerika; beide zijn achtentwintig jaar en vormen sinds dit jaar een team. Eerder leverde de samenwerking de Prelude To Drive EP op. Nu, ruim twee maanden later, is het tijd voor een regulier album dat de naam Ridin High draagt. Op het album zijn veel gastartiesten te vinden, variërend van nu-soul artiesten tot rappers.

Een aantal van die gasten hebben reeds naam gemaakt in hun vakgebied zoals de rappers Blu, Rasco, Supastition en Phonte. Het merendeel dat een steentje bijdraagt aan Ridin’ High is echter onbekend. Ook voor Keelay en Zaire is een mooie toekomst in de muziekwereld allesbehalve zeker, beide zijn nog nieuw in de scene en dat is ook wel aan de producties te merken. Het geluid dat ze met de draaitafels en drummachines fabriceren ligt negen van de tien keer niet lekker in het gehoor, vooral vanwege de eentonige tonen (bliepjes en hoge klanken), variatie biedt het duo nauwelijks. De drum die de basislaag vormt, klinkt vaak net wat te gewoontjes, waardoor het lijkt dat beide heren behoorlijk op safe spelen. Het nummer Cali 2 NY is slechts een van de vele tracks die door monotonie geskipt mag worden.

Dat de heren wel degelijk potentie hebben, bewijzen ze een enkele keer. Rustgevende en uitermate relaxte tracks als Sole Ides (dat door de hoge tonen erg doet denken aan de klassieke Westcoastsound) en Alright With Me geven het album een zekere aantrekkingskracht. De producties klinken hier namelijk wel prima en luisteren door de fijne keyboard klanken, prima weg. Daarnaast doen gastartiesten Phonte (die tegenwoordig ook aardig kan zingen en Blu het alleraardigst doormiddel van hun fraaie stemgeluid. Daarnaast kunnen ze prima uit de voeten met een Keelay & Zaire-productie, hun wat hoge stemgeluid matcht uitstekend met het geluid dat de producers voortbrengen. Tekstuele hoogtepunten levert het helaas niet op, veelal gaan de lyrics over de liefde en over de eigen levensstijl; unieke quotes komen op dit album niet voorbij.

Keelay en Zaire hebben zeker wat in hun mars, dat dit er te weinig uitkomt is daarom doodzonde. Productioneel is Ridin High te veilig en bovendien te veel van hetzelfde. Ook de gastartiesten kunnen weinig veranderen, af en toe klinkt er een fijne stem die het geheel hooguit misschien lichtelijk omhoog tilt - maar uiteindelijk is Ridin’ High geen overtuigende poging om de hiphopwereld in te rollen.

Ook te lezen op www.hiphopleeft.nl

bowi01
sorry R & P, maar ik begin me een beetje te storen aan die 'negatieve' comments. je deelt alleen maar 2en uit en niets is goed. waarom besluit je niet zelf een album te maken ipv af te kraken? dit is minstens 3 sterren waard, het is niet top, maar 2 sterren....

avatar van Rhythm & Poetry
Moet ik daar serieus op in gaan, als je even goed kijkt zie je dat ik zo negatief nog niet ben en ook dit jaar al erg vaak 4 sterren heb gegeven aan albums.