The Band - The Last Waltz (1978)

Canada
Label: Warner Bros.

1. Theme from the Last Waltz (3:40)
  2. Up on Cripple Creek (4:35)
  3. Who Do You Love (4:16)

met Ronnie Hawkins

4. Helpless (5:47)

met Neil Young

5. Stagefright (4:24)
  6. Coyote (5:50)

7. Dry Your Eyes (3:57)

met Neil Diamond

8. It Makes No Difference (6:48)
  9. Such a Night (4:00)

met Dr. John

10. The Night They Drove Old Dixie Down (4:35)
  11. Mystery Train (4:59)
  12. Mannish Boy (6:54)

met Muddy Waters

13. Further on Up the Road (5:08)

met Eric Clapton

14. Shape I'm In (4:06)
  15. Down South in New Orleans (3:06)

met Bobby Charles

16. Ophelia (3:53)
  17. Tura-Lura-Lural (That's an Irish Lullaby) (4:15)
  18. Caravan (6:02)

met Van Morrison

19. Life Is a Carnival (4:19)
  20. Baby Let Me Follow You Down (3:00)

met Bob Dylan

21. I Don't Believe You (She Acts Like We Never Have Met) (3:33)

22. Forever Young (4:42)

met Bob Dylan

23. Baby Let Me Follow You Down [Reprise] (2:46)

met Bob Dylan

24. I Shall Be Released (5:25)

25. The Well (3:27)
  26. Evangeline (3:17)
  27. Out of the Blue (3:08)
  28. The Weight (4:38)
  29. The Last Waltz Refrain (1:28)
  30. Theme from the Last Waltz (With Orchestra) (3:22)
  31. The Weight * (4:51)
  32. This Wheel's on Fire * (3:54)
  33. Caldonia * (6:09)

met Muddy Waters

34. Rag Mama Rag * (4:34)
  35. All Our Past Times * (5:02)

met Eric Clapton

36. Four Strong Winds * (4:37)

met Neil Young

37. Shadows and Light * (5:45)

met Joni Mitchell

38. Furry Sings the Blues * (5:09)

met Joni Mitchell

39. Acadian Driftwood * (7:07)
  40. The W.S. Walcott Medicine Show * (3:39)
  41. The Genetic Method / Chest Fever (Excerpt from Movie Soundtrack) * (2:41)
  42. Hazel * (3:42)

43. Jam # 1 * (5:32)
  44. Jam # 2 * (9:11)
  45. Don't Do It * (6:20)
  46. Greensleeves (From Movie Soundtrack) * (1:38)
  47. King Harvest (Has Surely Come) * (3:52)
  48. Tura Lura Lura (That's an Irish Lullaby) * (3:53)

49. Caravan * (6:30)

met Van Morrison

50. Such a Night * (5:25)

met Dr. John

51. Rag Mama Rag * (3:53)
  52. Mad Waltz (Sketch Track for "The Well") * (5:31)
  53. The Last Waltz Refrain [Instrumental Version] * (0:50)
  54. The Last Waltz Refrain (Sketch) * (3:35)
avatar van heicro
Heerlijk om te lezen dat een aantal van de jongste generatie op Mume zoveel kan genieten van deze 30 tot 40 jaar oude muziek.

Voor mij een van de mooiste albums of all time. Jammer dat ze King harvest en Long black veil niet hebben gedaan toen.

EVANSHEWSON
En zoals Harald hier al eerder kwam te vertellen; Martin Scorsese regisseerde de film van dit gebeuren. Prachtfilm overigens en zéér aan te raden...

avatar van Oldfart
Grappig dat de meeste mensen juist zijn begonnen met de DVD

Nee hoor, met en biscoopbezoek op zaterdag avond, de dinsdag er na de dubbel lp, want de winkels dicht op maandag

Harald
Interessant ook de expanded 4 cd box set met een lengthe van meer dan vier uur en extra optredens van b.v. The Band, Bob Dylan, Muddy Waters, Van Morrison, Dr. John, Ringo Starr, Paul Butterfield, Stephen Stills en Ron Wood.

