west schreef:
Dit keer ben ik het volledig eens met ricardo. Ik heb nooit veel gehad met Bob Dylan. Ik vind zijn liedjes vaak richting het 'zeurderige' of zoals hij formuleert slappe en zijn stem al helemaal niet krachtig en mooi. Muzikaal is het inderdaad erg karig. Ik heb het zeker geprobeerd, maar de klik is er niet. Deze vroege Greatest Hits is daar geen uitzondering op, hoewel dit nog het betere werk bevat: er staan een paar aardige nummers op. Ik kan de bijna mythische verheerlijking van deze man dan ook niet volgen. Volgens mij hijzelf ook niet.
In 2 jaar kan er veel veranderen, en heb inmiddels een album of 12 van Dylan in huis nu.
De acoustische Bob Dylan is mijn ding niet zo, maar vanaf zijn half acoustisch half elecktrische album uit mid jaren 60 vind ik het een heerlijke protestzanger, vind hem soms elecktrisch zelfs erg stevig voor die tijd en met zijn soms fanatieke stem zelfs als een vroege vorm van punk klinken met zijn protest nummers.
Bob Dylan is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de moderne muziek, maar daarom hoef je er nog niet van te houden. Elecktrisch vind ik het super en Blood On The Tracks als acoustisch album ook. Zijn acoustische begin periode heb ik nog het minste mee. Vanaf 1997 klinkt hij ook super, lekker doorleefd vooral. Net zoiets als Johnny Cash in zijn American Recordings periode. Al is No Mercy uit 1989 ook nog een super album.
Deze verzamelaar laat gewoon te weinig zien van wat de man in zijn mars heeft. Een regulier album is een veel betere start dan deze vage net niet verzamelaar.
H61R en Blood On The Tracks kun je beter nemen dan deze verzamelaar om een beetje realistisch beeld van deze man the krijgen. Of b.v Desire en Subterrian Homesick Blues het album. Blonde On Blonde is een geval apart vind ik, teveel avant garde achtig. Nu houd ik enorm van avant garde (Zappa met name) maar Bob Dylan hoor ik het liefst als stevige protest rocker, of als de intieme liedjesschrijver of als doorleefde oude bard.
Blonde On Blonde heb ik zelfs na 10 luisterbeurten nooit echt aan kunnen wennen, vooral vanwege het hak op de tak gehalte ervan.