Guru - Baldhead Slick & da Click (2001)

Label: Landspeed

1. Where's Our Money?! (3:23)
  2. Back 2 Back (3:00)

met Mendoughza

3. Rollin' Dolo (3:57)

met Edo. G, Big Shug en Krumb Snatcha

4. No Surviving (3:31)
  5. Underground Connections (4:32)

met Ice T & Suspectz

10. O.G. Talk (4:08)

met Tef en Don Parmazhane

11. Pimp Shit (4:56)

met Kaeson en Kareemcom

12. Trigga & Bless (4:20)
  13. War Tactics (4:26)

met New Child, James Gotti en Fatal Hussein

14. Collectin' Props (3:24)

met Killa Kaine, Mr. Moe en Pete Powers

15. Revolutionist (3:37)

met Squala Orphan en Blick Street

16. No Grease (3:38)

met Mendoughza, New Child en Lae D-Trigga

17. How You Gonna Be a Killa? (3:31)

met Smitty

18. Stay Outta My Face (2:50)

met Big Shug en H-Staxx

Heel erg slecht ja.

Mnee ... best goed.

lol die reacties !

Relax
dit had ik niet verwacht van Guru, zo saai en eentonig, ik had ook niet verwacht van Sn@ke dat die dit goed zou vinden ... dit valt vies tegen als modder op je witte kleren.
Slechte flow, hij brengt het niet overtuigend en eentonige beats, waar zijn de sterke teksten ? juist op andere albums.

avatar van MJ_DA_MAN
Het door Stoupe geproduceerde War Tactics is het enige nummer die ik ken en zoals bijna alle Stoupe-producties is die wel erg dik

avatar van thomzi50
Dat is ook gelijk dik het beste nummer.

avatar van Reijersen
Ik ga mee in de commentaren hieronder. Erg saai en eentonig album. Guru kan veel beter, al hoor je dát af en toe wel doorkomen. Maar de producties zijn vooral bijzonder saai.

2 sterren.

avatar van FunkyMonk
Damn, kon slechts 1 goed nummer vinden hierop (The Anthem).

Erg pover, dit.

avatar van j.b.b.l
Ik kan moeilijk geloven dat dit zo slecht is,dit moet ik met mijn eigen oren horen.Deze zet ik dus in mijn wachtlijst.

avatar van miintzish?
valt me zwaar tegen van Guru. toch wel een aantal lekkere nummers, War Tactics en Revolutionist zijn wel gaaf de rest is matig/slect. een krappe 3.

avatar van funkdoc
inspiratieloze brol. de spelers maken soms de coach, de rappers maken soms de producer. Maar in dit geval gaat alle props toch naar Premo voor guru's carrière. Natuurlijk rapt hij altijd degelijk, maar als guru concurrentie krijgt op dezelfde track wordt hij vaak vernederd. Kijk maar naar de vlijmscherpe rhymes van inspectah deck op above the clouds of de emotionele tekst van scarface op betrayal. Zíj maken die tracks. Ben trouwens nooit echt fan geweest van guru's lome stem. tot nog toe heeft premo die zwakte van hem kunnen verbergen, maar stel je nu eens het duo inspectah deck en nas voor op premo beats... guru zouden we snel vergeten.

avatar van ThingMan
Het is jammer dat het nummer 'Home' er niet opstaat. Dit is van Kreators. Had er wel bijgepast. Echt een gruwlijk nummer. Met dank aan Ed O.G., JaySean, Akrobatik, Big Shug en nog een paar.

RedLightCityBoy
Ga hier maar niet aanbeginnen...
Alhoewel ik The Anthem een legendarische premo beat vindt, lekker speelse melodien, en Guru dropt een mooie verse.

Rene1979
Echt een drama album niet des guru

avatar van Outblasty
funkdoc schreef:

Daar ben ik het echt totaal niet mee eens. Guru zn stem moet je wel liggen, hij rapt nou eenmaal erg monotoon maar om te zeggen dat Guru er door iedereen af gerapt worden vind ik erg overdreven. Op above the clouds vind ik inspectah deck trouwens echt niet zo vlijmscherp komen, hij heeft veel betere verses en guru is daar net iets beter.

Ik zie eerlijk gezegd geen enkele rapper de verse op Take it personal overtreffen en die op moment of truth vind ik ook legendarisch. Nee ik ga Guru sowieso niet snel vergeten.

Dit album heb ik trouwens nog niet beluisterd en ik kan me goed voorstellen dat dit helemaal niks is want als Guru met zijn monotone stem ook nog eens niet scherp is wordt het waarschijnlijk wel een slappe boel.

avatar van funkdoc
Ik begrijp je. Nu ik die post herlees wil ik nog deze bedenking maken: Gang Starr - vooral moment of truth - is geniaal. De combinatie premo - guru werkt fantastisch. Maar daarnaast, als Guru alleen gaat, trekt het op niet veel meer. Sommige rappers kunnen nog genietbaar zijn op mindere beats (bv. doom, dead prez, ...), maar Guru op zwakke beats is echt slecht.

avatar van Outblasty
Ik begrijp je punt wel, maar ik heb van Guru eigenlijk alleen de Gang Starr albums gechecked en daar vind ik hem echt hard komen al is het wel op een andere manier dan rappers als Nas en Inspectah Deck. Ik denk wel dat Premo met zijn geniale beats het beste in rappers naar boven haalt, kijk maar naar Nas, Jeru en Guru.

avatar van Jensiebo
War Tactics valt n beetje uit de toon vind ik qua productie. Doet me aan Jedi Mind Tricks denken, wel n vet nummer, daar niet van.

heeft iemand n sample lijst van dit album?
ik heb m nu ongeveer drie keer geluisterd maar hij valt me niet heel zwaar tegen moet ik zeggen hoor!