Lee Mavers (spreek uit: Mavvers!

) leverde hier één van m'n favoriete britpop-cd's af.
Britpop betekent voor mij: genieten van popliedjes, zonder te veel poeha rond de muziek zelf. Zo hoor ik wel eens bij bepaalde muziek die in mijn oren nergens op lijkt, de "magische" woorden Het
C-O-N-C-E-P-T! of erger nog: Luister 'ns hoe ze hun
instrumenten beheersen !
[Zachary gaat ouwehoeren-modus aan] Wat ben je met een perfecte beheersing van instrumenten wanneer je geen overtuiging hebt in je muziek, wanneer je geen gevoel kan of wil overbrengen?
Ik kan het op een zeker niveau vergelijken met meisjes (de lezer van dit bericht - denkt: "*zucht* daar is-ie weer met z'n meisjes - Jawel! beste lezer!

Wanneer ik een knappe meid zie, denk ik meestal: "Verdomme! Wat is die knap!", daarna wandel ik verder en ben ik ze weer vergeten - 't is maar een lege huls, ik deel niks met haar. Maar wanneer ik samen met een meisje een bepaald "gevoel" (hoe ik dit in eloquente zinnen moet gieten, geen idee

) deel, zijn we al een stukje onderweg op de autosnelweg der menselijke relaties
[/Zachary gaat ouwehoeren-modus uit]
Wel, ik heb dus iets met Britpop: er straalt zo'n levenslust uit. En dit debuut tovert altijd een glimlach op m'n gezicht.
There She Goes tovert nog altijd een opgeblazen ballon onder m'n hart
En dan is er nog
Timeless Melody - een machtig mooie ode aan het popliedje
Al deze nummers hier hebben zo'n ongeloofelijk simpelheid dat ik niet anders kan dan "Ja!!!!!!!!!!" zeggen tegen deze cd.