Black Sabbath - The Best Of (2000)

Label: Castle

1. Black Sabbath (6:14)
  2. The Wizard (4:19)
  3. N.I B. (6:02)
  4. Evil Woman (Don't Play Games with Me) (3:18)
  5. Wicked World (4:42)
  6. War Pigs (7:53)
  7. Paranoid (2:46)
  8. Planet Caravan (4:22)
  9. Iron Man (5:52)
  10. Electric Funeral (4:44)
  11. Fairies Wear Boots (6:09)
  12. Sweet Leaf (5:00)
  13. Embryo (0:28)
  14. Children of the Grave (5:13)
  15. Lord of This World (5:23)
  16. Into the Void (6:10)
  17. Tomorrow's Dream (3:06)
  18. Supernaut (4:40)
  19. Snowblind (5:25)
  20. Sabbath Bloody Sabbath (5:41)
  21. Killing Yourself to Live (5:38)
  22. Spiral Architect (5:28)
  23. Hole in the Sky (3:59)
  24. Don't Start (Too Late) (0:49)
  25. Symptom of the Universe (6:29)
  26. Am I Going Insane [Radio Edit] (4:15)
  27. Dirty Women (7:08)
  28. Never Say Die (3:47)
  29. Hard Road (6:01)
  30. Heaven and Hell (6:51)
  31. Turn Up the Night (3:39)
  32. The Dark / Zero the Hero (5:54)
avatar van HammerHead
Een van de betere en vrij complete verzamelaars, die er van Black Sabbath in omloop zijn. Alle hits staan er zo'n beetje wel op, alleen Sabbra Cadabra zijn ze om ombegrijpelijke redenen vergeten. Echt een donkere sfeer heerst er in de meeste nummers, op het latere "Dio-werk" na dan, maar dat neem ik dan maar voor lief.

Ik Kan het niet meer dan eens met jou zijn. Alle grote nummers met Ozzy staan er op. Na het vertrek van Ozzy vind ik dat de nummers minder zijn geworden. Dit komt naar mijn menig door de duistere stem van Ozzy. En het klopt dat het jammer is dat Sabbra Cadabra er niet op staat want dat is een zeer lekker nummer.

avatar van Eddie
Dat is het voordeel van de Metal-is compilaties die zijn over het algemeen heel erg compleet ik heb zojuist de motorhead compilatie uit de zelfde serie toegevoegd, daar staas ook geen misser op, er zijn er nog een aantal, ik dacht van ook van Deep Purple.

knight3
Het accent ligt toch iets te sterk op de Ozzy-periode. Falling off the edge of the world is een pijnlijke ontbreker. En alle hits staan erop, want ze hebben er precies 1 gehad!

avatar van MichelDumoulin
Dit is een hele mooie verzamelaar!

Ik heb hem zelf helaas niet, maar dit is de aanschaf zeker waard!

Ik ga hem toch maar effe bestellen

En voor iedereen die Black Sabbath wil leren kenne zeg ik;
KOPEN

avatar van c-moon
Inderdaad een prima verzamelaar!!!
Van Black Sabbath tot Zero The Hero...
Van War Pigs tot Heaven And Hell...

Ozzy, Dio en zelfs Gillan: aanwezig
Ik mis wel die lekkere Tony Martin tracks...
Tony Martin: toch ook geen onverdienstelijk zanger!

Trouwens: ik snap het gezeur niet als zou het allemaal minder geworden zijn na Ozzy's vertrek... Niet "Ozzy" "IS" Black Sabbath, maar wel Tony Iommi, en het is ook met name die het o zo typische Sabbath-geluid definieert!

En Ozzy werd toch opgevolgd door prachtstemmen, die anders dan Ozzy - welke legende hij ook is (en die ik respecteer!!!) - KUNNEN zingen ;-D

Ronnie James Dio!!!! Glenn Hughes (destijds weliswaar zwaar bekritiseerd maar goed) !!! Tony Martin !!
Hallelujah..

maar terug naar de verzamelaar: hij is toch wel erg goed.. essentieel zelfs en de perfect instap om Sabbath te leren kennen!

avatar van meyer
c-moon schreef:
Glenn Hughes (destijds weliswaar zwaar bekritiseerd maar goed) !!!

Heeft glenn hughes gezongen bij black sabbath?? amai, da wist ik niet

avatar van c-moon
Oops: ik bedoelde: IAN GILLAN

Nou heb ik een verzamelaar, die op Musicmeter niet voorkomt: Between Heaven and Hell uit 1995. Dat is een enkele CD. Even vergelijken:
op deze Best of ontbreken Back Street Kids, Neon Knights en Mob Rules vergeleken met BHH.

avatar van musicboy
Vaststelling: deze verzamelaar bevat de periode 1970-1983. Niks van wat erna kwam, is hier vertegenwoordigd.
Dus vraagje: is deze verzamelaar dan echt wel goed en is alles na '83 minderwaardig?

avatar van AGE-411
Voor de meeste mensen stopte Black Sabbath zelf al wat vroeger, namelijk in 1978, toen men Ozzy Osbourne uit de band smeet.

