Energy Orchard - Orchardville (1996)

Label: Transatlantic

1. Coming Through (4:38)
  2. Seven Sisters (4:04)
  3. The Past Is Another Country (4:28)
  4. The Shipyard Song (4:01)
  5. Surrender to the City (4:31)
  6. Stop the Machine (3:55)
  7. Big Town (5:07)
  8. Slieveban Drive (7:07)
  9. Sailortown (3:54)
  10. Belfast (13:22)
  11. Wasted (5:10)
  12. Remember My Name (3:38)
  13. I Hate to Say Goodbye (7:47)
  14. Painkiller (3:43)
  15. Sight for Sore Eyes (5:02)
  16. Somebody's Brother (6:28)
  17. Star of the County Down (3:11)
  18. Stay Away (4:26)
  19. I'm No Angel (3:43)
  20. Pain, Heartbreak & Redemption (15:53)
Geweldig oeuvre overzicht van deze Ierse band rondom Bap Kennedy. Songs van hun 4 studioplaten welke ik allemaal mag aanraden. Kan het verder kort houden, ter afwisseling want meer staat bij hun andere platen. Yep.

avatar van Rainmachine
Ik weet dat ik dit album destijds heel lang heb laten staan omdat ik dacht dat het een verzamelaar was. Ik had alle platen al dus wat moest ik met een verzamelaar? Pas toen ik 'm een keer in de uitverkoopbak tegenkwam heb ik het album meegenomen. Bleek het een dubbel live album te zijn, wat had ik mijzelf al die jaren onthouden. En wat voor een live album, net als dat In The Hothouse de perefecte Sound live plaat is is Orchardville dat voor de Energy Orchard. Een prijspakker van jewelste en de band in optima forma. De plaat einidigt met een 15 minuten versie van Pain, Heartbreak & Redemption wat al top is maar vooral de 13 minuten versie van Belfast maakt het helemaal compleet, wat een band, wat een band.