Arthur Russell - Another Thought (1994)

Avant-Garde / Pop
Label: Philips

1. Another Thought (2:17)
  2. A Little Lost (3:18)
  3. Home Away from Home (5:12)
  4. Lucky Cloud (2:16)
  5. This Is How We Walk on the Moon (4:43)
  6. Hollow Tree (2:30)
  7. See Through Love (4:46)
  8. Keeping Up (6:20)
  9. In the Light of the Miracle (6:05)
  10. Lucky Cloud (Return) (3:03)
  11. Just a Blip (3:41)
  12. Me for Real (4:54)
  13. Losing My Taste for the Night Life (4:34)
  14. My Tiger, My Timing (5:41)
  15. A Sudden Chill (2:46)
avatar van sluiswachter
Ik had dit album besteld omdat ik ergens gelezen had dat iva bittova zich erg verwant voelde met deze muziek. Ik verwachtte dus wel een bijzonder album, en dat is wel uitgekomen. Ik verwachtte ook een regulier album, en het blijkt dus dat dit album helemaal niet regulier is. Het album is samengesteld uit materiaal dat op de plank was blijven liggen bij de dood van Arthur Russell, in feite heeft hij dit album nooit zelf gemaakt, Verantwoordelijk voor de selectie van de nummers is ene Don Christensen. Ik heb het album nu nog maar twee keer gehoord dus ik waag me nog maar niet aan beschouwingen, bovendien wil ik eigenlijk eerst ook 'world of echo' in huis halen om een referentiekader te hebben, maar deze info wilde ik toch vast even spuien.

avatar van kemm
Bijzonder wat deze man met voornamelijk stem en cello weet los te maken; deze twee elementen zinderen als donkere doch hoopvolle klanken door zijn verschillende creaties, ingetogen nummers of juist soort van dansbaar materiaal, alles ademt een zeer eigenaardige maar warme, uitnodigende sfeer die je hele lijf beklijft, een apart gevoel dat door niemand anders geëvenaard wordt: niet van deze wereld, Arthur Russell!