Auvernia - Towards Eternity (2008)

1 stem

9. The Successor
  10. Blue Blood
  11. The Show Must Go On
avatar van Kronos
Een echte aanrader deze. Allerlei metalstijlen zijn verweven in de muziek zonder dat dit ook maar enigszins geforceerd klinkt zoals vaak het geval is.

avatar van Kronos

Als je op media en dan audio klikt kan je het eerste nummer in zijn geheel beluisteren en fragmenten van de overige nummers. Knappe site. Het album is in zijn geheel ook wel ergens te vinden op het net. Wie zoekt die vindt. In de winkels zag ik een echt exemplaar echter nog nergens liggen.

Samen met The Incurable Tragedy van Into Eternity is dit een van de betere metalreleases dit jaar wat mij betreft. Muzikaal vakmanschap ten dienste van artistiek integere muziek. De cover The Show Must Go On van Queen had er niet echt op gehoeven, maar toch straf om te zien dat ze ermee overeind weten te blijven. Zonder het origineel te overtreffen wordt het ook geen geweld aangedaan.

avatar van Nergal131
Dit album is echt een meesterwerk. Zuivere productie dus geen vrees voor slechte productie. Gitaar zit dik in orde (de riffs z'n fantastisch), verstandig gebruik gemaakt van keyboards, zanger weet hoe ver en hoog hij kan gaan met z'n stem en forceert het niet.

Een top release voor iedereen die van Progressive als Power metal houdt als eender wat.