213 - The Hard Way (2004)

Label: Tvt

6. Wait a Minute (3:33)
  7. Give It Up (4:04)
  8. Another Summer (4:12)

met Latoiya Williams

9. 213 the Gangsta Clicc (3:52)
  10. Gotta Find a Way (3:24)
  11. Ups & Downs (3:53)

met Boki

12. Joysticc (4:48)
  13. Rick James Interlude (0:36)

met Dave Chappelle

14. Mary Jane (3:48)
  15. MLK (3:44)
  16. Lil Girl (3:19)
  17. Never Love a Hoe (4:13)
  18. Appreciation (4:06)
  19. So Fly (4:07)
Jorge-E schreef:
Ik vind dit ook een van de beste combo's hoor, maar de onderwerpen zijn allemaal over ho's, en de beats vind ik eerder tegenvallen.

Kijk van de Dre, Snoop, Warren, Nate, RBX, Daz, Kurupt (Westcoast)
moet je gewoon van uitgaan dat de onderwerpen allemaal wel in die richting komen, maar ik luister naar dit album meer naar de flow en voor mij legendarische songs met name Aprreciation blijft mooi!

RedLightCityBoy schreef:

Kijk van de Dre, Snoop, Warren, Nate, RBX, Daz, Kurupt (Westcoast)

Hier gaat letterlijk ieder liedje wel over ho's. En zoals ik al zei vind ik de beats dik tegenvallen, dus vandaar mijn ietwat lage stem. De flows zijn inderdaad in orde, samen met de beats is dat het belangrijkste, maar teksten moeten ook goed zijn.

Jorge-E schreef:

Oke ik geef je gelijk dat de meeste beats niet echt heel goed waren, maar zeker niet alles hier gaat over ho's hoor...

Another Summer (prachtig nummer wat gaat over de zommer )

Apreciation Mooi nummer over de westcoast familie

Gotta Find A Way Gaat niet over ho's (wel lekker)

So Fly Gewoon een van de beste g-funk tunes met als onderwerp een mooie opbloeiende relatie

Lonely Girl (komt geen een keer ho in voor)

RedLightCityBoy schreef:

Another Summer (prachtig nummer wat gaat over de zommer )

Apreciation Mooi nummer over de westcoast familie

Gotta Find A Way Gaat niet over ho's (wel lekker)

Lonely Girl (komt geen een keer ho in voor)

Another Summer, oke, daar heb je gelijk in.

Apreciation is inderdaad een mooi nummer, mijn favoriet hier.

Gotta Find A Way, heb je ook gelijk in

So Fly, daar gaat het ook wel over een girl (Lonely Girl vooral)

RedLightCityBoy
De laatste paar dagen laat de zon zich weer eens zien en dan ben ik erg 'in the mood' voor westcoastplaten. 213 is een groep die ik al enige tijd erg lief heb. Ik blijf het een magisch trio vinden. Het licht brilliante gevoel wat op deze plaat vaak naar voren komt is gewoon onbeschrijvelijk mooi. Warren G, Nate Dogg en Snoop Dogg komen op deze plaat alledrie met enorme klasse voor de dag. Warren G rapt hier gewoon weer als hij dat op G Funk Era deed. Hij heeft een uitermate relaxte stem evenals Snoop Dogg. Na wat mindere solo's van Snoop kwam hij hier toch nog even erg sterk voor de dag. Ook Nate Dogg weet mij op zowat elk nummer te raken met zijn bijzonder mooie refreinen (wat een stem heeft die man!) Over de productie van deze plaat wordt door vele minder positief gesproken. Dat begrijp ik lichtelijk. Inderdaad is niet alles qua productie even sterk, maar als ik die andere geweldige producties dan weer hoor, die wel op dit album staan dan vergeet ik die mindere nummers snel. Maar nog even wat argumenten waarom ik deze plaat geweldig vind: Another Summer (geniaal) het zomerse gevoel komt meer dan 100% over. Iedere verse is perfect, Latoya Williams is een erg leuke toevoeging en Nate Dogg draagt zijn steentje weer prima bij. Appreciation (ook geniaal). Alles klopt er gewoon aan. Het onderwerp, de heerlijke productie de raps, alles! Ook: Gotta Find a Way, Lonely Girl, My Dirty Hoe, So Fly en Mary Jane verdienen genoemd te worden. Maarja, ik stop al met mijn recensie. Albums die ik op vele momenten brilliant vind kan ik gewoon slecht beoordelen, eerlijk gezegt. Ik zou zeggen, luister dit album eens niet op een kritische manier qua lyrics etc. want dit album straalt al genoeg genialiteit uit zonder intelligente teksten (kun je na gaan). Ik denk dat dit mijn meest afgespeelde plaat ooit is. (ookal vind ik niet alles goed) het luistert heerlijk weg, elke keer weer! sommige nummers behoren voor mij tot de absolute top van hip-hop.

avatar van Jorge-E
Na de review van RedLightCityBoy kreeg ik weer effe zin in dit album. Zo gezegd, zo gedaan en ik pas mijn stem aan naar 3.5.
Snoop Dogg en Warren G rappen inderdaad erg sterk en Nate zijn zang is zoals altijd goed. Zoals ik al eerder zei vind ik de beats hier niet geweldig. Ik mis vooral de hoge synth wat ik zo geweldig vind aan G-Funk. Maar afgezien daarvan, zijn de beats eigenlijk best wel goed.

