Jake One - White Van Music (2008)

Label: Rhymesayers

met Freeway en Brother Ali

4. Turn It Down (0:50)
  5. God Like (2:29)

met D. Black

6. Bless the Child (4:22)

met Little Brother

7. Oh Really (2:48)

met Posdnuos en Slug

8. Hi (0:48)
  9. Trap Door (2:14)

met MF DOOM

10. Dead Wrong (3:36)

met Young Buck

11. Kissin' the Curb (3:35)

met Bishop Lamont en Busta Rhymes

12. How We Ride (4:37)

met Freeway

13. White Van (3:16)

met The Alchemist, Evidence en Prodigy

14. Big Homie Style (4:24)

met J. Pinder, GMK en Spaceman

15. Scared (2:29)

met Blueprint

16. Great Sound (1:04)
  17. Get 'Er Done (2:24)

met MF DOOM

18. Feeling My Shit (3:23)

met Casual

19. Soil Raps (4:08)

met Keak da Sneak

20. Glow (3:08)

met eLZhi en Royce da 5'9"

21. R.I.P. (1:38)
  22. Home (5:21)

met Vitamin D, C Note, Maine en Ish

23. Hurt U (3:38)

met Pharoahe Monch en Kardinal Offishall

Goed en minder goed worden hier toch wel afgewisseld. De tracks met Mf doom zijn wel erg goed. Voorts ook 3, 5, 15, 20, 22.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
kevdndri schreef:

Voeg daar nog nummer 1 aan toe en ik ben het er precies mee eens.

Harco
Doe mij nummertje dertien maar.

X-man
Rhythm & Poetry schreef:
Over het algemeen een wat commercieel geluid wat de producties uitstralen. Daar heb ik inprincipe niet zoveel moeite mee, aangezien ik het op dit album wel lekker weg vind luisteren. Jake One komt op dit album over als een redelijk tot goede producer. Wat ik met de gastartiesten moet, daar ben ik nog niet echt over uit. Track 3 geeft dit misschien wel het beste weer. Eerst een hele matige MC (Freeway) en de verse daarop komt Brother Ali die Freeway overshined. Bless the Child is mijn favoriete track, maar ook de nummers met MF Doom en de track Glow zijn dope.

Freeway een hele matige MC? Dat vind ik wel meevallen hoor. Hij heeft tenminste een eigen stijl en die mag ik wel. Dat Brother Ali een betere MC is, is duidelijk. Maar 'heel matig' vind ik wel erg overdreven.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja ik ben hem ook steeds beter gaan vinden (klik), The Truth vind ik ook het beste nummer van dit album. Overigens vind ik Freeway niet goed genoeg voor Rhymesayers, maar dat is een ander verhaal.

X-man
Rhythm & Poetry schreef:

Ok, dan zijn we het over beide punten eens

avatar van MAS
MAS
Een leuk album met zeer diverse gastartiesten. Een 3.5 omdat ik niet alle featurings even geslaagd vind. Mijn favorieten zijn de nummers met MF Doom, Brother Ali en Blueprint. Ondanks dat niet alle gastartiesten even geweldig zijn laat dit wel zien dat Jake One een zeer getalenteerde producer is. Ik kijk nu nog meer uit naar het album van Jake One en Freeway..

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Glow is echt te lekker. Te vaak gehoord wel, maar doet er niks aan af. Misschien dat deze nog naar 4.5 gaat als ik hem zo vaak blijf draaien als het afgelopen halfjaar, maar de mindere tracks (Dead Wrong ) zorgen ervoor dat ik dit album toch voornamelijk selectief luister. Dat wil zeggen, de betere nummers komen terug in playlists en de rest komt heel af en toe voorbij in de shuffle .

avatar van FlyLo
Jake One is zeker een aardige producer maar wat een schijtlading aan afschuwelijke rappers nodigt hij uit. Eeuwige schande om DOOM, Slug en Brother Ali op één album te plaatsen met draken als M.O.P. (ik blijft het een schreeuwerige bende mongolen vinden), Young Buck, Keak Da Sneak (wtf?)...

