Paul Weller - Studio 150 (2004)

Label: V2

1. If I Could Only Be Sure (3:41)
  2. Wishing on a Star (5:09)
  3. Don't Make Promises (3:19)
  4. The Bottle (3:02)
  5. Black Is the Colour (3:29)
  6. Close to You (2:58)
  7. Early Morning Rain (3:47)
  8. One Way Road (3:19)
  9. Hercules (3:27)
  10. Thinking of You (3:49)
  11. All Along the Watchtower (5:54)
  12. Birds (3:29)
  13. Thinking of You [Live Radio Session - RBB Sendesaal] * (3:30)
  14. The Bottle [Live Radio Session - RBB Sendesaal] * (3:30)
  15. One Way Road [Live Radio Session - RBB Sendesaal] * (3:59)
  16. Wishing on a Star [Live Radio Session - RBB Sendesaal] * (4:55)
  17. If I Could Only Be Sure [Live Radio Session - RBB Sendesaal] * (3:50)
  18. Come Together * (3:40)
Kos
De 'Wishing on a Star' cover is in ieder geval al erg onnodig en vervelend.

avatar van Zachary Glass
Kos schreef:

De 'Wishing on a Star' cover is in ieder geval al erg onnodig en vervelend.

Ik hoorde het onlangs op de radio en dacht: "Sjonge, Paul - waarom, waarom toch?"

Coveralbums - het gros heeft iets volstrekt nutteloos, naar mijn gevoel. Misschien daardoor dat sommige net zo leuk zijn

"Studio 150" heeft iets volstrekt vrijblijvend (ik heb deze maar één keer gehoord - daarom ga ik er niet op stemmen), vind ik.

Het zou een leuk album kunnen zijn om op te zetten als - hou de kalmeringstabletten bij de hand! Een verschrikkelijk woord komt eraan !!!!! koffietafelmuziek

Kos
O jee, ik hoopte eigenlijk dat die Wishing on a Star cover een negatieve uitzondering was.

Kos
Het heeft er volgens mij ook mee te maken of je het origineel een goed nummer vindt. Dan ben je al veel eerder geneigd covers heel erg irritant te vinden.

En laat ik 'Wishing on a Star' van Rose Royce' nou een geweldig nummer vinden.

avatar van Zachary Glass
Kos schreef:

En laat ik 'Wishing on a Star' van Rose Royce' nou een geweldig nummer vinden.

Paul coverde ook All Along the Watchtowers - ik vind dat een goed nummer - maar den Paul voegt er niets nieuws aan toe. Spijtig vind ik dat.

Ik kan hier voor de vuist weg, slechts twee memorabele coveralbums herinneringen: Mark Kozelek's What's next to the moon (akoestische versies van AC/DC nummers!! ) en Chris Whitley's Perfect Day (waar hij o.a. The Crystal Ship , Spanish Harlem Incident , ... compleet herwerkt tot Whitley-songs).

Maar nog 'ns: een coveralbum hoeft niet echt iets extra's toe te voegen aan een oeuvre van een muzikant, naar mijn idee - het mag af en toe gewoon eens pure fun zijn, nietwaar?

En misschien put Weller hier inspiratie uit voor z'n volgende studioalbum Laten we het hopen

P.S. Even goede vrienden, Paul?

avatar van starbright boy
Ik ben niet de enige! Ik ergerde me al dood aan de slappe cover van Paul.

tondeman
ik ben het niet eens met de visie op all along the watchtower. ik vind het zeer goed gecovered en prefereer hem zelfs boven jimi hendrix' versie. het vergt nogal wat lef om deze plaat op deze manier onder handen te nemen, met gospel invloeden en dergelijke.

het enige liedje dat er echt naast zit is wishing on a star. the bottle en hercules zijn gewoon geweldig. only could be sure en close to you zijn ook favorieten van me. en de manier waarop hij one way road heeft aangepakt mag er ook zijn.

het heeft dus wel degelijk iets extra's, hij maakt bestaande liedjes gewoon beter, geeft ze een totaal nieuwe dimensie.

Ik ben het eens met de meeste onderstaande reacties. Een niks-aan-de-hand plaat waarvoor Paul Weller veel te goed is.

Ik heb hem nu anderhalf keer gehoord en heb voorlopig niet de behoefte om hem weer op te zetten. Voor mij voor dit moment even voldoende voor anderhalf puntje.

