The Distillers - Coral Fang (2003)

Label: Warner Bros.

1. Drain the Blood (3:08)
  2. Dismantle Me (2:26)
  3. Die on a Rope (2:39)
  4. Gallow Is God (4:35)
  5. Coral Fang (2:09)
  6. The Hunger (5:27)
  7. Hall of Mirrors (3:49)
  8. Beat Your Heart Out (2:48)
  9. Love Is Paranoid (2:07)
  10. For Tonight You're Only Here to Know (3:18)
  11. Death Sex (12:16)
erg sterk album. de songs staan als een huis, komen recht tegen je raap, en klinken agressief, en toch lekker melodieus. en die stem! wauw!

Zeer goede plaat vooral The Hunger. Stem lijkt wel sterk op Courtney Love

avatar van Dielie
hmm de voorgangers waren veel beter, zeker hun debuut :

en die rauwe stem is goud waard!

Rrrrockt!

de stem lijkt echt précies op courtney love wel gaaf

de stem lijkt echt précies op courtney love wel gaaf

ik vind dat stukje waar de zangeres zing "don't care" van Hunger zo gaaf

Ik vind dat je twee keer gelijkt hebt, hoewel ik uiteindelijk de stem van Brody mooier vindt.
En Hunger vind ik trouwens het beste Distillers nummer, zeker de intro die dan overgaat naar het hevige stuk.

Wat een vette cd zeg. Die stem is zo gaaf. Ik vind bijna alle nummers geweldig. Maar als ik zou moeten kiezen:

Drain the blood, Dismantle Me, the Hunger, Love is Paranoid en Beat Your Heart Out: Awesome!

avatar van moedermaria91
Lekker muziek lekker ding!

ik vind dat stukje waar de zangeres zing "don't care" van Hunger zo gaaf

Ik neem aan dat je die overgang van zacht naar hard bedoelde? dat is Dont goooooooooooooooooooooooo! ipv CARE.
Deze een stuk minder dan Sing Sing album.
3.5

Eigelijk is dit toch een enorm onderschat album..
Bestaan 'the distillers' nog?

ehm onduidelijk.
Brody zelf zei ergens: Yeah, The Distillers are still here, but are probably not going to be as you know em.

Voor de rest begint in de zomer (of is al begonnen) de opname voor de cd van Spinnerette, de nieuwe band van Brody en ik geloof de drummer van The Distillers.

avatar van valiumknight
Dit vind ik hun beste. Het geluid is veel diverser dan op hun eerste 2 cd's, zonder aan rauwheid in te boeten. Dit is verrevan de meest ingewikkelde muziek maar toch valt alles hier voor mij perfect samen: de rauwe stem van Brody die de scheiding met Tim Armstrong van zich afschreeuwt (Josh Homme wordt trouwes al bedankt in de credits), het prachtige artwork bij de cd en eenvoudigweg nummers met goeie melodieën. Toppers voor mij zijn 'Drain the blood', 'hall of mirrors' en 'for tonight you're only here to know' (met deze laatste keuze lijk ik wel alleen te staan). Enkel de tonnen feedback na 'Death sex' hadden ze, wat mij betreft, achterwege mogen laten.

avatar van frolunda
mindflight schreef:
Niks aan toe te voegen.

avatar van AOVV
Hoewel het bij The Distillers heel dicht bij mekaar ligt, vind ik dit hun beste album. 'The Hunger' is misschien wel hun beste song (in mijn ogen, dan), en ook 'Die on a Rope', 'Gallow Is God', 'Dismantle Me' en 'Hall of Mirrors' zijn straffe kost. Licht ontvlambaar, zoals dat dan heet, raast Brody Dalle door die songs.

De beste nummers van The Distillers doen me nog steeds betreuren dat ze er na drie albums alweer mee ophielden.

3,5 sterren