Marion - This World and Body (1996)

Label: London

1. Fallen Through (3:45)
  2. Sleep (3:04)
  3. Let's All Go Together (3:10)
  4. Wait (3:59)
  5. The Only Way (2:34)
  6. I Stopped Dancing (3:00)
  7. All for Love (3:56)
  8. Toys for Boys (3:07)
  9. Time (4:15)
  10. Vanessa (3:59)
  11. Your Body Lies (3:47)
  12. My Children (4:51)
avatar van EmDee
Ooit lang geleden zat ik in de auto en hoorde ik wat later bleek Let's All Go Together van Marion. Tijdens het horen van het nummer dacht ik echter dat U2 een nieuw nummer had. De zanger komt bij momenten echt heel dicht bij Bono en daar ken ik er maar bar weinig van.
Meeste nummers op t album zijn echter wel wat meer pop, maar heb dit album al heel lang in mijn bezit en draai m nog best vaak.

Ik associeer dit meer met bands als Strangelove en Suede. Hoe dan ook, geweldig album. Sleep, Let's Go Togehter en I Stopped Dancing. Wauw!

hee!

iemand heeft marion toegevoegd! Ik heb altijd een enorme zwak gehad voor Marion, zoals Herman al zei, door de Strangelove en Suede kant van het geheel. Wat een stem en wat eeuwig zonde dat de band maar twee cd's heeft gemaakt. Er had nog zo veel moois kunnen komen.

Ik heb echt veel zin om deze plaat nu op te zetten en de kamer door te springen op I Stopped Dancing! Helaas ligt ie thuis.

Ik wil dit album zeker leren kennen. Britpop is heilig

Inderdaad... Zeker de periode 94/95/96. Alles wat toen uit gebracht werd is niet te versmaden... (zijn dingen eigenlijk ook wel te versmaden? raar woord...).

BTW, al 6 stemmen op dit album. Het is minder onbekend dan ik gedacht had.

herman schreef:

Ik associeer dit meer met bands als Strangelove en Suede.

Ik doelde dan ook alleen maar op t nummer Let's All Go Togehter

Dat vind ik ook wel een Strangelovesque liedje eigenlijk.

Bloompje schreef:

Ik wil dit album zeker leren kennen. Britpop is heilig

Succes met het vinden ervan! (bedoel ik niet zo lullig als het klinkt) De beste manier om deze in handen te krijgen is op een platenbeurs. Op de laatste grote platenbeurs heb ik de cd nogmaals gekocht (had 'em al sinds 1996), dit maal voor slechts 1 euro (schandalig!). Heb hem helaas voor jou doorgestuurd naar een vriendin in Canada, anders had ik je nog een plezier kunnen doen. Maar dit album is in ieder geval makkelijker te verkrijgen dan tweede en laatste) album The Program.

avatar van EmDee
Kijk hier eens rond als je deze wilt kopen.
7 en een halve dollar incl verzenden is toch behoorlijk goedkoop volgens mij.

Oke, dank voor de tips.

Kreeg um getipt van mijn grote vriendin Rub

Geweldig leuke plaat

Onbekendheid maakt het eigenlijk nog leuker.

fastpulseboy
of je gaat em natuurlijk pindakazen.
ik kan em wel even voor je rippen

mooi plaatje dit jah. veel gedraaid in der tijd, al kom ik niet zo snel meer op het idee em weer in de lade te schuiven...

strangelove trouwens ook niet meer zo hard, heb toen wel alles excessief verzameld

avatar van Omsk
Ik snap de Strangelove-associaties wel, maar dit is toch een klasse minder. Eerder een rechtdoor-naar-huis rockbandje als Mando Diao of The Thermals, dat toevallig tien jaar eerder opkwam.

avatar van TerryA
deze band waren toen (mid jaren 90) gemanaged door Joe Moss (manager van The Smiths in de jaren 80) en waren redelijk populair in de Manchester gig scene - ze hadden niet zo lang geleden weer opgetreden in Manchester University als opening act/support voor andere Manchester band Puressence

avatar van starsailor
Heb ze nog gezien in de Melkweg waar de zanger tijdens het concert ongegeneerd naar mijn huidige vrouw stond te flirten.
Erg leuk bandje (muzikaal gezien dan) was dit trouwens.

avatar van cbokhove
Leuk was dit. Ook goed idd in Melkweg ooit eens...

Parlotones
Heb vanmiddag even een foto van deze cd gemaakt bij de plaatselijk kringloop, waar hij ligt voor 3 euro. En beluister even de muziek voor ik hem eventueel ga ophalen. De uitstraling sprak mij aan. In die kringloop liggen heel veel top muziek, en zelfs de prijzen van cd gaan omhoog, wat eerst 1 euro koste is nu 2 euro ...en 2 nu 3. Zelfs drie keer Automatic For The People van R E M.