David Gray - A Thousand Miles Behind (2007)

Label: OCC

1. Song to the Siren (4:35)
  2. To Ramona (5:31)
  3. One with the Birds (5:21)
  4. Long Black Veil (3:50)
  5. One Too Many Mornings (2:38)
  6. I Think It's Going to Rain Today (2:30)
  7. Mansion on the Hill (3:27)
  8. In the Morning (3:10)
  9. I Tremble for You (3:01)
  10. Buckets of Rain (3:21)
  11. Go Down Easy (4:17)
  12. Streets of Philedelphia (4:29)
Heerlijke set aan live covers van David Gray.

Song to the siren is een nummer dat in de originele uitvoering van This Mortal Coil al vele jaren door mij wordt gekoesterd. Zo'n nummer waarvan je vindt dat iedereen er vanaf moet blijven. David Gray komt er absoluut mee weg om dit nummer uit te voeren.

Dat geldt voor een groot aantal andere nummers op dit bijz ondere album. Songs als Friday I'm in love (op Live in Slow Motion) en het eerder in studioversie gecoverde Soft Cell nummer Say Hello Wave Goodbye ontbreken helaas.

Desalniettemin: een aanrader voor David Gray liefhebbers, maar ook voor de mensen die hem nog niet zo kennen. Want zoals alle échte artiesten is ook David Gray live beter dan in de studio. Ook als hij covers speelt.

avatar van musicfriek
mazdalfa schreef:

This Mortal Coil heeft het van Tim Buckley gecovered

avatar van Ketter
Ook de cover van Springsteens Mansion on the Hill is helemaal geweldig!

Ik kan ook niet wachten op de nieuwe plaat!

avatar van AOVV
Leuk, dit live-album met covers. David Gray heeft absoluut een goeie muzieksmaak, hij cover hier o.a. Dylan, Springsteen, Newman, Oldham, Cash en Buckley de oudere.

Toch wel een artiest met een mooi oeuvre reeds, valt me vandaag op.

AOVV schreef:

Toch wel een artiest met een mooi oeuvre reeds, valt me vandaag op.
En John Martyn..

avatar van AOVV
Inderdaad, die was ik vergeten te vermelden. Ook een noemenswaardige naam, natuurlijk.

Foei!

avatar van Masimo
Ik wilde nog even zeggen dat ik de songkeuze zo leuk vind, Gray heeft zeker smaak!

One with the Birds van de EP Blue Lotus Feet is ook niet per sé het eerste werk dat je van Bonnie beluisteren gaat, meneer Gray heeft zich in ieder geval zich er genoeg ingedompelt.. (maar wel een van de betere Bonnie's, wat mij betreft)

Dus. Fijne songkeuze! Oké, fair, en fijne uitvoeringen.

avatar van IntoMusic
Wat een vreselijk mooi album is dit en inderdaad een heerlijke keuze in songs. One with the birds...