Spannend!
Heb hem nu voor de eerste keer opstaan, ben benieuwd of de magie van vroeger weer kan herleven. De eerste anderhalve minuut van Oh My God geeft in ieder geval al aan dat we het niet hebben over Kino met een andere bassist, maar over karakteristieke It Bites-elementen; samenzang, stuwende baslijntjes en natuurlijk flitsend gitaarwerk (hier en daar met wat tegendraadse trekjes).
De sound ligt meer in de buurt van de eerste twee albums, en dus niet van het rauwere Eat Me In St Louis. Het tweede nummer Ghosts klinkt ook als een klok; (voor mij) nostalgisch aandoende synth sounds; verder is het een zeer aanstekelijk nummer met mooie samenzang en een fijn uptempo ritme. Playground is een mooi nummer, Memory of Water wordt heerlijk vooruit gestuwd door de stevige gitaar, etc etc etc
Ik word steeds enthousiaster, dit wordt ongetwijfeld een goede score. Ik laat het nog even op me inwerken.
Overigens heb ik lang nagedacht of It Bites nog wel It Bites is zonder Francis Dunnery en Dick Nolan. Uiteindelijk is dat natuurlijk niet aan mij en ik wil voorkomen om met mezelf discussies te gaan voeren die van die sneue Nightwish-achtige proporties aan gaan nemen.
Dat It Bites een muzikale pilaar uit mijn jeugd is, en dus van enorme nostalgische waarde, is een ding dat zeker is. Die albums van toen zijn nog steeds geweldig om naar te luisteren; en dat is deze ook - met John Mitchell op gitaar en zang, per slot van rekening toch ook niet de minste en één van mijn favorieten uit het heden. We hadden het slechter kunnen treffen: géén nieuw album of een Nick Barrett op zang bijvoorbeeld

The Tall Ships, dus. Nostalgisch, nieuw geluid maar ook weer niet, genoeg herkenningspunten om blij van te worden, zeer mooie nummers... Ik ben tevreden.