DJ Muggs vs. Planet Asia - Pain Language (2008)

Label: Gold Dust

15. Shadows of Hell
  16. Triple Threat

met GZA en Chace Infinite

avatar van thomzi50
Ken Planet Asia niet, maar ik vind die producten van Muggs samen met een andere mc altijd leuk uitpakken tot nu toe.

avatar van thomzi50
Iemand nog vragen voor dit duo?

avatar van Rhythm & Poetry
De clean version is gelekt, ik ben er erg benieuwd naar.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, leuk album dit. Kan het een paar keer achter elkaar beluisteren en toch blijft het spannend. Zitten wat herkenbare DJ Muggs stukjes in zoals stemsamples en een stukje kerkmuziek met zware klokken. Producties zijn over het algemeen wel erg goed (zit af en toe een wat minder moment tussen). Dan Planet Asia zijn stem lijkt mij een kruising tussen die van Common en GZA. Lyricaal is het redelijk tot goed, ik mag er graag naar luisteren. De gastartiesten zijn ook zeker boeiend maar moet altijd wennen aan de stem van B-Real. Favoriete nummers zijn Sleeper Cell, All Hail the King en Triple Threat.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ga het 0,5* hoger geven, ik kan hier dus naar blijven luisteren. Heb hem nu een paar dagen op mijn computer en draai hem grijs. Heb hier erg veel plezier aan heerlijke Muggs producties ondersteund met de fijne raps van Planet Asia. 9mm vind ik de enige mindere track. Hashashins sluit ook weer zo lekker af met die hoge beat: DJ Muggs style!!!

avatar van FunkyMonk
Het zijn wel allemaal typische muggs-producties hier, niet? Heb het nog maar een paar nummers gechecked, en alsje een fan bent van zn beats, zulje dit zeker te pruimen vinden, ongetwijfeld (denkik).
Maar ik ben niet zo gek op zn manier van producen, dus ik weethet niet. Mss tochmaar eens beluisteren...

avatar van thomzi50
Ik kom altijd nog steeds de clean-version tegen..

D0dg3r
De explicit is er.

avatar van Shelter
thomzi50 schreef:

Planet asia is de andere helft van Cali Agents..waarbij de ene helft Rasco is. Als duo erg goed te verteren...
Rasco vind ik persoonlijk solo wel veel beter.

Rene1979
Wat een vette plaat

goeie producties en ook planet komt hard.!

Al met al een 4 maar kan groeien tot meer

Ik heb het album nu een keertje geluisterd, de beats waren fijntjes en mooi, maar de rapper kan me nog niet echt pakken.
Zijn teksten leken nog niet zo slecht, maar zijn stemgeluid deed me niet echt iets. Hij komt een beetje over als een slappere versie van GZA, die ik wel erg kan waarderen.
Ik heb het gevoel dat dit een plaat is die veel tijd nodig heeft, dus ga hem nog wel een paar keer luisteren.

avatar van thomzi50
Ik heb hetzelfde, mis het gevoel bij de raps. Beats zijn wel hard.

avatar van thomzi50
GZA komt overigens wel erg sterk voor de dag vind ik op de slottrack

avatar van hiphopmaster
Planet Asia valt erg tegen op deze plaat. Zijn houterige flow komt helemaal niet goed op de beats van Muggs. Ook daarvan ben ik trouwens niet echt onder de indruk. Normaal gesproken vind ik Planet Asia wel aangenaam om naar te luisteren, maar dus hoofdzakelijk in samenwerking met andere rappers. Solo-werk van hem vind ik ook niet echt top. En nu moet al rappend het album dragen en daar komt hij echt kwaliteit voor tekort. Helaas.
Ook zodra Cypress-maatje B-Real ten tonele verschijnt krijg ik ook niet de kriebels die ik vroeger wel had bij Cypress Hill. Sterker nog, de nummers waar hij aan mee werkt vind ik zelfs de zwakkere van dit album (zeker 9mm). Ook Black Mask Men, All Hail King en Pain Language vind ik zwak.
Gelukkig zijn er ook echt wel lekkere tracks op deze cd te ontdekken. Zo vind ik Triple Threat, Sleeper Cell, That's What It Is en Hashashins wel erg lekker. 3*

Nee, deze plaat wil bij mij niet echt doordingen. Binnenkort verschijnt de uitleg wel

Tyn
Ik heb zojuist de eerste 2 tracks van het album gehoord. Goede Muggs producties, maar ben niet onder de indruk van de flow van Planer Asia. De flow klinkt mij te simpel en de tekst doet in het begin van het album cliche-matig aan.
"Watch my 9 mm go boom.." zelden zo'n originele line gehoord;)

Harco
hiphopmaster schreef:

Ik heb hem gisteren eens opgezet en ben het volledig met je eens hier. Ik hoef hem ook niet vaker te beluisteren, dus een stem volgt niet.