Casino Versus Japan - Go Hawaii (2000)

Electronic
Label: Wobblyhead

1. Theme (6:06)
  2. It's Very Sunny (4:46)
  3. Late for School (6:17)
  4. Local Forecast (6:03)
  5. Metrobolt (6:52)
  6. Dielectric Saints (7:07)
  7. We Are You (1:25)
  8. Over Island (5:54)
  9. The Larp (6:22)
  10. Medery (4:17)
  11. Warm Windows (4:52)
  12. Go Hawaii (6:49)
avatar van John Doe
Net heerlijk mee in de trein vertoeft. ''It's very Sunny'' hoorde ik een kindervocaal spontaan roepen, terwijl de zon op m'n gezicht scheen en ik door een prachtig landschap heenreisde. ''Inderdaad ja'', was mijn gedachte Een erg lekker zonnig Boards of Canada-achtig album. Lang galmende synths, ge-ijkte dikke beats, enjoy zeg ik altijd

avatar van unmudded lake
Dat moet een prachtig tafereel zijn geweest op die boemeltrein.
Ik kan me voorstellen dat de hemel niet veraf was.
The world needs Joy and Beauty.
Heel mooi geschreven, Inderdaad ja

avatar van Mindshifter
Een zeer prettig album. It's very sunny is absoluut het hoogtepunt. Toch had het nog iets spannender gekund, iets wat CvsJ op zijn volgende plaat wel heeft neergezet.

Razor Disk
Die album cover is creepy...

avatar van John Doe
Ervaar ik niet zo. Wat vind je er eng aan?

Razor Disk
Het is hetzelfde als met de muziek: Vrolijk, maar toch ook duister. Ik weet niet hoe ik het in woorden kan uitdrukken. Ik vind m trouwens wel erg mooi.

avatar van John Doe
Over de muziek -in ieder geval een hoop nummers van CvsJ- vind ik wel dat je gelijk hebt, is ook wat de muziek een stuk interessanter maakt. Je ziet trouwens vaak dat mensen maar één emotie oppikken in een werk waar meer inzit. De paradox van emoties zou ook goed in de cover verstopt kunnen zitten ja.

Razor Disk
Dat maakt het inderdaad bijzonder, ja. Al moet ik zeggen dan 'It's Very Sunny' dan wel weer een brok vrolijkheid is.

avatar van John Doe
Klopt. Ik had nog een tijd geleden een video voor 'It's Very Sunny' gemaakt die geïnspireerd is door mijn mooie treinrit ervaringen met dat nummer. Wel snel gemaakt met een crashende windows movie maker en mijn eerste video project ooit, dus verwacht niet teveel . Het is in ieder geval in goede kwaliteit te beluisteren.

Razor Disk
Heb jij die gemaakt? Heb het filmpje al vele malen gezien, moet zeggen dat ik hem behoorlijk goed vind. Past er helemaal bij. Ga zo door!

Poa
John Doe, 10 seconden van je filmpje waren genoeg om me achter dit album aan te laten gaan. Best wel heerlijk om hiermee wakker te worden merk ik nu. Zou nog wel eens hoog kunnen gaan eindigen.

mooi

Poa
Het meeste is hier al wel gezegd over Go Hawaii, behalve over de interludes die de laatste 1-2 minuten van veel tracks in beslag nemen. Die zijn fantastisch, en zeker even mooi als de nummers zelf.

avatar van -SprayIt-
Halfje omhoog. Wat een heerlijke plaat!

avatar van John Doe
Voor de liefhebbers, hier een nog een oude upload van me. Naar mijn mening (en ben niet de enige) één van de beste tracks van C vs J, met een mooi coda aan het eind. Eéntje om alleen met koptelefoon op te luisteren.

avatar van robbizzel
Zo lekker ja, kende deze track nog niet, waar komt het vandaan? Staat volgens mij niet op 1 van de officiële platen of ep's. Overigens vind ik Hitori + Kaiso nog steeds de beste plaat van C vs J

avatar van John Doe
Zie 't info-commentaar bij het filmpje . Van o.a. een obscure 7''. Ik had 'm zelf via een gratis weggegeven cd-r (die ik evt in flac kan delen als je 'm niet kunt vinden), veel mooie tracks daarop ook, bijvoorbeeld z'n remix van The Deadest Bar.
robbizzel schreef:
Overigens vind ik Hitori + Kaiso nog steeds de beste plaat van C vs J
Dat is een heel mooi dubbelalbum inderdaad, moet die vaker draaien! Altijd mooi meer mensen die deze zielsvolle muziek luisteren.

avatar van Eveningguard
Een soort ruizige en psychedelische versie van de Boards of Canada platen uit dezelfde tijd. Mede door het sample gebruik voelt het wat speelser aan echter. Aardig, maar wel behoorlijk uitgesmeerd en het klinkt allemaal wat gedateerd.