Kempi - Du Zoon (2008)

Label: Top Notch

1. Draai Ehm Af (3:34)
  2. Revolutie (4:10)
  3. Leven van de Faam (3:19)

met Sjaak

4. Hier Ver Vandaan (3:03)

met Willy

5. Haat & Verraad (6:36)

met Winne en RBDjan

6. LORD (4:29)
  7. Stratiblues (4:17)
  8. Ze Weten van Mij (3:50)

met Salah Edin en Klemma

9. Ze Wil Weg (3:56)
  10. Door Dik & Dun (4:06)

met Jalise

11. Wakker in du Cel (4:06)
  12. Dagen van du Bijbel (2:10)
  13. Buschauffeur (2:59)
  14. Dans Met Je Moeder (8:38)
  15. Nice (3:25)
1,0
Ik heb ook maar 's een Kempi-plaat geprobeerd. Wilde nu toch wel 's weten hoe erg het eigenlijk was.

Ik moet zeggen dat ik niet bepaald geraakt wordt door de dramatische vibe van dit album; het laat me relatief koud. Daarentegen heeft Kempi wel een goed gevoel voor melodie, jammer alleen dat dat wordt gekoppeld aan potsierlijk bombastische strijkers of akelige vocoderrefreinen (zoals in het 3e nummer).

De teksten (als ik ze kan verstaan, tenminste) zijn af en toe wel een beetje dubieus:
"Neem me mee naar een plekkie hier ver vandaan. Een plek waar pappie mammie niet meer hoeft te slaan."

Ehm, ja.

Verder geen immens zwakke plaat, de tweede helft van Leven van de faam en de funky bonustrack met Willy Wartaal en de Opposites kunnen er nog best mee door.

avatar van Kos
Kos
herman schreef:

'State Of Mind' schreef:
Vanaf 5 september ligt Kempi's debuutalbum 'Du Zoon' in de winkel

Release datum veranderd dus
Hij zag denk ik zelf ook in dat 7 september niet de meest geschikte datum was.

De reden dat de officiele releasedatum van het album 7 september is, is omdat op die datum 2pac destijds werd neergeschoten. Aangezien kempi een best grote fan van deze meneer is, heeft hij daarom de releasedatum op 7 september gezet.

FattBeat
Kos schreef:

Kos, ga je kleine zusje vervelen ofzo.

dit is natuurlijk weer zo'n heerlijk afzeik album voor de musicmeter nerds. Ik ga er morgen eens goed voor zitten ben opzich wel benieuwd. Dikke cover trouwens!

tuktak
goed...er staan opzich wel een aantal beats op die ok zijn, niet helemaal mijn stijl maar de eerste 2 tracks knallen er toch best aardig in.
daarna gaat het echt vreselijk mis met het leven van du faam, ik weet niet wat ze geprobeerd hebben, maar wat een misbaksel van geluid. dit luidt een rest van het album in zonder een echte lijn, het gaat van poppie en zogenaamd gevoelig tot weer een stuk harder, alles door elkaar heen.
het grootste probleem is kempi, die misschien anderen wel kan overtuigen met zijn teksten en zijn straattaaltje, bij mij lukt dat echter niet. sterker nog, ik voel me totaal niet verbonden met deze gast in welk opzicht dan ook. ik versta hem amper, en als ik hem versta, dan moet ik ervan lachen, wat denk ik niet de bedoeling is bij dit album.
ik mis een beetje de reden waarom kempi zo bekend is geworden in het circuit, daarom ben ik wel benieuwd naar die docu van vanavond. desalniettemin is dit het beste van kempi tot nu toe.

avatar van MJ_DA_MAN
Lol hoe FattBeat het steeds opneemt voor Kempi en Weezy.

jullie weten echt niet wat hiphop inhoudt, kom hier niet als je een hiphop hater bent , en dit is zeker het beste wat kempi gedropped heeft en dus een welverdiende 5 sterren zeker voor productie rap en de chille stijl van dit album wat ik zeer kan waarderen
en ik interesseer me verder niet in de mensen die dit weer gaan haten ga iemand anders pesten,
Adios , 030-

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben het echt zat; ik ga nu Van Dale bellen en ga aanvragen of ''haat'' een synoniem kan worden van ''kritiek''.

