Therapy? - Crooked Timber (2009)

Label: Demolition

1. The Head That Tried to Strangle Itself (3:25)
  2. Enjoy the Struggle (4:10)
  3. Clowns Galore (3:43)
  4. Exiles (5:36)
  5. Crooked Timber (5:52)
  6. I Told You I Was Ill (3:51)
  7. Somnambulist (4:06)
  8. Blacken the Page (2:48)
  9. Magic Mountain (10:05)
  10. Bad Excuse for Daylight (5:50)
YAHOOOO!!!

No 1 op mijn wishlist!

Can't wait!!!

Hopelijk is ie stukken beter dan de vorige, want die vond ik na High Anxiety en Never Apologise.. ietwat tegenvallen

Maar ook bij mij hoog in m'n wishlist (naast de nieuwe Green Day en The Prodigy!!)

(verwijderd)
gelekt

avatar van Tijn79
Heb net een lek gevonden (ben toch té nieuwsgierig ) en hij is waanzinnig!!
Stukken beter dan One Cure Fits All!
Wat mij betreft zijn ze weer terug na hun, in mijn ogen, mindere voorganger.

Ik ga nog maar een paar keer luisteren, maar ook deze ga ik weer blindelings kopen!!

avatar van Doc
Doc
Tijn79 schreef:

Blindelings? Ik dacht dat je zei dat ie gelekt was. Of doe je een blinddoek voor......

Doc schreef:

hahahaha

avatar van coldwarkids
Exiles!! Magic Mountain

avatar van Snowblood
Luister nu de gelekte versie en moet zeggen dat de nummers nu al lekker in het gehoor liggen. Boos, energiek en vette riffs.
Het 10 minuut lange instrumentale Magic Mountain wordt nog even wennen, maar deze plaat zal komende tijd op repeat staan.

avatar van Dexter
Zo op het eerste gehoor een knap album. Enjoy the Struggle heeft een hele lekker Southern Rock feel, vooral de zang klinkt anders dan ik normaal gesproken gewend ben van Therapy?.

avatar van ozwald
kan me nog niet echt bekoren;

Therapy's huismerk is retestrakke muziek en dit klinkt allemaal nogal rommelig. Met name het drumwerk vind ik niet om over naar huis te schrijven (oude pannenset van Ulrich overgenomen?)

avatar van Snowblood
Hij wordt beter en beter gasten!

avatar van mic
mic
Prima plaatje weer...geniaal titelnummer trouwens.

avatar van jedimaster

Westland schreef:

Gaat zeker extra verkeersbonnen opleveren

lol

avatar van petdetect
Geen slecht album, maar mis het strakke wat een album als Troublegum wel voor mij had.

avatar van Mr. B
Niet slecht, maar ik ben er nu wel klaar mee. Instrumentale nummer Magic Mountain irriteert mij mateloos, had het maar achterwege gelaten.

avatar van marcel2
Valt reuze mee deze nieuwe Therapy?

Lijkt in sommige nummers weer een beetje op Nurse.

Het schijnt dat ik deze toch ook maar weer moet aanschaffen. Heb ik Cairns te vroeg afgeschreven (zie mijn commentaar bij One Cure)? Southern Rock bij Therapy?, dat hadden we nog niet gehad. Ik ben !@#$ nieuwsgierig, maar zal tot augustus moeten wachten.

Dexter schreef:
Enjoy the Struggle heeft een hele lekker Southern Rock feel.

Inderdaad is Enjoy the Struggle smoky barroomrock. Maar ik geloof niet dat Lynyrd Skynyrd het zo bedoeld had. Ik mag dat wel, heel graag zelfs.
Crooked Timber is een hele verbetering tov de voorganger. Maar daarmee is hij nog verre van perfect. Magic Mountain is oersaai. Het doet me denken aan alle etudes met vingeroefeningen die ik vroeger op mijn viool speelde. Zulk spul is bedoeld om de techniek te verbeteren, niet om naar te luisteren. Zoals elke etude dreint het maar door - tien minuten lang.
Ook Clowns Galore maakt een uitstekende eerste indruk.

Het lijkt er op alsof Cairns in zijn leven zoveel mogelijk labels wil afgaan. Global is zijn vijfde al - het zevende als we Quarterstick (Caucasian ...) en Universal (Cheap Transistor) meerekenen.

avatar van JoopKonraad
Uiteindelijk nummer 9 geworden in mijn eindlijst van 2009...

De plaat was de eerste verassing van het jaar; in januari brachten deze Noord-Ierse rockers me volledig van mijn stuk met hun onmenselijk drumwerk en ongelofelijke baspartijen. De complexe teksten en bezwerende goede zanger geven de nummers een magisch tintje. Nergens verzanden de avonturen in ritmes en melodieën in gefriemel of gepiel; en dankzij de perfecte balans tussen de verschillende instrumenten klinkt het allemaal als een geweldig geheel!