Taylor Swift - Fearless (2008)

Country / Pop
Label: Big Machine

1. Jump Then Fall * (3:58)
  2. Untouchable * (5:12)
  3. Forever & Always [Piano Version] * (4:29)
  4. Come in with the Rain * (3:59)
  5. SuperStar * (4:23)
  6. The Other Side of the Door * (3:58)
  7. Fearless (4:03)
  8. Fifteen (4:55)
  9. Love Story (3:54)
  10. Hey Stephen (4:16)
  11. White Horse (3:55)
  12. You Belong with Me (3:52)
  13. Breathe (4:24)

met Colbie Caillat

14. Tell Me Why (3:21)
  15. You're Not Sorry (4:23)
  16. That's the Way I Loved You (4:05)
  17. Forever & Always (3:46)
  18. The Best Day (4:06)
  19. Change (4:40)
  20. Our Song * (3:21)
  21. Teardrops on My Guitar * (3:14)
  22. Should've Said No * (4:05)
Dit is echt een super album !!! Ik als een R&B/Soul fan, heb echt van dit album genoten. Nog meer dan R&B Albums (Akon's Freedom) ... gewoon omdat alle nummers chill zijn om naar te luisteren. Ik heb het al een paar keer helemaal geluisterd, maar het blijft niet vervelen.

SPAROOD
Tja, zoet na tuurlijk, maar ik vind het lekker wegluisteren!

avatar van kazzie
Nieuw talent!
Eerste single eindelijk hier uit. Opzich simpel nummer maar het klinkt heel mooi. Lang leven deze blonden dame met haar country muziek!
CD gaat dadelijk even in de cd speler voor de eerste speelbeurt en dat tussen alle carnavals feesten in...

avatar van horned_reaper
Ik als ware metalhead moet zeggen dat deze meid haar prachtige kanten heeft.
Ik ga zeker meer van dit album luisteren.

avatar van predator
Lekkere stem, de muziek luistert lekker weg. Prima cd.

Lijkt allemaal wel wat op elkaar en slaagt er niet in om me de hele tijd geïnteresseerd te worden: het is nogal gewoontjes, ondanks de mooie stem. Het kan ook aan het genre liggen, country kan me nooit echt lang bekoren.
Maar toch een paar liedjes die ik wel leuk/goed vind:
- 'Love Story'
- 'White Horse'
- 'You Belong With Me'
- 'Breathe'

Het nummer 'Breathe' is trouwens duidelijk naar de hand van Colbie Caillat, lijkt zelfs erg op haar liedjes, maar kan ik wel over kijken.

Een 3'tje.

Een album die lekker luistert. Het lijkt wel een beetje op elkaar, maar dat maakt totaal niet uit. "The Way I Loved You" is een van mijn favorieten. Het liedje heeft net wat anders van het album, dan de andere liedjes.

Lacrymosa
Dit album is echt veel beter dan ik verwacht had. Het zit vol met heerlijke gitaar-deuntjes en de liedjes zijn enorm catchy. Ben blij dat het niet te country is.

De beste liedjes zijn: Breathe, Hey Stephen (ik weet niet waarom, maar ik vind dit heerlijk), Fearless en de perfecte afsluiter Change.

Het enige minpunt zijn de lyrics soms vind ik. Vooral You Belong With Me en Fifteen zijn gewoon stom en kinderachtig.

4.5*

avatar van catdog
Mooi geluid heeft deze dame maar single "Love Story" vond ik eigenlijk niet veel boeiends. Heb inmiddels toch maar wat van haar opgezocht en dat klinkt al wat beter dan de single. "Breathe" met Colbie Caillat is toch wel een erg mooi nummertje !

avatar van NewYorkCityLight
Persoonlijk vind ik Love Story echt een ontzettend zeik nummer. Ik hoop dat de rest van het album niet zo is...

avatar van the sm
goed album
taylor is in usa een echte echte ster
kijk en huiver
hoe goed deze dame echt is

YouTube - Taylor Swift AND Def Leppard - Hysteria HD

veel respect

Lizz__
Dit album lijkt me maar niet te vervelen.
Bepaalde nummers maken mij altijd vrolijk, en ik vind dat de volgorde waarin de liedjes op de cd zijn geplaatst goed gekozen is.
Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn Hey Stephen, The way I loved you, Fearless en Love story.
Misschien ben ik zo geboeid door dit album, omdat sommige teksten uitdrukken hoe ik me in bepaalde situaties voel, maar dat kan me eigenlijk niet schelen, deze plaat is echt een van mijn favorieten!

avatar van musicman13
te zoet voor woorden.

avatar van daoneandonly
don_diablo91 schreef:

Als jij een R&B fan bent, dan luister je in eerste instantie geen akon. hahá..

ik ga dit albumpje nog wel luisteren..
Love story is mij wat te zoet, maar ach.. ik heb niet 't idee dat dit albumpje me erg teleur zal stelen..

avatar van Hendrix4live
Vond haar live bij Jools Holland iets beter. Ik geef dit album voor nu even een 2,5*. Vind het album, om hem de hele tijd achter elkaar te luisteren net iets te saai soms. Het is op zich wel een leuk plaatje moet ik wel zeggen.

