Cœur de Pirate - Cœur de Pirate (2008)

Alternatieve titel: Coeur de Pirate

Canada
Folk / Pop
Label: Grosse Boîte

1. Le Long du Large (2:39)
  2. Comme des Enfants (2:51)
  3. Fondu Au Noir (2:54)
  4. Corbeau (2:55)
  5. Berceuse (2:08)
  6. Intermission (2:59)
  7. Printemps (2:05)
  8. Ensemble (2:24)
  9. La Vie Est Ailleurs (2:27)
  10. Pour un Infidèle (2:35)

met Jimmy Hunt

11. Francis (1:58)
  12. C'était Salement Romantique (3:11)
avatar van AvieNL
Heerlijk, weer zo'n sprankelend zuchtmeisje dat er voor zorgt dat er een beetje lente door deze herfst dwarrelt. Af en toe wat zeurderig... maar dat hoort er bij.

Er zijn veel frans zingende zucht en kreun meisjes alleen pakt deze Canadese dame het soms net iets bombastischer aan en kreunt toch een stukje minder dan veel soortgelijke zusters
Lieve pop-rock meisjes zijn er ook volop. Een tijd geleden Basia Bulat en St. Vincent toegevoegd aan mijn cdkast en daar mag Coeur de Pirate best nog wel bij.
Niet al te veel van verwachten en onbevangen mee om gaan en dan komt het helemaal goed met dit leuke plaatje.

avatar van flooriz
Wel een lekker wijf ;p hehe

alleen jammer van al die tattoos

avatar van Yamato
Een vrij kort plaatje maar toch niet onverdienstelijk. Hier ga ik nog wat vaker naar luisteren voordat ik een stem uitbreng.

avatar van timhardt
mooie cover verder niets wereldschokkends

avatar van HaanHoen
Niks nieuws onder de zon, maar dat hoeft ook niet altijd. Zeker niet als je gewoon een ontzettend leuke en sterke pop plaatje weet neer te zetten. En daar is deze Canadese schoonheid uitstekend in geslaagd. Lieve en frisse liedjes die zich makkelijk laten verteren. Sommige erg vrolijk, andere weer wat breekbaarder, maar nergens wordt het te zwaar. Door haar mooie stem en minimaal gebruik van instrumentatie ontstijgt het toch net de gemiddelde pop plaat, en weet ze met 'Comme des Enfants' zelfs nog een nummer van zeer hoge klasse af te leveren. Ik hou er wel van en ik ben ook benieuwd naar een eventueel vervolg. 3,5*

Francis O+ Wat een plaat