Tori Amos - Live at Montreux 1991-1992 (2008)

Label: Eagle Rock

1. Silent All These Years (4:14)
  2. Precious Things (4:29)
  3. China (5:16)
  4. Crucify (5:21)
  5. Leather (3:04)
  6. Song for Eric (1:19)
  7. Upside Down (4:33)
  8. Happy Phantom (3:23)
  9. Winter (5:28)
  10. Thank You (3:19)
  11. Little Earthquakes (5:43)
  12. Crucify (5:31)
  13. Silent All These Years (4:40)
  14. Precious Things (4:58)
  15. Happy Phantom (3:07)
  16. Whole Lotta Love / Thank You (3:42)
  17. Me and a Gun (4:50)
  18. Winter (6:06)
  19. Smells Like Teen Spirit (3:11)
Zowel een dvd als cd zullen hiervan verschijnen:

1991 DVD TRACK LISTING 1 Silent All These Years 2 Precious Things 3 China 4 Crucify 5 Leather 6 Song For Eric 7 Upside Down 8 Happy Phantom 9 Winter 10 Thank You

1992 DVD TRACK LISTING 11 Little Earthquakes 12 Crucify 13 Silent All These Years 14)Precious Things 15 Happy Phantom 16 Whole Lotta Love/Thank You 17 Me And A Gun 18 Winter 19)Smells Like Teen Spirit

CD TRACK LISTING 1991 show: 1 Silent All These Years 2 Precious Things 3 China 4 Crucify 5 Leather 6 Song For Eric 7 Upside Down 8 Happy Phantom 9 Winter 10 Thank You

1992 show: 11 Little Earthquakes 12 Precious Things 13 Whole Lotta Love/Thank You 14 Me And A Gun 15 Winter 16 Smells Like Teen Spirit

avatar van Darkzone
Een geweldige aanwinst voor elke Tori-fan, en dan mn. de dvd.
Allereerst zijn beide optredens breedbeeld en in superkwaliteit! En dat terwijl de optredens stammen uit de pre-DVD tijdperk.
Ten tweede zijn dit de eerste 2 optredens van haar die officieel op video en audio opgenomen zijn.
Dus letterlijk terug naar het begin van haar solo carriere.

Wat vooral opvalt is dat ze toen al heel veel plezier uitstraalt in wat ze doet. Zelfs een onvervalste screw-up (tekst kwijt!!!) die ze zeer komisch oplost (heerlijk!) á la Mr. Zebra.

De 14 euro voor deze dvd (bij Play.com dan) zijn zeeeer goed besteed.

Thijssie024
Een must kan je deze dvd wel noemen, schitterende old school Tori, en het is mooi om te zien hoe verschillend ze speelt een jaartje later.

avatar van VanDeGriend
Dit is ongeveer waarom ik ook al weer een volger van Tori Amos geworden ben. Laatste platen nogal slapjes eigenlijk dus een release die even teruggrijpt naar betere tijden is zeer welkom. De DVD kan me gestolen worden, ik doe het met de magie van het geluid. Tori solo met piano....indrukwekkend.

avatar van Thunderball
Ik heb vorige weekend de dvd versie aangeschaft en ben het volkomen met bovenstaande reactie eens. De laatste platen vond ik nog al saai (die laatste heb ik niet eens meer aangeschaft), maar deze opnames zijn van toen ik haar nog echt goed vond.

Overigens, ik heb in de winkel de dvd met cd staan vergelijken en daar waren beide tracklists identiek. Ik zie dat hier in het eerste bericht de cd en dvd van elkaar verschillen.

avatar van VanDeGriend
Apart. Ik heb een dubbel cd met in total 19 nummers. 10 uit 1991 (zie track 1 tm 10 hierboven) op cd1 en 9 uit 1992 op cd2 (zie onder)

Tracklist Disc 2 : 1992

1. Little Earthquakes (6:01)
2. Crucify (5:56)
3. Silent All The#se Years (5:27)
4. Precious Things (5:24)
5. Happy Phantom (3:29)
6. Whole Lotta Love / Thank You (5:03)
7. Me And A Gun (5:03)
8. Winter (6:26)
9. Smells Like Teen Spirit (3:36)

Oftwel de tracklist die Aero bovenaan aangeeft bij de DVD versie.

Kosinski
Mooie sobere [alleen piano] registratie, en wat een muziek.
De DVD versie is prachtig van opnamekwaliteit.
Mooi hoe je Tori in 1 jaar tijd ziet groeien naar de status van topartiest. Sterke mooie vrouw met een geweldige strot.

4,5/5