Fela & The Africa 70 with Ginger Baker - Why Black Man Dey Suffer (1971)

Nigeria / Verenigd Koninkrijk
Wereld
Label: EMI

1. Why Black Man Dey Suffer (15:15)
  2. Ikoyi Mentality Versus Mushin Mentality (12:56)
avatar van Hannibal
Fela laat hier op sublieme wijze en met een geweldige beat horen Why Black Man Dey Suffer. Altijd leuk wanneer Fela Kuti in zijn nummers iets te vertellen heeft. Erg jammer dat dit album met een vervelende fade-out wordt afgesloten. Het eerste nummer eindigt ook met een fade-out, die minder storend is, maar die laatste.... ooohw!

Dit album is bijna perfect!

avatar van platedraaier
Ik heb me de afgelopen week ook laten inspireren door het "Fela Kuti weekje".
Dit vind ik één van de betere werkjes van de man. Heerlijke funky groovy muziek met een dosis black awareness. Vanochtend met tegenwind op de fiets sleepte deze plaat me er met gemak doorheen.

avatar van EttaJamesBrown
Ik had een wat prominentere Ginger Baker verwacht. Ook deze mag er zijn