Gemengde gevoelens bij dit album. Ik ben absoluut geen fan van het pad dat B.B. rond dit jaartal begon te bewandelen en ook tijdens dit album verveelde ik me bij sommige nummers wat. Daar staan dan weer een paar heerlijke nummertjes tegenover. Al met al 3*.
I Like to Live the Love (3:29)
Hier heb ik nooit veel aan gevonden. Beetje flauwe pop-blues, veel te gladjes en gericht op een te breed publiek. Niet de King die ik graag hoor.
Respect Yourself (5:13)
Heel pak beter dan de openingstrack. Een sample van Who Is He and What Is He to You van Bill Withers staat centraal in dit nummer en ik weet niet goed of ik Respect Yourself echt goed vind, of dat ik gewoon het Withers deuntje zo lekker vind.
Who Are You (3:55)
Het is duidelijk: King is (voorlopig) afgestapt van zijn oude herkenbare geluid en probeert wat meer aansluiting te vinden bij de tijdsgeest. Van de ene kant begrijpelijk, van de andere kant zonde; het is juist die rauwe, blues King die zo ontzettend goed is. Dit is wel een aardige soul-pop plaat, maar doet weinig voor me. De bluesy lead van King past voor mij niet goed bij de rest van de feel van dit nummer.
Love (4:12)
Heerlijke introductie die doet denken aan de King die we kennen en willen horen. Rustig, ingetogen, maar wel krachtig. Dit gaat de goede kant op.
I Can't Leave (4:14)
Jaaa, B.B., die eerste paar noten doen me geloven dat dit een 'echte' King blues-plaat is. Die chord-progression, de klaagzang van B.B. en de hoge, maar warme tonen uit Lucille zorgen voor het hoogtepunt van het album.
To Know You Is to Love You (8:34)
Titletrack die slechts half weet te overtuigen. Het klinkt wel lekker, maar het geheel is ook nogal voorspelbaar. Er zit wel lekker wat schwung in dit nummer.
Oh to Me (4:28)
Lekker plaatje waar de blazers wat prominenter aanwezig zijn. Het hangt tussen oude en nieuwe B.B. in. Lekker al lijkt deze toch wel veel op track 6.
Thank You for Loving the Blues (6:49)
Niet verkeerd en een aantal typische B.B. elementen komen terug. Het gesproken stuk lijkt toch wel later in de band gemixt te zijn en klinkt gewoon niet lekker. Verder dobbert het nummer wel fijn voort, maar overtuigt het niet.