Endless Boogie - Focus Level (2008)

Label: No Quarter

1. Smoking Figs in the Yard (7:23)
  2. The Manly Vibe (9:39)
  3. Bed River (3:02)
  4. Executive Focus (11:34)
  5. Gimme the Awesome (5:21)
  6. Steak Rock (7:28)
  7. Coming Down the Stairs (5:17)
  8. Jammin' with Top Dollar (10:21)
  9. Low-Lifes (16:18)
  10. Move Back (2:39)
avatar van Madjack71
Endless Boogie...een naam waar ik nog nooit van gehoord had. Totdat ik bij de Sounds kwam en ze dit op hadden staan. Ik wilde eigenlijk een paar andere cd's luisteren, maar werd telkens naar deze muziek getrokken. Wat een vette sound, bedwelmend bijna.
Blijkbaar niet alleen voor mij. Want alle exemplaren die ze op dat moment hadden (5 st.) gingen diezelfde avond nog over de toonbank. Doordat eenieder daarvan vroeg...wat is dat wat jullie nu hebben opstaan? Muziek dat zichzelf verkoopt.

Endless Boogie doet zijn naam eer aan, want Endless lijkt het wel te zijn. Alle nummers zijn gebaseerd op een zowat hypnotiserende basis, dat zich eindeloos lijkt te herhalen. Zonder te gaan vervelen.
Vol van geluid, pakkend, met vreemde vocale uithalen. Blues/Psychedelisch/Rock 'n Roll versmelten tot een grote muzikale pizza.
Deze muziek komt het best tot zijn recht met de volumeknop open!
Bier erbij, of ws. zoals die zanger toch gedaan heeft...dikke grote enorme Figs. Als je niet drinkt of rookt, dan nog maakt het niet uit...deze sound maakt je dronken, de oer vibe stoned en dat voor een duur van bijna 80 minuten lang.
Focus Level beleef je, ervaar je, als bloed dat door je aderen stroomt en doet je in een trance raken. Vergeet Yoga, Meditatie of Reiki...hier is Muziek dat alle zorgen losschud en je kern doet vibreren.

De riffs/ritmes die zich blijven herhalen gaan vreemd genoeg niet vervelen, daarvoor zijn er toch nog genoeg zijpaadjes die je alert houden. De zang zal niet eenieder kunnen bekoren. Omdat het soms lijkt alsof hij in zijn Jonko aan het stikken is en zingt alsof hij moet hoesten. Het klinkt soms als een lange uitgerekte vocale boer, na flink wat cola drinken. Wat mij betreft had dat wel anders gemogen. Maar soit het is m.i geen belemmering om hier je oor eens aan te lenen, aangezien de muziek overheerst. Laat je verrassen en overrompelen. In ieder geval dat deed het bij mij.

Madjack71 schreef:

Heel erg grappig dit. Ik heb nl. precies hetzelfde meegemaakt bij dezelfde winkel. Het 'High Fidelity-effect' zeg maar!
Stond ook bij de vinylafdeling enkele albums te beluisteren toen de bezwerende klanken van Endless Boogie voorbij kwamen en was meeteen verkocht. En ook ik kon de plaat niet meer kopen want de enige vinylversie had de eigenaar van de platenzaak mee naar huis genomen!

Maar wat is ie lekker zeg, deze Focus Level. Vooral lekker hard in de auto. Moet ik er wel bij zeggen dat het scheelt dat ik in een '72 Dodge rij. De plaat rockt, groovet en scheurt dat het 'n lieve lust is.
Herhaling klonk nog nooit zo fijn...

avatar van Madjack71
Gisteren het genoegen gehad om Endless Boogie live te zien, wegens fortuinlijke omstandigheden, die de band naar Perron55 brachten in een kleine setting. Live zijn ze net zo een wall of sound als op de cd. We like to play loud, gaven ze aan de eigenaar aan...en dat hebben ze dan ook gedaan. Na 2 nummers, zat ik helemaal vol en was ik verzadigd alsof ik een enorme brok pure chocolade ophad. Wel handig om erbij te vermelden dat het 1ste nummer al 55 minuten duurde en het tweede 20 minuten. Tjonge jonge je zou maar de drummer van die band zijn zeg. Dan heb je geen Sonja Bakker meer nodig.
Prima band, die live meer als overeind blijft.

Philtuper thanx voor de tip!

More than welcome!
Vond het tof om te zien dat er genoeg mensen zijn op komen dagen en ik denk dat er weinig teleurgesteld naar huis zijn gegaan...
What an incredible sound!! Live een jamsessie ten beste geven die echt geen van de 55 minuten verveelde. Hoe toepasselijk ook, een 55-minuten durende jam in Perron 55! Endless Boogie kwam, zag en overwon. Achteraf nog even gebabbeld met de mannen en het waren nog toffe gasten ook. En twee ervan ook nog eens grafisch ontwerpers.
Dus als er nog eens een keer een vacature bij Studio Denk loopt weet ik wie ik ga bellen...

Ben trouwens het album allen nog maar meer gaan waarderen en zou ze graag nog een keertje live aan het werk willen zien. Werkt verslavend, net als het album!!

avatar van Rudedadude
Gut ja, de zanger van deze band klinkt nog muzikaler dan die van The Hold Steady

Rudedadude schreef:

die zanger klinkt een beetje Beefhartiaans, gebruikt zijn stem vooral als een instrument. Ik heb de plaat nu al zo vaak gedraaid en hij verveelt nooit. Op de vinylversie staat ook nog bonusnnummer Off The Rubber wat ook weer een heerlijk bezwerend karakter heeft.

avatar van lazarrus
philtuper schreef:

Ik vind de zanger (alsook de muziek) ongelooflijk veel weg hebben van Iggy Pop ten tijde van The Stooges.
Wie het wil vergelijken legt maar eens "Your Pretty Face Is Going To" van het album Raw Power.

Berichten verplaatst naar Endless Boogie

avatar van philtuper
Woohoo!!! Het nieuwe album komt eraan. Ben 'm voor de tweede keer aan 't luisteren nu en yes lord, wat is ie weer lekker!!! 't Zuigt, schuurt en trekt dat het een lieve lust is. En altijd weer die onweerstaandbare grooves waarin je ogenblikkelijk meegezogen wordt. I love these guys!

Die man stelt zich af en toe een beetje aan met zingen hier. Afijn, als ie daar blij van wordt... ieder zn ding. Muzikaal is t erg lekker rauw,

EDIT: hier klinken ze trouwens meer naar John Lee Hooker dan later,

ThirdEyedCitizen schreef:

Als je 'm live aan het werk zou zien zou je weten dat ie zich niet aanstelt. Nog geen seconde...

[quote]philtuper schreef:

En dat heb ik afgelopen Le Guess Who, prachtig was dat. Inderdaad, de mannen zijn heel down to earth.