Bovendien ben je zelf ook (voor zover hier haters zijn geweest, er is nog geen 0,5 gevallen n.l.) een hater, gezien je halve sterren voor Tokio Hotel en SpaceKees. Hater!!!

hiphop2009 schreef:

Dat is dus totale onzin, kijk eerst maar eens naar de top10 van de mensen die volgens jouw niet weten wat hiphop inhoudt en hip-hop haters zijn.

Dit is gewoon een subgenre in de hip-hop die mij totaal niet ligt. Zegt dus niets over mijn kennis over hip-hop of over dat ik hip-hop haat. Smaken verschillen is de enige conclusie die je kan trekken.

avatar van KampF
Berisping! Blaam! Bezwaar!

Er zijn ons zo veel mooie woorden gegeven. Waarom alles inderdaad reduceren tot 'Hater'? Wellicht omdat meneer Kempi dit woord promoot? Bovendien zie ik geen redenering achter dergelijke uitspraken als "jullie weten echt niet wat hiphop inhoudt" of foutieve statements als "ik interesseer me verder niet in de mensen die dit weer gaan haten". Gelieve opbouwende kritiek te leveren. Waarom? Daar kunnen we mee in discussie. Hoeven we niet te 'haten'.

D0dg3r
Adios , 030-

ey conjo ut is nog mar 2008 dat ju ut weet

avatar van Kos
Kos
hiphop2009 schreef:

Noem mij 1 slechtere rapper dan Kempi. Eentje maar.

avatar van 'State Of Mind'
Dat is de moeilijkste vraag die ooit op musicmeter is gesteld!
Sjaak komt in de buurt, maar om die gast kan je tenminste nog lachen en hij neemt zichzelf als rapper ook niet zo serieus als kempi. Sjaak doet 't gewoon voor de fun kempi denkt echt dat ie goed is.

avatar van Rhythm & Poetry
Productioneel vind ik het wel sterk, hier kan ik dan ook echt wel van genieten, met name de wat rustige producties (die de overhand hebben). Kempi kan op de beat rappen dus is wel wat muzikaal, zijn slis vind ik minder mooi maar het kan er nog mee door. Lyrics zijn het grootste struikelblok. Het is of niet te verstaan en/of het zijn teksten om te huilen. Zelfs de refreinen zijn gewoon niet te verstaan. Kempi lijkt met dit album aan te geven dat het maar een zielige jongen is die alleen maar tegenslagen te verwerken heeft. Mijn medeleven krijgt hij niet, prik door al zijn schijnheiligheid heen. 2* voor dit misselijkmakende mannetje (die als hij vrij gaat komen een vrouw van FunX gaat slaan ).

het probleem is dat er totaal geen lijn in dit album zit en daardoor komt het heel rommelig over. Had er eigenlijk wel iets meer van verwacht maar er zitten zeker een paar leuke tracks bij. Mensen die dit album uit principe 1 ster geven blijven dan ook sneu

avatar van 'State Of Mind'
De kempi van bijvoorbeeld kutsysteem ofzo kon ik nog wel waarderen 2 jaar geleden. Toen was de flow ook nog een stuk aangenamer lekker vloeiend zoals het hoort nu is het allemaal een hoop moeilijk gedoe met van die trage uithalen aan 't eind van elk woord. YEAAAAH TJAAAAA TJUUUUUUUUP EINDHOVUUUUUHHH JAAAAAH. Allemaal zo traag, zeurderig en onnatuurlijk.

Moet nog wel even kwijt dat ik de producties toch echt wel waardeer hoor, goed productieteam.

Ehm, ja.

