Damien Rice - B-Sides (2004)

Ierland
Folk
Label: Vector

1. The Professor & La Fille Danse [Live at Cornucopia] (5:11)
  2. Lonelily [Original Demo] (3:15)
  3. Woman Like a Man [Live Unplugged] (4:47)
  4. Moody Mooday (3:52)
  5. Delicate [Live in Dublin] (6:00)
  6. Volcano [Instrumental] (3:32)
  7. Volcano ['97 Demo] (2:37)
  8. Cannonball [Radio Remix] * (3:30)
avatar van Jordy
Hier hebben mensen toch hopelijk geen volle pond voor betaald? 't Is dat ie als extraatje bij m'n "O" zat... 2 of 3 redelijke b-kantjes maken het schijfje nog wel 's leuk voor een keer, maar die verschrikkelijke laatste track

(die hier niet bij staat trouwens?? een radio edit van één van z'n tracks??)

Ruby1966
Ja, de radio remix van Cannonball ontbreekt bij deze tracklist, zie ik nu ook.

JonnieBrasco
Gecorrigeerd.

avatar van bloempje24
Voor mij was deze gratis. Inderdaad jammer als je hier veel voor betaald. Leuke aanvulling op zijn fantastische album, Maar niets nieuws onder de zon.

Hm, ik ken de live-versies van de nummers van O hierop weliswaar niet, maar ik vind The Professor een fantastisch nummer dat absoluut thuis had gehoord op O.

samen met het album voor 20 euro een goede prijs.. hoewel alleen dit album te mager is, het is echt een aanvulling op zijn geweldige album "O" .. en met grootste verrassing, "Woman Like A Man" , Geweldig nummer !

vind het moeilijk om aan tegeven hoeveel sterren deze plaat waard is.. omdat je hem het beste als verlengstuk van het album "O" kunt zien..

Ik vind de tekst van dat nummer (Woman Like a Man) echt walgelijk en Damien Rice-onwaardig.

walgelijk?

Ik vind het juist fantastisch! Wel anders dan de rest van z'n nummers, maar daar heb ik niet zo veel problemen mee...

Nu ja walgelijk, ik vind het niet bij hem passen..

Daar heb je gelijk in. Toch zou ik het niet zo erg vinden als zijn volgende album iets meer in die richting zou gaan (hoe briljant ik 'O' ook vind).

dat gebeurt ook, z'n volgende album wordt rauwer

Ik vind het idd een fijne aanvulling op het album zelf. Woman like a man vind ik persoonlijk een lekker nummer, maar een hele plaat er mee vol zou me toch verassen van Damien. The professor was het eerste nummer wat ik van hem kende, geweldig nummer, vooral live (gezien op fabchannel). & de live versie van delicate is echt een plaaatje.

avatar van danique
B-sides zat bij 'O', en laatsgenoemde is natuurlijk beter, omdat daar niet 36 verschillende remixes op staan. Het bijzondere van B-sides is het nummer ' The Professor et la fille danse', een nummer wat ik tot ergernis van mensen om mij heen maar al te vaak luister

avatar van Migo
Het eerste nummer is een van Damien's beste ooit en deze had niet misstaan op 'O'. Mr Rice klinkt gewoon minstens zo goed als op de CD. Dan weer krijsend, dan weer subtiel zingend.. Wat een gave heeft deze man.
Niks geen standaard opbouw-refrein nummer van 3 minuten, Damien Rice heeft zijn eigen onnavolgbare stijl. Het Franse slotstuk is de klap op de vuurpijl en een prachtig einde van een schitterend nummer.
Hij zingt het en ik geloof het.

'Cried when she should and she left when she could..'

inderdaad, wat een fantastisch nummer!

*Laura*
Ik had deze B-Sides niet bij m'n exmplaar van 'O'. Iemand heeft me wel eens Lonelily doorgestuurd, en dat vind ik dus een onmenselijk mooi nummer.

avatar van Dwejkk_
de 4 eerste nummers zijn geweldig, vooral lonelily. Maar dat laatste nummer vind ik echt verschikkelijk(de radio edit)
4,5* voor de eerste 7 nummers

Lonely is het enige nummer wat ik hiervan ken, wat zeker niet slecht is! In iedergeval beter dan het gemiddelde niveau van O.

Woman like a man is inderdaad niet standaard Damien Rice maar toch past het wel weer bij hem. Vind ik het mooiste nummer.

wcs
Voor de gitaristen onder ons,woman like a man moet je zeker eens proberen,het is echt belachelijk simpel

avatar van Carolaah
B-sides, geweldige cd.
Zonde dat die nummers 'O' niet gehaald hebben,
van mij hadden ze er bij gemogen,
beetje jammer dat ik de cd nu apart erbij moet kopen..

mathieudc
Hiervan ken ik enkel het eerste nummer (van de B-sides dan), zalig liedje!