Dark Tranquillity - Damage Done (2002)

Zweden
Label: Century Media

1. Final Resistance (3:01)
  2. Hours Passed in Exile (4:45)
  3. Monochromatic Stains (3:37)
  4. Single Part of Two (3:51)
  5. The Treason Wall (3:30)
  6. Format C: For Cortex (4:29)
  7. Damage Done (3:27)
  8. Cathode Ray Sunshine (4:14)
  9. The Enemy (3:56)
  10. I, Deception (3:54)
  11. White Noise / Black Silence (4:09)
  12. Ex Nihilo (4:33)
  13. Static * (4:40)
  14. The Poison Well * (4:05)
  15. The Treason Wall [Live] * (3:55)
avatar van Cartman74
Geweldige cd, waarschijnlijk mijn meest gedraaide

avatar van Thibbledorf
Supervette cd, die ik na "Fiction" de beste vind van Dark Tranquillity. Het album begint met de knaller "Final Resistance". Dan het vette "Hours Passed In Exile" dat ik om de één of andere reden bijna als een ballad zie. "Monochromatic Stains" & "The Treason Wall" zijn bijna geschikt voor de radio, zo toegankelijk zijn deze nummers. Heel makkelijk te pruimen, en toch blijft het heavy. Daarnaast vind ik "White Noise/Black Silence" nog een uitschieter. Stoere riff en een vette opbouw. Instrumental "Ex Nihilo" is een waardige afsluiter.

4.5*

avatar van james_cameron
Uitstekend album dat een mooie combinatie biedt van death metal en meer melodieuze, van electronische details voorziene moderne metal. De zang blijft continu ruig, er zijn geen cleane zangpartijen. Geen slechte song te bekennen- het album kent alleen maar sterke beukers. En de band zou op de albums hierna alleen nog maar beter worden.