Mensen kunnen ook echt zeiken , en wat weet meneer ook weer veel van hiphop he om willy van de opposites willy wartaal te noemen egt gast doe normaal

avatar van j.b.b.l
hiphop2009 schreef:
Jij hebt waarschijnlijk die trailer van kempi's documentaire gezien waar een of andere malloot zegt dat je een crimineel moet zijn om te rappen.

Net het album geluisterd en tja,vind er niet veel aan.Producties zijn oke maar ik vraag me echt midden in een track af waar Kempi het over heeft.Gastartiesten voegen niet echt veel toe,Winne kom nog wel goed maar dat is het.Lichtpuntje van dit album zijn de producties maar zo goed zijn die ook weer niet dus kan niet meer dan een 1,0 geven.

avatar van Game
Dit klinkt op het eerste gehoor helemaal niet slecht. Petje af voor de productie, zij verdienen wel de meeste complimenten. Vooral het switchen van beats op het einde van sommige tracks is goed gedaan. En op "LORD" krijg je helemaal een switch met dat epische koor. De boodschap over slavernij is leuk in elkaar gezet, je kan het voor je zien als het ware.

Stem komt volgende week wel, als ik dit even goed heb beluisterd...

Berichten verplaatst naar Kempi

JustaRascal
hiphop2009 schreef:

Zo moeilijk is quoten niet. En jij hebt een verdraaide visie op hiphop, meneer. Omdat de stijl van bijvoorbeeld "Willie Wartaal" afwijkt van standaard rappers als "Kempi" of "Appa" betekend het niet gelijk dat het geen hiphop is.

Ik geef dit een 1*. Ik walg van de verheerlijking die Kempi is ondergaan de laatste maanden/jaren, en vooral dat ze muziek ook nog is vrij hoog gewaardeerd wordt op sommige plekken. Ik vind ze teksten nog slechter dan de sinterklaasrijmpjes die ik vroeger zeer gehaast, 5 minuten voordat het surprise uitdelen begon, geschreven heb. Drugs dit, crimineel dat, en ook nog een beetje slavernij om het album wat gewicht te geven.
Geen 0,5* omdat ik twee beats wel leuk vond klinken.

avatar van TheLegacy
Oké misschien zijn de teksten soms om te huilen, d'r zijn ook momenten waar hij wel degelijk een goede track weet neer te zetten. Wakker In Du Cel, Door Dik & Dun, LORD, Dagen Van Du Bijbel die teksten zijn echt niet complete onzin. D'r staan ook een paar heerlijke beats op die van Revolutie, LORD, Haat & Verraad.
Mijn mening teksten vaak nogal wat slap op een paar uitzonderingen na, maar de beats zitten erg goed in elkaar

herman schreef:

Ehm, ja.

Toch niet zo'n dubieuse teksten? Gaat o.a. over de mishandeling van z'n moeder...

FattBeat
''ik heb overall shoaws, overall hau's, op me vrije dag, bitch, ben ik naar kloat ''

Haha! Sjaak just made my day

Beter als alles van kempi tot nu toe maar nog steeds niet goed. Wel probs voor de beatmakers die hebben hun werk goed gedaan. Jammer alleen dat kempi kapotte teksten heeft en hij nauwelijks te verstaan is...

avatar van bato
wa lult iedereen man Kempi ik versta kempi woord voor woord(mjah k kom uit Eindjuh dus k denk daarom) wij prate ook zo da is gewoon un accent k vind dit album kempi's beste paar lauwe nummer mjah k hoop da ie beter ga worde! een 3.5* van muh!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben geboren in Eindhoven en kom er dagelijks gezien ik er op school zit (Sterrenlaan nota bene), maar versta hem ook gewoon vaak niet omdat ie maar wat mompelt.

avatar van Game
Ook al komen jullie beiden uit Eindhoven dan hoeft het nog niet zo te zijn dat jullie hem allebei goed verstaan.

Kempi mompelt niet, maar rapt Nederlands, Engels en Anitliaans door elkaar.