Ah geweldig dit, hoorde gisteravond in het radioprogramma 'Deja Vu' weer eens "It makes no dfference", wat een wereldklasse live album is dit toch. OOk een briljante uitvoering van "Caravan" met Van Morrison staat hierop, en de maffe Dr. John's Such a night.

avatar van ricardo
Volgens mij is dit ook wel een erg goed live album,want het stemgemiddelde is wel erg hoog.Ik heb deze plaat nog nooit beluisterd maar zo te zien treden hier ook wel erg veel grote namen in op.Is dit nou een concert of een soundtrack of vanwege de veel bekende namen zoiets als Live Aid?

avatar van Shangri-la
Dit is de soundtrack van een film ter gelegenheid van het afscheidsconcert van de Band. Een essentieel document voor de rechtgeaarde muziekliefhebber. Dus mijn advies is: Luisteren.

avatar van Stapler
Mijn pa heeft dit op DVD.
In een woord geweldig!

avatar van bertus99
Een tijd terug de DVD gekocht. Ik zag de film al 30 jaar geleden. eens kijken hoe houdbaar hij was na al die tijd.
Ik heb er toch licht gemengde gevoelens aan overgehouden. Er zitten zonder meer goeie stukken en enkele zeeeer goeie tussen. Daar moet ik dus zeker Dr. John, Muddy Waters en Van Morrison noemen die de show stelen, Dylan valt me een beetje tegen, mede omdat hij zo arrogant de ster staat uit te hangen en de leden van The Band van ontzag bijna stil vallen. Neil Young zingt helpless, een van zijn minste nummers helaas. De rest speelt en zingt redelijk zonder uitschieters.
Wat mij minder aanspreekt dan destijds is het gepraat van de jongens van The band tussendoor. Soms wordt er niks wezenlijks gezegd, soms ook weer wel, maar het haalt zo ontzettend de vaart uit de film, c.q. de optredens dat ik liefst alle interviewfragmenten oversla. Had die in de nieuwe montage op het eind gezet, Scorcese.
De zaal waarin het optreden plaats vindt is een ouderwets jaren 30 theater. Het decor komt echter een beetje onrustig over en haalt af en toe de aandacht weg van de artiesten.
Nu was dit het afscheidsconcert van The Band en inderdaad het laatste concert dat ze in deze samenstelling gegeven hebben, voor zover ik weet.
Laat dit een aanmoediging zijn om nu de echte albums van The Band te gaan beluisteren. Die zijn echt ontzettend goed.

avatar van Lamontagne
Dit is echt een topper van formaat met alleen maar goede nummers.

prachtplaat nu de film nog kijken

Eerst de film gekocht, nu iets meer dan een jaar geleden denk ik, en ik was helemaal om!!! Wat een fenomenale belevenis, het enige wat ik kon denken was: wat moet het fantastisch zijn geweest onm daar bij te zijn geweest! Direct daarna het concert ook op cds aangeschaft. Grandioos, vooral de bijdragen van Van Morrison, Bob Dylan en Emmylou Harris!

avatar van Lucky Luke
In aansluiting op Bertus99: Rock of ages is nóg beter dan dit geweldige album (ik heb het over de cd) , dus voor wie dit niet kent: op zoek. The Band met een fantastische blazerssectie. Zie ook onder Rock of ages.

avatar van Oldfart
Is die blazerssectie dezelfde als die hier af en toe meeblaast?

Father McKenzie
EVANSHEWSON schreef:

Zoals mijn alter ego al eerder zei; U moet de film eigenlijk hebben... mèt beelden bij is dit zoveel méér waard.
De plaat is méér dan leuk, maar de film geeft een extra dimensie.
En als je véél van deze topartiesten een pàk jonger ziet dan dat ze nu zijn... dan denk je ongewild aan je eigen jeugdjaren terug.
Topplaat!

avatar van musicfriek
Ik heb deze ook. Kan er vooralsnog niet zo heel veel mee, staan zeker aantal prachtige nummers op (1, 2 en 10), maar om het in 1 ruk uit te luisteren is me iets teveel..