avatar van Hendrix4live
NewYorkCityLight schreef:

Ben het op zich wel mee eens. Het is denk ik ook net iets te zoet.

avatar van Lovekellycl
Een verschrikkelijk mooi album, met als uitschieters You're not Sorry en White horse. Enkel Love story en You belong with me vind wat kinderlijk klinken.

avatar van Tescootje
Eerst vond ik haar zo'n typische Kelly Clarkson of Avril Lavigne, toen ben ik gaan kijken en ze maakt echt mooie diepe muziek.
Niet van die commerciele troep.
Gewone akoestische, country/rockpop.
Ben er normaal niet weg van maar bij haar wel.

avatar van Leander1991
1,0
Tescootje schreef:
Niet van die commerciele troep.
Gewone akoestische, country/rockpop.
Ben er normaal niet weg van maar bij haar wel.

Diepe muziek !

khonnor
zoet zoet zoetgevooisde bubbelgum suikerpop

maar fuck it love story is wel de absoluutweg ideale cruising on the highway popsong... heerlijke melodie, goeie verse, meebrulrefreintje, rustige opbouwende bridge, lekker debiele tekst en goeie energieke productie. meer moet dat soms dus niet zijn...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Leander1991 schreef:

Diepe muziek !

Tjah, diep is het natuurlijk niet, laten we dat voorop stellen. Maar toch heb ik ergens een zwak voor deze artiest en dat komt waarschijnlijk door de zeer catchy arrangementjes die op deze plaat ten gehore worden gebracht. Dit kan niet anders dan het werk zijn van uitmuntende sessiemuzikanten gemixt met een top producer, maar dat maakt het album toch zeker meer dan verdraagzaam. Bekijk je deze plaat anders dan met de top40 tienerpopbril dan zal je toch een verrassing te wachten staan in mijn optiek. Neem bijvoorbeeld het nummer Forever and Always: qua arrangement geniaal! Of het heerlijke mellow nummer Hey Stephen.

3.5*

avatar van skullcandygirl
don_diablo91 schreef:

helemaal mee eens heb niks op toe te voegen

avatar van Lovekellycl
Typisch Avril Lavigne/ Kelly Clarkson? Ik hoor zowel Kelly Clarkson als Avril Lavigne als Taylor Swift erg graag. Maar Taylor Swift haar muziek is niet te vergelijken met die van Kelly Clarkson en Avril Lavigne hun muziek is pop rock terwijl Taylor Swift country is.. Dus waar jou vergelijking vandaan komt snap ik echt niet. Bovendien zeg je net dat deze muziek wel degelijk diep is, waarmee ik versta dat die van Avril Lavigne en Kelly Clarkson niet diep zou zijn? WEER fout..

SSS
Lovekellycl schreef:

Kelly Clarkson ken ik niet (wel Jeremy Clarkson ), dat Avril muziek maakt is ook al weer een tijd geleden, ze is druk met parfum reclame (ze moet toch iets!?). Ook Taylor Swift is niet mijn ding, het is een prachtige vrouw maar qua muziek zal 't niet mijn favoriet worden.

Misschien is een vergelijking tussen Taylor Swift en Laura Bell Bundy wel realistisch? Toevallig hoorde ik laatst 'Giddy on up', dat was behoorlijk country.

Giddy on up

avatar van Lovekellycl
Haha Laura Bell Bundy ken ik niet Ik hoor ze alle drie wel graag maar snap gewoon de vergelijking niet, aangezien ze alle drie totaal verschillend zijn.. Avril Lavigne heeft trouwens pas de single Alice uit voor de film Alice in Wonderland, dit is nog maar twee maandjes geleden denk ik. En ik vind de redenering dan ook nog eens fout dat Taylor Swift "diepe" muziek maakt. Dan vind ik Kelly Clarkson haar muziek toch wel veel betekenisvoller.

avatar van Djurdjen
Goed om te weten dat niet alléén maar de slechte artiesten de meeste aandacht krijgen. Prima album, ik hoor best veel emotie in haar stem. Betekenisvol is anders...

Mooi album! Ik ga er zeker nog ff van genieten,
prachtig.

avatar van Gloeilamp
Toch wel een van de betere zangeresjes van tegenwoordig.
Fearless is een lekker fris plaatje met leuke nummers.

TheArtfulDodger
If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see
You belong with me

avatar van sp00kjj
De afgelopen maanden heb ik me eindelijk verdiept in de discografie van Taylor Swift en ik heb heel veel spijt dat ik dat niet heel veel eerder heb gedaan. Want wat heeft Taylor een fijne stem en wat schrijft ze goede liedjes. Vooral op Fearless klinkt alles zo onweerstaanbaar catchy dat ik mezelf steeds maar weer betrap op meezingen (en meebewegen). Het titelnummer, Love Story en You Belong with Me zijn vooralsnog mijn favorieten. Maar het hele album is leuk en van constant niveau, pop zoals ik het graag hoor.
Zo nu en dan heb ik zin om gewoon even iets ongecompliceerds op te zetten en Taylor Swift is op dat soort momenten precies wat ik nodig heb.