Rene1979
Ik deel de menign van FlyLo gedeeltelijk. Ik verlaag hem een 0.5 omdat alle beats goed zijn maar de rappers ietwat ongelukkig gekozen zijn.

avatar van PJC
PJC
de beste beat heeft ie wel aan MF Doom gegeven natuurlijk! Get Ur Done, heerlijk

avatar van Nr.4
Heel gave producer vind ik Jake One, en afgezien van enkele niet bijzondere rappers, is dit een toffe plaat. Tracks met Freeway & Brother Ali, M.O.P., Busta & Bishop en Doom zijn m'n favorieten, behoren ook tot de betere mc's op deze plaat natuurlijk.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb niet zo'n moeite met de gastartiesten. Natuurlijk is er duidelijk niveauverschil tussen een MF DOOM en een Young Buck, maar Jake One laat met zijn beats horen een goede schakel hiertussen te zijn. Nee, niemand stoort mij echt, er zijn enkel rappers die boven de rest uitstijgen. Ik heb het dan over Slug, Posdnuos, Brother Ali, MF DOOM en Blueprint. Goed album!

(D. Black vond ik trouwens ook wel leuk! Wie is hij?)

avatar van Silky & Smooth
Goede, degelijk plaat, vooral qua producties. Behoorlijk kleurrijk wat gastartiesten betreft, alleen pakt het niet allemaal even goed uit. M.O.P. is eigenlijk alleen verschrikkelijk. Verder ongeveer even veel matige als goede artiesten. Echt positief opvallende bijdrages zijn van Young Buck, MF DOOM en Blueprint. Ook Slug en Posdnuos op één track is een leuke combinatie.

avatar van Yestsida
Jake One blijft toch een gevarieerd producer.

Langs de ene kant krijg je hier artiesten als Young Buck, M.O.P., Bishop Lamont en Busta Rhymes te horen en langs de andere staan rappers als wijlen MF DOOM, Blueprint, Posdnuos en Slug er tegenover. Jake One is een veelzijdig producer die zowel voor underground artiesten als commerciële rappers produceert. Ook nu is hij nog steeds aan beide kanten van het spectrum te vinden en is hij vaak zelfs de co-producer van SouthSide op Trap-platen.

The Truth is uiteraard dé klassieker en het grootste pluspunt van White Van Music. Brother Ali en Freeway rappen die magnifieke beat helemaal aan flarden. Niet vergeten dat beide heren ook een raar duo was, zeker toen der tijd. Brother Ali is een grootheid in de underground scene maar Freeway was gewoon één van de Roc-a-Fella artiesten. Freeway klinkt het beste over beats van Jake One en bewijst dit ook op How We Ride. Twee jaar na dit soloalbum kregen we natuurlijk ook het collaboratiealbum The Stimulus Package wat een zéér sterk album is.

Dead Wrong is een lekker nummertje van Young Buck, gelukkig is de haat op mainstream rappers (op dit forum) wat gezakt want ik snap niet waarom dit ondermaats zou zijn. White Van is een toffe collaboratie tussen The Alchemist, Evidence en wijlen Prodigy. Blueprint levert met Scared ook een absoluut hoogtepunt af. eLZhi vermoord de productie van Glow, het gaat toch eens tijd worden dat ik iets van die man probeer. D. Black, J Pinder, GMK en Spaceman ken ik van haar noch pluimen en toch geven ze ons ook hoogtepunten met God Like (buiten de anti-evolutie bar) en Big Homie Style.

Voor de rest is het gewoon een prima debuutalbum van deze producer die laat horen dat hij zowel voor mainstream als underground kan produceren maar in beide hoeken niet echt uitblinkt. Sowieso gaat het met 23 nummers en een speelduur van 1.10u te lang door.
Feeling My Shit van Casual is té standaard en Keak da Sneak verpest die mooie beat van Soil Raps. Dat zijn de enige twee skippers voor mij op deze LP.