Necrophagist - Epitaph (2004)

Duitsland
Label: Relapse

1. Stabwound (2:48)
  2. The Stillborn One (4:24)
  3. Ignominious and Pale (4:01)
  4. Diminished to Be (4:59)
  5. Epitaph (4:15)
  6. Only Ash Remains (4:11)
  7. Seven (3:42)
  8. Symbiotic in Theory (4:35)
avatar van Hemdale
Drie week terug twee nummers van deze band gedownload en direkt de cd maar gekocht, wat een geweldig album, super technische en snelle death metal, heeft wel wat van Spawn of Possession alleen Necrophagist werkt wat meer met solo's die overigens echt geweldig in de oren klinken. Tot nu toe samen met Gorerotted hun nieuwste cd mijn favoriet van het jaar 2004.

lambf
Inderdaad hele goeie cd, mooi gitaarwerk ook. een 4,5*

avatar van Improve
Improve
Deze cd is heerst de pan uit.
Enorm strakke riffs en mooie heldere gitaar solo's.

Eye-Licker
Prachtige cd. Wat minder was aan Onset of Purtrefaction is hier goed gemaakt.

avatar van lykathea
Mastrubatie metal ala Dragonforce, maar dan iets beter.

Ze zijn technisch ontzettend hoogstaand, maar hebben totaal geen benul hoe ze nummers moeten schrijven en een beetje diversiteit kunnen tonen in een plaat die iets langer dan een half uur duurt. Erg jammer.

avatar van tomthumb
Lekkere plaat. Bekwaam gitaarwerk waarbij de arpeggio's je om de oren vliegen. Uiteraard is het drumwerk ook van een bijzonder hoog niveau. Dus inderdaad een hoog masturbatie gehalte en aangezien ik daar niet vies van ben, knalt de plaat hier geregeld door de speakers.

Leuk ook dat stukje Prokofiev in Only ash remains.

clutch
Ja, dit soort poep mag ik wel. Ik ben ook zeker niet vies van technisch hoogstaande metal, en dit album vertegenwoordigt waarom. Heerlijk riffwerk en uitstekende solo's. Enigszins eentonig misschien, maar iki vind de nummers prima van elkaar te onderscheiden. Enig minpuntje vind ik het wat langzamere 'The Stillboren One', beetje een saai nummer maar voor de rest dik in orde.

The Deftone
Yeah, prachtig album.
Toffe solo's en vette riffs. Ik kan er niet genoeg van krijgen!

Heel erg goed album. Op het 1e gehoor misschien wat rommelig, maar duik maar eens aandachtig in die gitaren. Dit zit fantastisch in elkaar. Zelfs klassieke invloeden zijn redelijk vaak te horen.

Technisch behoren deze gitaristen zeker weten tot de allergrootsten.

clutch
Vergeet de drummer niet! Die is ook erg goed.

avatar van Kronos
Op Encyclopaedia Metallum zijn de meningen erg verdeeld. Ik heb het album nu een keer beluisterd en qua songwriting komt het op mij nogal mager over. Maar de muziek op zich klinkt mij zeker wel 'aangenaam' in de oren. Misschien dat het wel snel gaat vervelen na meerdere draaibeurten. Voorlopig toch alvast 4*.

avatar van jasper1991
Goede techdeath. Opener hakt er lekker in en daarna kent het album nog een aantal fijne uitspattingen.

Ozric Spacefolk
Ik houd wel van deze mengeling van progresssieve death en brutal death.
De grunts zijn erg zwaar, waardoor het allemaal toch een stuk smeriger klinkt dan menig ander technical deathmetal band.

Het spel is echt supertechnisch en erg ingewikkeld, en toch zijn er genoeg catchy riffjes om lekker op te headbangen. Knappe prestatie dit.

avatar van Kronos
De klank van de melodieuze gitaarsolo's is echt waanzinnig mooi in contrast met de nogal monotone grafstem.