Tom Waits - The Early Years Vol. 1 (1991)

Label: Bizarre - Straight

1. Goin' Down Slow (2:48)
  2. Poncho's Lament (4:18)
  3. I'm Your Late Night Prostitute (3:16)
  4. Had Me a Girl (5:32)
  5. Ice Cream Man (3:12)
  6. Rockin' Chair (3:16)
  7. Virginia Ave (2:42)
  8. Midnight Lullabye (3:38)
  9. When You Ain't Got Nobody (3:24)
  10. Little Trip to Heaven (3:02)
  11. Frank's Song (1:57)
  12. Looks Like I'm Up Shit Creek Again (3:03)
  13. So Long I'll See Ya (3:31)
Down_By_Law
Interessante verzamelaar met het beste uit de pre-'Closing Time' jaren. Hier klinkt Waits meer als Springsteen / Dylan dan als een echt herkenbare Waits. Dat maakt de songs zeker niet minder goed. 'Poncho's Lament' is mijn favoriet. Verbluffende nummers staan hierop. 4.5/5

avatar van danique
Geweldige cd. Echt bizar hoe anders zijn stem hier klinkt, en dat dat allemaal door alcohol en roken zo kan veranderen...ik hoorde trouwens dat hij gestopt is met roken en drinken...

avatar van oruiz
prachtig

avatar van thomzi50
Ik ben toch erg blij dat hij even gewacht heeft met debuteren. Aardige momenten, zeker, maar wat is het soms nog zoetsappig en kaal en voorspelbaar (bv. "Had me a Girl"). Nee, slecht wordt het niet, maar het is niets van de klasse die we later van Waits voorgeschoteld hebben gekregen. Al is daar af en toe wel een glimp van op te vangen - natuurlijk op sommige tracks die Closing Time later hebben gehaald, maar ook bijvoorbeeld op 'I'm Your Late Night Prostitute', erg mooi nummer vind ik dat.