Dream Theater - Chaos in Motion 2007-2008 (2008)

Metal / Rock
Label: Roadrunner

1. Intro / Also Sprach Zarathustra (3:04)
  2. Constant Motion (7:03)
  3. Panic Attack (7:22)
  4. Blind Faith (10:29)
  5. Surrounded (15:21)
  6. The Dark Eternal Night (9:44)
  7. Jordan Rudess Keyboard Solo (4:53)
  8. Lines in the Sand (11:56)
  9. Scarred (13:31)
  10. Forsaken (5:41)
  11. The Ministry of Lost Souls (15:22)
  12. Take the Time (11:37)
  13. In the Presence of Enemies (26:00)
  14. Schmedley Wilcox: I. Trial of Tears / II. Finally Free / III. Learning to Live / IV. in the Name of God / v. Octavarium (21:18)
avatar van Harribo
ik ben een fan van de eerste cds van dream theater (images - infinity), daarna zijn ze een drama geworden, voor mij is de passie eraf, het is niet meer overtuigend
en nu komen ze weer met dit......de commercie druipt er vanaf zonder echt goed te zijn....jammer....

Ik heb hem geluisterd, de cd versie ervan. En ik zeg niks over de dvd's hoor, maar...

Het begint goed, alleen uiteraard langdradig voor cd om met het hele audio,video intro te beginnen, omdat je slechts luisterd dus het intro duurt al meer dan 3 minuten.

Dan komt het eerste probleem, de zang is echt onder de maat, het is natuurlijk zowat helemaal live maar james LaBrie's zang hadden ze van mij wat mogen opkrikken. Hij kan die hoge nummers niet 'lekker' meer halen. Elk nummer eigenlijk. Ik had dan ook weinig verwacht van prachtige nummers zoals 'Surrounded' maar ook die is te hoog gegrepen.

Dan het tweede kritiekpunt, de mix, je merkt dat de overal-sound nogal verschilt en dat stoort niet echt omdat het in verschillende plaatsen is opgenomen maar de balans is niet goed. De keyboards staan hier en daar zacht, de snaredrum verzuipt hier en daar een beetje. Het is niet heldergenoeg en in balans met elkaar.

Pluspunt wat toch genoemd moet worden is het strakke samenspel maar dit is overbodig om te zeggen als je Dream Theater kent want, strakker kan het niet.

Waarom ik hem dus niet op de plank zou willen hebben zijn ligt aan misschien wel het belangrijkste: de zang is onder de maat, niet fijn om naar te luisteren en de mix is aardig, maar ook niet duidelijk genoeg.

De nummers zijn allemaal erg ruig, maar dat is aan de andere kant ook een fijne afwisseling, elk nummer is daardoor wel erg verschillend.

Ik vind hem dus over het algemeen erg tegenvallen. Dit weerhoudt me ervan om Dream Theater eens echt live te zien. Aan score kan hij zowieso niet tippen.

Jammer, maar het kan ermee door voor deze keer dan.

cijfer cd's: 7

Eindelijk alles gezien en alles geluisterd en wederom gebeurde tijdens dvd 1 hetzelfde wat met me op 9 oktober 2007 gebeurde..met open mond heb ik zitten kijken naar de virsuositeit (moeilijk woord) van de muzikanten.

Ik heb me onlangs ingeschreven voor gitaarles maar als ik JP op zn gemakkie tekeer ziet gaan, kan ik geloof ik beter switchen naar triangel.

Wat een wereldband is dit en wat laten ze dat weer blijken op deze dvd.

Vergeet vooral niet te kijken naar dvd 2 waar MP samen met een fan een drumsolo geeft. Top of the bill.

Hoe kunnen ze dit in vredesnaam overtreffen op toekomstige cd's??

avatar van peter1963
Ik heb de DVD een paar keer gezien.

Het is allemaal weer fantastisch gefilmd.

Ik heb 2 minpuntjes.
Mijn voorkeur gaat uit naar 1 opgenomen concert en niet zoals op deze dvd nummers die op verschillende concerten zijn gespeeld en die achter mekaar geplakt zijn, maar das persoonlijk.

2e minpuntje is het geluid.
Dat was op score veel beter verzorgd.

Nu geef ik de DVD een 4.

Met een beter geluid was het een 4.5 geweest.

avatar van glenn53
Ik vind de beeldkwaliteit echt niet zo goed, beetje rivella eigenlijk.

avatar van snarf349
allemachtig! de vocalen, luister eens naar bv. surrounded, zo slecht dat de nekharen overeind gaan staan. muzikaal goed maar ze zijn hard toe aan een nieuwe zanger.

avatar van Status Seeker
snarf349 schreef:

Dat zijn ze al 15 jaar (bij Images and Words was het nog te doen) .

avatar van guitargeert
Leuk document voor fans. Inderdaad is beeld en geluidskwaliteit niet topniveau en de stem van LaBrie rafelt geweldig...

avatar van Nakur
Lekker dan, na eindeloos gezever over het danwel of danwel niet toelaten van muziekdvd's op MuMe, mogen dvd's waar ook cd's bij zitten wél. Dat vervolgens iedereen beoordeelt op beeldkwaliteit etc maakt dan niets meer uit.

avatar van Tijmennn309
Muzikaal prima in orde, maar de zang.............ik trek het niet meer. Na vele studio/live albums te hebben beluisterd heeft Labrie een historisch dieptepunt bereikt. Jammer, jammer

avatar van stuntman_jasper
Ligt het nou aan mij of is de stem van LaBrie op Surrounded geautotuned. Ik heb op youtube de live uitvoering gezien van Surrounded van dit album (waar hij overigens soms pijnlijk vals zong), maar op de cd versie lijkt het net alsof ze z'n vocals hebben geautotuned. Of gebruikt de cd versie andere opnamen dan de dvd versie?

Dit is het youtube filmpje:

YouTube - Dream Theater "Surrounded" 2008 CHAOS in MOTION DVD (1/2)

Het kattengejank op het einde lijkt rechtgetrokken te zijn op de cd versie.

avatar van Apieknar
Leuke verzameling nummers. Helaas valt de kwaliteit van de opnames (geluid en beeld) een beetje tegen. Ook komt de stem van LaBrie over het algemeen niet zo goed uit de verf. Ondanks de minpunten is deze release wel leuk voor fans.