Zo! + Asylum 7 - Overdue Process (2009)

1 stem

Label: Tasteful Licks

1. Intro (1:20)
  2. Timeline (4:29)
  3. Overdue Process (5:11)
  4. Mentality Maker (4:29)
  5. Crossover (4:23)

met Miz Korona

6. Resistence Is Futile (3:35)
  7. Crushing (3:52)

12. Rigorous (3:36)
  13. Gotta Live (4:55)

met Asheru

avatar van Rhythm & Poetry
Zo, dit album ook maar eens opgezet; al wist ik echt niet wat ik van dit duo moest verwachten. Zo+ neemt de producties op zijn rekening en gebruikt daarvoor een keyboard, met name op het begin van de plaat weet hij te excelleren met dit instrument. Verder op het album zakt het een beetje in, blijft het redelijk maar vind ik de soms wat futuristische geluidjes er niet helemaal bij pakken. Asylum 7 kende ik al een beetje van een vorig album, de indruk die hij achterlaat is niet meer dan redelijk. Ik wil vooral zijn inzet prijzen en ook het tempo waarin hij rapt is verdienstelijk. Zijn stem vind ik persoonlijk wat minder, op het begin van de plaat is het niet relaxt genoeg en op de wat mindere producties klinkt het mij wat te gespannen.

Al met al een verdienstelijke plaat die zeker een voldoende verdient, Zo! verdient wel een betere rapper om mee samen te werken want hij kan echt heel veel met zijn keyboard. Nou wil ik Asylum zeker niet de grond in boren en absoluut niet bestempelen als een matig MC, hij is een voldoende waard en met zijn inzet zal ik hem in de toekomst echt nog wat kansen meer geven.