Ik houd het nog even op hun gelijknamige album uit 1969.

avatar van ricardo
Ik ben helemaal gek van live platen, maar deze ken ik niet, maar aan de beoordeling te zien is het een goede live plaat. Father... heeft het over een bijpassende film. Is dit een soundtrack ala The Song Remain The Saims van Led Zep?

avatar van musicfriek
Neil Young staat hierop, zou je dat wel doen?

avatar van ricardo
Als er van het live album Massey Hall nummers staan wel want dat vind ik inmiddels wel ok, en veeeel beter dan de verzamelaar Decade.

bikkel
Legendarisch geworden liveregistratie.Afscheid van The Band met niet de minste gasten.Muzikaal is het genieten.Hoogtepunten de nummers met Van Morisson,Dr.John,Joni Mitchell,Eric Clapton en toch wel met Dylan.Dat heeft ook met hun geschiedenis te maken.
Als The Band hun eigen nummers vertolken doet mij dit toch het meest.Wat een fantastische nummers hebben die lui gemaakt.Country,folk,rock,soul.....het maakt niet uit,ze konden alles spelen.
Ik heb dit album overigens op dvd(aanrader).De heren vertellen nadien smakelijk over hun Banddagen.Hilarisch is de opkomst van neil Young, die net met z'n neus in het witte pretpoeder heeft gezeten.
Stoned als een garnaal.
Een registratie die nog steeds staat als een huis.Een dikke 5 derhalve van mijn kant.

DonDijk
Ricardo, ik denk dat dit voor jou wel een vier sterren-cd is.

Bij The Band - The Last Waltz (2002):

Het gehele concert op 4 cds + nog wat bonus materiaal...........
23 tracks die niet op het orgineele album uit 1978 staan en daar zitten mooie dingen tussen hoor wat te denken van de Baby Let Me Follow You en Hazel met Bob Dylan en ook Furry Sings The Blues met Joni Mitchell of Caldonia samen met Muddy Waters..... en d'r staat nog zoveel moois op........

Deze box doet het legendarische concert eer aan en dit is toch wel een must have voor iedere The Band fan en zelfs al ben je geen fan dan is dit gewoon een geweldige aankoop die zijn geld dubbel en dwars waard is.

5* is eigenlijk nog te weinig.

avatar van musicfriek
En wat betaalt men tegenwoordig voor zo'n box? Zitten er ook dvd's bij van de registratie?

avatar van thelion
Kost denk ik zo rond de € 55,00 in de winkel, heb geen idee wat deze via internet kost....

Nee er zitten geen dvd's bij, maar er is wel een dvd box verschenen met de registratie van het gehele concert.....

avatar van indana
Misschien is het handig thelion als je ook aangeeft welke tracks niet op de originele albums staan. Ik heb nog de 3 LP's en begrijp van jou dat er op deze uitgave 23 tracks meer staan. Als ik het zo bezie zijn dat voornamelijk rehearsels, ik vraag mij af of dat nou werkelijk de moeite waard is om daarvoor een nieuw exemplaar aan te schaffen?

Verder natuurlijk een mooi tijdsdocument, met een ijzersterke Van Morrison kan ik mij herinneren. Tevens is Dylan flink op dreef inderdaad.
Over het geheel genomen verwachtte ik er toen eerlijk gezegd meer van. Het is zeker niet slecht maar het behoord zeker niet tot het beste waar al deze klasbakken toe in staat zijn.

avatar van thelion
De nummers die niet op het orgineel staan zijn

8, 10, 12, 15, 16, 20, 22, 23, 24, 26, 30, 32, 37, 38, 39, 40, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 en 54

En de nummers 1 t/m 46 zijn dus het gehele concert zonder knip en plak werk zeg maar.... en dat zijn dus 16 nummers die op het orgineel uit 1978 ontbreken.

avatar van indana
ik bedoelde eigenlijk dat je dat bij het toevoegen aan kunt geven.
Overigens staat nummer 10 wel op het origineel.

indana schreef:
ik bedoelde eigenlijk dat je dat bij het toevoegen aan kunt geven.

Nee want dit is een opzich zelf staande release (en op alle versies van deze box staat de zelfde tracklist... dus die 24 nummers zijn geen bonus tracks ofzo....)

indana schreef:

Overigens staat nummer 10 wel op het origineel.

Dan heb jij een andere versie dan dat ik hier nu voor me heb bij mij staat die er niet op.......

avatar van indana
Voor zover ik weet dien je altijd van het origineel uit te gaan (in dit geval dus de 3 LP's uit 1978). Als er dan later CD's van worden uitgegeven worden de eventuele extra tracks aan gegeven door een sterretje, hetgeen inhoud dat die niet op elk album aanwezig hoeven te zijn.