Goed dat deze is toegevoegd
Dat is het positieve (en die hoes inderdaad!), het negatieve is dat dit album ontzettend tegenvallend. Oude nummers van Extrawelt waren echt geweldig (Fernweh!), maar die zijn geen van allen op dit album terug te vinden. Dit valt opzich te waarderen, waar het niet dat de nieuwe nummers nogal tegenvallen. De melodie is er voor een groot deel uit en de snelheid en hardheid zijn nogal toegenomen. Van dee Extrawelt die ooit op Border Community releasde (Soopertrack!) is hier niets meer op terug te horen.
Het valt evenmeer nog meer tegen doordat ik ze deze zomer op Sonne Mond Sterne zag en dat was zo'n supergruwelijke live-set. Was echt al om 11 uur 's avonds (we 'moesten' nog ong 12u) en ik was compleet kapot en weggeblazen na hun wereldset. Echt massahysterie was dat. Die live-set bestond ongeveer voor 50/50 uit oude bekenden en nieuwe onbekende nummers, maar het gekke is dat ik ook die nieuwe nummers niet herken. Die waren namelijk ook best melodieus (meer in de lijn van de oude), en dat lijkt hier totaal niet op. Misschien wilden ze hier een hard en duister concept maken en komen die tracks later weer op EP's op een ander label ofzo.
Maar misschien moet ik deze nog vaker luisteren