The Gaslight Anthem - The '59 Sound (2008)

Label: SideOneDummy

1. Great Expectations (3:05)
  2. The '59 Sound (3:09)
  3. Old White Lincoln (3:23)
  4. High Lonesome (3:05)
  5. Film Noir (3:29)
  6. Miles Davis & the Cool (4:11)
  7. The Patient Ferris Wheel (3:34)
  8. Casanova Baby (2:57)
  9. Even Cowgirls Get the Blues (3:30)
  10. Meet Me by the River's Edge (3:19)
  11. Here's Looking at You, Kid (3:36)
  12. The Backseat (4:16)
  13. Once Upon a Time * (3:58)
avatar van yeahyeahyeah
Killers? No way. Wat mij betreft is het Baas Bruce vs, inderdaad, the Replacements. En ook dat is positief!

avatar van kazzie
Kende maar 1 nummer, vandaag de CD opgezocht en erg tevreden, maar toch nog vaker luisteren voor een cijfer!
Maar we gaan er 1 juni (pinkpop) heen dus op het Main Stage dus heel benieuwd! heb al lovende woorden gelezen in de bladen dus kijk er naar uit....

avatar van oruiz
RensZ schreef:
Ik vind het een geweldige band met geweldige nummers, allebei de albums vind ik geweldig, de EP is ook goed.

Ken ze nog maar sinds begin vorige week maar het pakte me vanaf begin af aan al meteen, heerlijke muziek!

Hoop dat ze nog een plekje op Werchter krijgen!

4.5!

ook écht stemmen he

Wat een geweldige plaat!
Kijk nu helemaal uit naar het optreden op pinkpop! =D

avatar van aerogp1
9 juni in de Effenaar in Eindhoven. Ik overweeg om te gaan, voor het geld hoef ik het niet te laten..

avatar van Marty McFly
aerogp1 schreef:

Je hebt genoeg?

Marty McFly schreef:
Iedereen heeft het over Bruce, dan wel The Killers, maar weet je waar ik hierbij aan moet denken? De Replacements, en dan met name het stemgeluid van Paul Westerberg.

En weet je waar ik ook aan dacht? .... the Golden Earring, bij Film Noir en door de stem van de zanger. Lijkt soms wat op Barry Hay.....

avatar van aerogp1
Marty McFly schreef:
Je hebt genoeg?

Hahaha, je begrijpd me wel, lijperd....

avatar van midnight boom
Stem verhoogd in een 5*
Het is gewoon zoon goede cd, en verveeld echt nooit!
Prachtplaat!

Ben erg benieuwd naar het optreden op pinkpop, en nu al naar cd nummer 3.

"No Surrender, my Bobby Jean" uit Meet me by the river's edge

verder zitten in dat nummer (en de titel van het nr) nog honderden verwijzingen naar Bruce songs

top, zo zie ik het graag

avatar van Bartjeking
Ik had gisteren bij "film noir" ook even een Ryan Adams gevoel, herkenbaar? Maar goed, dit is natuurlijk een fantastische plaat en ik hoop ze in de effenaar te kunnen zien, maar eerst wat centen bij elkaar zien te schrapen.

avatar van Coentje
Ja dat kan wel kloppen ja, tot de gitaarriffen klinkt het als R.Adams. Alleen die stem... doet me ergens aan denken. Maar weet niet precies aan wat..

avatar van lowieke
Replacements? Spelen ze ook live vaak. Zo ook in de melkweg afgelopen keer. Daaaaaaamn wat was dat een onmogelijk gaaf concert!

avatar van Coentje
Ik kan zo genieten van een aantal nummers hiervan. De titelsong, Here's looking at you kid, Old White Lilcoln. Prachtig album!

Deze blijft zo heerlijk!
Ik kijk steeds meer uit naar het optreden op pinkpop, verwacht eingelijk wel een hele hoop van, maar dat is ook niet gek met zo'n geweldige CD....

avatar van Rottingdale
Jammer dat ze maandag zo vroeg spelen... Ik had ze denk ik liever een stuk later op de dag gezien.

Ben binnen korte tijd half verliefd geworden op deze plaat. Vooral het nummer Miles Davis & The Cool, héérlijk. Alle vergelijkingen zijn al genoemd.

Ze hebben sowieso zeer strakke songtitels. Zijn ze niet alleen te jong om het over de zaken te hebben, waar ze het over hebben?
Ben er nog niet helemaal uit waar ik dat precies moet plaatsen.

avatar van Willem12982
Rottingdale schreef:

Ben er nog niet helemaal uit waar ik dat precies moet plaatsen.