MetalDex
Wat een onzin, zeg.
Ik zal c-moon maar eens quoten, want wat hij zegt is de waarheid, en niets dan de waarheid:
C-Moon schreef:

Hallelujah..

Zo is het. En op Graspop ga ik lekker voor Heaven & Hell!
Nu zet ik Headless Cross maar eens op.

avatar van HammerHead
Dat is natuurlijk puur een persoonlijke mening. Wat mij betreft was Sabbath al uitgeblust na hun 6de album, daar heeft het vertrek van Osbourne eigenlijk maar weinig mee te maken. Ik moet wel zeggen dat ik Heaven en Hell en vooral Mob Rules nog altijd sterke albums vind, maar daarna is het allemaal zeer matig tot ronduit dramatisch wat mij ter ore is gekomen.
Vanuit mijn oogpunt bezien is dit dus wel zo'n beetje de ideale verzamelaar: het accent ligt zwaar op de eerste 6 platen, maar ook van Heaven and Hell en Mob Rules zijn een aantal nummers te vinden (al had ik bij die twee albums voor andere nummers gekozen).

Social_Mask
The Wizard Prachtig nummer is dat. De enige die ik ken
Maar zo;n mooi, beetje bleus, stem in dat nummer. Wies de zanger?
Het klinkt in ieder geval fantastisch.

Heb dit vandaag van een vriend geleend zal hem zeker gaan beluisteren.

Feeder
Zanger is Ozzy Osbourne, en het is inderdaad een goed nummer.

Social_Mask
Had niet verwacht dat HIJ zo'n mooie stem ooit had (of wellicht nog steeds heeft, dat weet ik niet.)
Bedankt trouwens

Schitterende verzameling oermetal. Disc 1 is foutloos en bevat een aaneenschakeling van klassiekers. Disc 2 haalt wat mij betreft de krenten uit de pap (al had ik Sabra Cadabra toegevoegd). Een essentiële best of voor iederen hardrock/metalfan!!

avatar van kaztor
knight3 schreef:
Het accent ligt toch iets te sterk op de Ozzy-periode.

Dat is m.i. de enige periode die er toe doet.
Wat mij betreft hadden ze dan ook die laatste paar nummers eraf mogen laten en daarvoor in de plaats Back Street Kids en All Moving Parts (Stand Still) kunnen zetten, want Technical Ecstacy is hier ondervertegenwoordigt.
Wheels Of Confusion mis ik ook.

avatar van ricardo
Wat een dijk van een verzamelaar is dit,er staat echt geen slecht nummer op vind ik.Ook leuk om Ian Gillan en vooral Ronnie James Dio nog eens terug te horen in hun Black Sabbath tijd op deze super goede verzamelaar.4.5*

EVANSHEWSON
Dit is inderdaad een formidabele verzamalaar, geheel akkoord, ricardo!

****1/2

avatar van Genesis
Hier is werkelijk echt geen ene donder aan. Alleen Paranoid is wel aardig, voor de rest is er vrijwel geen een nummer dat kan blijven boeien. Het is vooral allemaal zo tergend saai. Blijkt maar weer eens wat voor overschatte klote band BS is. 1,5*

Joy
zegt iemand die avenged sevenfold op 1 heeft staan;)

grapjurk

avatar van sdr
sdr
Je kan het niets vinden natuurlijk, maar overschat? Black Sabbath is misschien wel de meest invloedrijke band ooit geweest... En ik begrijp eigenlijk ook niet hoe je Paranoid wel goed vind, en nummers als N.I.B. en Wicked World niet? Maar ok

iig grondleggers van de huidige metal

avatar van ricardo
Samen met Judas Priest lijkt me.Hoewel Judas Priest wel iets later met albums uitkwamen,maar zijn beiden wel opgericht in 1968.

avatar van BlauweVla
Joy schreef:
iig grondleggers van de huidige metal

Dat zijn toch Korn etc.

your funny

avatar van kaztor
Genesis schreef:

Over overschatte klote-bands gesproken... die #2 uit jouw Top 10.....

avatar van AGE-411
ricardo schreef:

Alhoewel Judas Priest een afkooksel was van een andere underground band uit Birmingham uit 1967. Twas pas toen Al Atkins 2 bandleden er uit kegelden en KK en Hillin de plaats kwamen dat men echt kon spreken van Judas Priest (daarvoor haddne ze niet echt een naam). Maar nummers als Never satisfied en Victim of changes (gedeeltelijk) bestonden toen al.

Sabbath bestond amper een jaar vooraleer ze de studios in doken.

avatar van musicboy
jammer dat 'Zero the Hero' hier in een verkorte versie opstaat. Het griezeleffect is kleiner.