Melito schreef:
Men doet de plaat hier toch wat tekort is mijn mening.
De sound is onmiskenbaar Chameleons en heeft toch veelal sterke nummers.
De opener is fantastisch als vanouds, Anyone Alive, Lufthansa, Truth Isn't Truth Anymore, vooral Dangerous Land en Miracles and Wonders doen hier niet veel voor onder. Dan zijn toch bijna alle nummers genoemd. Je moet de plaat alleen wat vaker beluisteren en los zien van het overige werk om het te waarderen, niets mis mee, fantastisch eigenlijk wel.
Ik vraag me eerlijk gezegd af of jij het oude werk wel vaak genoeg beluisterd hebt. Daar zit toch wel enige 'magie' in. Een bepaalde urgentie en oprechtheid. Deze plaat is een geforceerde poging om die magie weer terug te laten komen. Op enkele nummers na is dit in mijn ogen behoorlijk mislukt. Is ook geen schande want ik ken geen voorbeelden van come backs waar dit wel glansrijk gelukt is.
Ik snap ook niet dat je Miracles and Wonders hier durft te vergelijken met 'vanouds' want vroeger liep er geen rastafari door hun uiterst sfeervolle materiaal te blaten.
En natuurlijk vergelijk ik het wel met ander materiaal. Het is toch uitgeven onder de naam The Chameleons?
Met mijn 3.5* doe ik ze zeker niet tekort want een 7-tje is een keurig netjes cijfer.