Springsteen was 26 toen ie Born To Run maakte. Dat bewijst wel dat je niet te jong om het over dit soort dingen te hebben

De urgentie die ik bij Springsteen de laatste tijd miste (eerdere albums hebben mijn leven veranderd!) hoor ik hier, op hun manier, weer terug! Ik ben blij met deze plaat. Erg benieuwd of ze in de Effenaar mijn verwachtingen kunnen voldoen.

bigbonesbilly schreef:

Ben ik het mee eens. En volgens mij the Boss ook, want die neemt ze mee op tour als voorprogramma. Die combi wil ik wel zien!

Ik weet niet of iemand hier Ligabue uit Italië kent? Daar een absolute top artiest, ik zag 'm van de week in Paradiso (echt super!). Dit album klinkt als het geweldige debuutalbum Ligabue uit 1991. Ook pure rock 'n roll met daarop geen Miles Davis, maar Marlon Brando.

bigbonesbilly schreef:

Als je verwachting is dat ze een extreem vette show neer zetten dan kan ik je zeggen dat doen zo. Gaslight anthem is live briljant! Fantastisch hoe nerveus Brian Fallon er bij staat, dat laat echt zien dat hij gewoon een mens is.....je ziet hem denken: 'iedereen wil mij zien spelen, hoe kan dat?'

avatar van lowieke
Trouwens, voor de mensen die het nog niet weten: 'sink or swim' is NOG beter! Dus ga die checken, dit geen eendagsvlieg!

avatar van Twinpeaks
Zeker een leuke plaat,al slaat de verveling na track 7 wel toe.Een kleine opleving volgt nog ,maar een hele plaat boeien lukt (nog) niet.Zit zeker potentie in.Ik ben alleen bang dat het ontbreken aan een "eigen smoel" ze in de toekomst gaat opbreken,maar voor nu een voldoende met groeimogelijkheden.Het is alleen een beetje sneu dat ze Springsteen citaten gebruiken.(at night i wake up with the sheets soaking wet in High Lonesome en het eerder genoemde Bobby Jean).Het luistert wel lekker weg en het stoort nergens dus al met al goed gedaan.

avatar van Boris1
Voor mij de verrassing op Pinkpop 2009. Op het vroege middaguur direct al het hoogtepunt van de middag, chappeau. Lekkere nummers in de lijn van de kleine grote man van de zaterdagavond ervoor. Wat blijft het toch mooi om te kijken (en luisteren) naar artiesten die met volle bezieling hun nummers brengen. Het album is in de bestelling..

Twinpeaks schreef:

En dat is sneu waarom? Het past bij de teksten en ze gebruiken het op een mooie manier. Geen probleem dus.

avatar van Tijn79
Wat een geweldig lekker plaat is dit toch zeg!

Gister in de Effenaar gezien en het blijft toch een heerlijk bandje. Gewoon goede muziek waar je niet stil bij kan blijven staan. Ook live zeker helemaal niet verkeerd!

avatar van lazerus
Helaas net te laat met kaartjes halen voor Doornroosje vanavond.
Maar wat een, album echt te gek!
En hoe erg is het om naar een andere artiest te verwijzen, citeren is wat anders dan plagiëren. Citeren of verwijzen naar gebeurt volgens mij vrij regelmatig.

lowieke schreef:

Na bovenstaande citaat "at night i wake up with the sheets soaking wet" zingt Brian "it's a pretty good song maybe you know the rest"

Dus past er prima in.

avatar van Boris1
Zit ik Glastonbury te bekijken via mijn beeldbuis, zie ik The Gaslight Anthem tijdens hun optreden samen met the Boss himself 'The 59-sound' vertolken, fantastisch...

Boris1 schreef:

JIJ HEBT HET GEZIEN!
Ik heb gisteravond zitten kijken. Zit ik vanmorgen op internet op de BBC Glastonbury site te kijken zie ik dat ze samen hebben opgetreden. Maar tot mijn grote ergenis kan ik niet naar de live streams en filmpjes kijken omdat ik niet uit UK kom! Belangelijk!
Als je ooit nog een link tegen komt van het optreden zou ik dat graag zien.
Bedankt alvast!
En wat blijft deze band heerlijk. Ik luister de CD verwijl al maanden iedere week minimaal 1 keer. En ook Sink or Swim komt nog heel vaak voorbij. En het nummer Blue Jeans & White T-shirts is gewoon zo ongelooflijk mooi, iedereen zou dat moeten luisteren...