3JS - Kamers van M'n Hart (2008)

Label: Artist & Company

1. Koud en Mistig (4:26)
  2. Kamers van M'n Hart (3:36)
  3. Bevlogen Als Vogels (4:12)
  4. Laatste Dag (3:37)
  5. Drinklied (3:35)
  6. Groen, Geel, Rood (3:13)
  7. Hou van Mij (3:55)
  8. Laat Ze Dansen (3:39)
  9. Vandaag Ben Ik Vrij (3:19)
  10. Neem Me Mee (4:01)
  11. Leef en Strijd (4:03)
  12. Alles Overnieuw (3:43)
  13. Sterke Verhalen (3:36)
  14. De Waanzin / Breng Me Thuis (10:49)
Kamers Van M'n Hart....het heeft even geduurd maar hier is die dan, de opvolger van "Watermensen". En ik kan met een gerust hart zeggen, dit is wederom een juweeltje voor iedereen die van rock, pop, folk en een beetje Nederlandstalig houd.

Dit mag misschien vreemd klinken, maar deze tracks die notabene stuk voor stuk door de heren zelf zijn geschreven. Bevatten een hoop genres. Teksten uit het leven gegrepen.

Groen, Geel, Rood had zo een nummer van Doe Maar kunnen zijn.
Ach ik kan nog wel even doorgaan....ik zou zeggen luister zelf maar.

Deze heren mogen absoluut niet vergeten worden.

fastpulseboy
ik hoop dat deze heren weer zo snel mogelijk vergeten worden

avatar van linda1971nl
Het is een geweldige cd geworden, ik ben er erg blij mee. Je hoort allerlei invloeden in de nummers, het is allemaal zeer divers, inderdaad reggae, maar ook Afrikaanse en balkaninvloeden en een jazzy nummer. De 'palingsound' hoor je alleen nog terug in 'leef en strijd', wat overigens (ook) een heerlijk nummer is. Er zijn ook een paar nummers die meer naar de rock-kant gaan, waarop de electrische gitaar eventjes lekker mag gieren en Dulles laat horen wat 'ie kan met zijn stem. Dat smaakt naar méér!!!

De officiële clip van "Hou van mij" vind je op http://nl.youtube.com/watch?v=w3kjy8vtg-0

Een impressie van het album kan je vinden op http://nl.youtube.com/watch?v=IgRPBYIjXr0

De tracklist die hierboven staat is overigens niet correct. De juiste volgorde is als volgt:

01 Koud en mistig
12 Alles overnieuw
13 Sterke verhalen
14 De waanzin / Breng me thuis
(hidden track)

Bonus cd-rom track: Videoclip Hou van mij (director's cut)

fastpulseboy schreef:
ik hoop dat deze heren weer zo snel mogelijk vergeten worden

Wat is dat nou weer voor flutreactie, hier kunnen we toch niets mee? Zucht..

avatar van Paap_Floyd
Deze heeft mijn moeder gewonnen bij Radio M Utrecht. Ze vindt het helemaal niks, en dat wist ze van tevoren, maar ze wilde gewoon ns wat winnen

dus, iemand?!

rodneyVL
Oja hoor Paap... [email protected] geweldig!

rodneyVL
Oproep aan de crew+ het nummer Die laatste dag hoort `Laatste dag` te heten..

Na bijna 4 jaar lidmaatschap van deze site zou je toch moeten weten dat het zo niet werkt en dat we drijven op de inzet van de gebruikers.

Ga je gang: http://www.musicmeter.nl/album/140262/correct/

rodneyVL
Ja dat is waar, en zelfs een fan kan het mis hebben, het is namelijk gewoon "die laatste dag". I'm very sorry.

rodneyVL
En op de cd weer laatste dag. Op de 3j's site weer "die laatste dag" ..huh??

Ik zeg het niet vaak, maar de zanger kan niet zingen en de band kan zich niet voort bewegen.
Zelfs een Riverdance deuntje kan ze niet redden.

Ondanks ik weinig met de hedendaagse Volendamse muziek heb, kunnen Jan Smit en Nick & Simon gewoon goed zingen.

Aan deze band kan ik me behoorlijk aan ergeren, ze liften mee op het succes van hun collega's uit Volendam.

avatar van SKunst

Nathan1988
SKunst schreef:
'alles overnieuw'? ...is het niet alles opnieuw of alles over doen...?

Dat is een beetje Noord-Hollands misschien... alles van de Zaanstreek tot aan den Helder gebruikt dat woordje.

Om even ontopic te gaan, ik vind het onbegrijpelijk dat mensen een afkeer hebben tegen de 3JS.. Deze band is niet echt palingsound-like en klinkt vele malen origineler dan Jan Smit, Nick & Simon, etc. Dat laatstgenoemden beter kunnen zingen is een feit, maar muzikaal gezien stellen hun liedjes natuurlijk geen flikker voor. De 3JS klinken een stuk professioneler en met alle muzikale invloeden van buitenaf hebben ze een behoorlijke cd afgeleverd. Van alles wat Volendam te bieden heeft zijn de voetbalclub. de vis en de 3JS het enige wat me interesseerd.

avatar van kaztor
SKunst schreef:

Cover van Bob v/d Bips?

rodneyVL
De 3j's zijn opzich geen gekke heren hoor. Iets overnieuw doen betekent precies hetzelfde doen zoals je 't gedaan hebt (ook de betekenis van de tekst). Iets OPnieuw doen betekent hetzelfde op juist een andere manier aanpakken volgens mij. Het is maar een nuance zoals de heren het waarschijnlijk bedoelen.

mathieudc
Ik zal maar meteen in huis vallen en zeggen dat ik maar één nummer ken: Bevlogen Als Vogels, wat ik echt wel een tof nummer vind!

avatar van VanDeGriend
Berichten verwijderd

avatar van Nicolage Rico
Nathan1988 schreef:

Niet alleen in Noord-Holland, hoor.

Wel genant, zo'n fout als titel.

deric raven schreef:
Zelfs een Riverdance deuntje kan ze niet redden.

Kan Jan niet zingen?
Dat zegt genoeg... Jij hebt er 0 verstand van.

Oud bericht van 10 jaar geleden, ondertussen is hij zeker beter geworden.
Toch vind ik hem beter als hij nummers van anderen zingt. De ode aan U2 deed hij niet verkeerd.
In het begin klinkt hij erg krampachtig, en dat vind ik nog steeds.

Ik ga Jaap Kwakman toevallig volgende week live zien in een andere setting als bij de 3JS, verwacht daar trouwens veel van.