Misschien dat ik deze CD over een jaar of wat, als ik zelf ook ingekakt ben, nog een tweede kans gun. In de tussentijd vermaak ik me met het fantastisch gevarieerde werk dat Paul gelukkig al op z'n naam heeft staan.

Ik geniet van het stemgeluid van Paul Weller op deze cd.
Ik vind het veel besproken nummer "Whishing on a star"
erg mooi gedaan door Paul hij heeft er iets stoers van gemaakt. Dat neemt niet weg dat ik de uitvoering van Roce Royce ook erg goed vind. Wat ik ook leuk vond is wat hij heeft gedaan met het nummer "Close to you".
Het lijkt wat achterhaald om nu iets bij dit rijtje te zetten maar ik heb gestemd en wilde even kwijt dat ik niet zo negatief ben over deze cd.

avatar van Edski
Ik vind het ook een lekker cd-tje hoor. Wishing on a star vind ik, vooral door de stem van Weller, ook prima.
Favoriet bij mij zijn Black is the colour en Early morning rain.

Van wie is de originelen uitvoering van Early morning rain... Ik kan er maar niet op komen...

avatar van Edski
Van Gordon Lightfoot. Daarna gecoverd door zo'n beetje iedereen.

Bedankt voor het antwoord er is niets zo erg dan dat je niet op een naam kan komen.

EVANSHEWSON
Nog steeds niet gehoord, deze coverplaat van gigantje Weller. Shame on Me...

avatar van FunkStar
Ik moet zeggen dat ik Wishing On A Star wel erg goed vind! Natuurlijk overtreft het origineel van Rose Royce niet maar toch, leuk gedaan!

avatar van Droombolus
Heel leuk CDtje maar het mierzoete Close To You past noch bij zijn stem noch tussen de andere songs en het niemendalletje Thinking Of You komt voor mij echt geen seconde van de grond.
Ik begrijp dat die songs Weller wèl wat doen maar hij had wel met wat meer zelfkritiek naar zijn eigen versies mogen luisteren. Nou gaat dat voor prakties al dit soort hobby projekten op natuurlijk, maar toch ........

Wat ook opvalt is hoe goed Boz Scaggs was met Alan Toussaint songs in zijn betere jaren. Weller's Hercules is prima maar haalt het toch bij lange na niet bij Boz' versie op Slow Dancer.

avatar van barrett
Op deze plaat kun je inderdaad genieten van weller's stem, die hier fantastisch klinkt. Jammer alleen dat hij soms echt wel een bleke interpretaties maakt van verschillende nummers zoals All along The Watchtower, Black is the Colour, Thinking About you of Close To Me.
Jammer want het album openend natuurlijk goed met het funky If I Only Could Be Sure.

avatar van bertus99
Lekkere binnenkomer, dat If I only could be sure van ene Nolan Porter die ik niet ken.
Wishing on a star is echter typisch een skipnummer.
Black is the Colour is wel weer prachtig. Wat heeft Weller toch een mooie stem. Ik heb die man veel te weinig beluisterd afgelopen 10 jaar.
De Toussaintcover Hercules kan mij ook wel bekoren. En All along the watchtower.....tja, wie kan dat nog beter dan Jimi Hendrickx. Maar toch geeft Weller er een eigen tintje aan. Hij speelt leuk met het ritme door de maat iets te veranderen (op eerste tel)
Al met al een redelijk album met covers van Weller's favorieten. Maar het belang van dit album is niet groot denk ik. Weller is zelf een veel te goeie componist en schrijver om lang bij deze covers te blijven stilstaan

avatar van Ernie Ball
Cover albums vind ik over het algemeen wat jammer. Maar, ondanks dat ik niet een "hardcore fan" ben, vind ik dat Paul toch wel een lekker plaatje heeft gemaakt hiermee. 'Tuurlijk het is geen Stanley Road of Wild Wood. Maar het spat wel van het speelplezier (en hij heeft natuurlijk wel een heel goede stem). En dat is ook wat waard. Dit alles afwegend...... 3 sterren.

avatar van Twinpeaks
Weller op de covertoer.Niks mis mee ,want hij heeft wel oog en oor voor mooie composities en maakt zich deze eigen.Toch komt deze plaat niet zo heel veel voorbij hier.Waarschijnlijk liggen de niemendalletjes als Close To Me en Wishing On A Star daaraan ten grondslag.Op de box Fly On The Wall staan covers die meer beklijven.Toch 3 sterren voor de lekkere stem van Weller.

D'Ouwe Nelis
De nummers die ik ken, vind ik in de coverversie van Paul Weller niet beter.