Op een album waar het vooral over vrouwen gaat vind ik 213 The Gangsta Clicc en Appreciation de beste nummers. 213 The Gangsta Clicc is nog aan echt Gangsta Rap nummer wat Snoop en Warren G goet afgaat. Nate doet hier ook een leuk stukje.

Appreciation is gewoon perfect. Alles klopt eraan. En Nate zijn stukje is ook zeer goed. "A big shout out to all my family and friends, when times got hard, you were still here" Dat vind ik mooi van hem zeg.

Twist Yo Body klinkt erg goed en Groupie Luv heeft ook een grappige videoclip.

Al met al is dit best een goed album, waar alle drie de mannen het goed doen. Nate Dogg + Snoop Dogg + Warren G = inderdaad een magisch trio, die ik wel liever op een meer G-Funk achtige beat wil horen, met die hoge synth bedoel ik dan.

3.5*

RedLightCityBoy
Huh, bij de tracklist hierboven is een mp3 bestand bij Joytick geplaatst door iemand, alleen dan versnelt als die Chimpmunks.

X-man
MJ_DA_MAN schreef:
aan de tracktitels te zien weet ik al waar het album over gaat.... ik ga de moeite niet eens nemen hem te beluisteren

Ik raad het toch echt aan, het klinkt allemaal lekker zomers en heeft (voor mij dan) een hele positieve vibe! Het is geen classic, dat sowieso niet, en de topics zijn vooral vrouwen (a la Snoop) maargoed als je daar doorheen kunt kijken beleef je er veel plezier aan.

avatar van MJ_DA_MAN
Pff, waarom haal jij weer een zwaar oud bericht terug van mij?

X-man
Haha nou ik was alles aan het doorlezen over dit album (heb het namelijk net in itunes gezet ) en kwam dat bericht tegen hehe.

avatar van thgryda
Mmm khad wel verwacht dat veel mensen deze minder zouden vinden. Dat begrijp ik wel want ik vond het eerst ook tegenvallen. Ik was pas een jaartje van de middelbare school af en de west coast hoogdagen lagen ondertussen een aantal jaartjes achter ons. Wij als fans van het genre, hadden tijdens onze middelbare school jaren immers een voorliefde voor dit type muziek (al luisterden we ook de wat meer lyricale 'east coast' hip hop). Maar de west coast zakten in mijn ogen steeds dieper weg en dus had ik mijn hoop gevestigd op deze plaat. Ik downloaden het album en het viel me wat tegen, mijn broertje kocht me het album echter voor mijn verjaardag en dus ging het maar eens gedegen uitchecken. En na een tijd werd het zowaar een van mijn favo west coast platen...

Over het algemeen bevat het album misschien niet de meest diepgaande of geniale producties. Met another summer als grote uitzondering. Kanye west op dat moment wellicht een van de meest geniale producers laat op dit nummer zien dat hij ook een typische west coast zomerbeat kan maken en dat doet hij erg goed... Soulfoul old school beat die perfect bij de stijl van beide heren.

De rest van de producties haalt dit niveau echter niet. Het album bevat veelal simpele, rustige west coast beats. Niet te moeilijk, easy listening... Het zijn echter deze 'simpele' producties die het album zo goed maken. Zowel snoop dogg als warren g zijn op hun best op dergelijke soulful producties. Beide heren beschikken immers over een zachte, mellow flow. De simpele zanglijnen van nate dogg kaderen perfect in dit soulful, old school zomerconcept.

Het kan natuurlijk aan mijn voorgeschiedenis liggen maar tijdens de zomermaanden leg ik dit album toch minstens een paar keer met plezier op. En de vibe van dit album heeft me altijd meteen te pakken, het is geen lyricale, diepe muziek maar gewoon lekkere chill- en partymusic. In de auto rond cruisen ramen naar omlaag, zonnebril op kop en lekker head noddin de wereld doorkruisen. Of op een zomeravond tijdens een barbecue op de achtergrond deze deuntjes, wiet en drank a volonté... warmte, gezelligheid, homies onder elkaar en hogere sferen. aaaaah de nostalgie

4 sterren voor deze relaxte, bazige plaat

thgryda schreef:

boks.

avatar van KILLERBEE99
ik vind dit een best redelijk album om na te luisteren. Meeste nummers zijn oke en een paar uitschieters zoals:
Twist Yo Body, Another Summer, 213 Tha Gangsta Clicc (man wat maakt snoop de zinnen mooi af... gangsttttttaaa clicccccc) en natuurlijk So Fly...

avatar van MC-Baka
Gewoon hele relaxte G-funk album luv it

avatar van Harderwiek
Waarschijnlijk was dit een klassieker geweest als ze dit zo rond 1995 een album hadden uitgebracht

avatar van Boermetkiespijn
Vind sommige beats wat goedkoop, als je je bedenkt wat we vóór deze plaat van deze mannen gewend waren.

Toch een plaat die ik graag nog eens terug luister, deze rappers blijven een steengoede combinatie. Over de onderwerpen valt te twisten, ik vind het om eerlijk te zijn ook niet echt wat. Toch staan er op deze CD voldoende nummers die niet dubieus zijn en leuk zijn om naar te luisteren...

Favoriete nummers zijn "Absolutely", "Gotta Find a Way" en "Appreciation".