UB40 - UB40 (1988)

Reggae
Label: DEP

1. Dance with the Devil (4:39)
  2. Come Out to Play (3:10)
  3. Breakfast in Bed (3:10)

met Chrissie Hynde

4. You're Always Pulling Me Down (3:59)
  5. I Would Do for You (5:33)
  6. 'Cause It Isn't True (3:00)
  7. Where Did I Go Wrong (3:49)
  8. Contaminated Minds (4:46)
  9. Matter of Time (3:19)
  10. Music So Nice (3:41)
  11. Dance with the Devil [Reprise] (2:16)
Het veraderlijke aan UB 40 is dat je de liedjes in eerste intantie best leuk vind, maar dan komt al heel snel de ommekeer. Het worden dan dreinerige, nietszeggende liedjes.
Velen zullen het niet met me eens zijn, getuige het feit dat ze nog steeds volle zalen trekken.

Marcel²
aERodynamIC schreef:

Ik grijp wat je hier bedoeld. Zelf heb ik alle albums van UB40, maar dat komt omdat ik ook van reggae muziek houd. Een tijdje terug heb ik heel veel reggae albums in een keer gekocht. Zelf heb ik soms wel moeite om een heel album uit te draaien. Draai ik wat van UB40 is het meestal The Best Of. De singles vind ik nog steeds erg mooi. Met dit album ook, de singles zijn het best.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:

Marcel, ik moet je eerlijk zeggen dat ik UB40 maar zo zo vind. De singels zijn echter puik. Ik bezit dan ook twee greatest albums van UB40 (en natuurlijk het geweldige album Rat in the Kitchen, maar ja daar heb ik zoete herinneringen aan).

Groeten (ook aan Yvonne ) ,

Hans

Marcel²
Hans Brouwer schreef:

Groeten (ook aan Yvonne ) ,

Hans

Groetjes terug Hans

Pieter Paal
De bassist zat toen in de bak vanwege dat ongeluk, maar dat neemt niet weg dat dit een goed album is.
De spotlight is gericht op Campbell's songs, maar hoor eens wat moois Astro weer gemaakt heeft.

avatar van foxhusky
Een erg fijn album om naar te luisteren. In 1989 gekocht vanwege het nummer Where did I go wrong. Dat blijf ik het beste nummer vinden van UB40. Ook het instrumentale Dance with the Devil is een goed nummer, gewoon lekkere muziek om te horen.

Kadafi
Dit is een goed album. Weleenswaar geen Reggae meer te noemen, doch is het feelgood blije popmuziek van de bovenste plank hoor. Het is door mijn ouders vaak gedraait toen ik kind was en het is nooit gaan vervelen. Ik speel deze nog geregeld af omdat het een prima sfeer schept op de achtergrond.

stuart
Where did I go wrong

avatar van lennon
Where did I go wrong is het enige lichtpunt op dit album... die gasten zijn het na 2 albums echt helemaal kwijt

avatar van LucM
De hitsingles 2, 3, 5 en 7 vind ik wel goed maar voor de rest zijn het veelal saaie en nietszeggende songs die bovendien teveel op elkaar lijken. Buiten hun beginperiode is UB40 een echte singlesband: hun hits zijn doorgaans prima maar hun albums zijn wisselvallig met naast de hits ook opvullers.

avatar van lennon
lennon schreef:

Hier ga ik toch een beetje op terug komen...

Ben nog steeds van mening dat dit album wel het keerpunt betekende in de UB40 carriere.. Positieve is dat het eigen geschreven nummers zijn. Er staan een aantal zeer sterke nummers op, waarvan Where did I go wrong mijn ultieme favoriete UB40 nummer is. De melodie pakt me nog steeds na al die jaren. Mooi...

Maar Contaminated Minds uitgevoerd door Astro vind ik ook erg mooi. Breakfast in bed en I would do for you zijn de andere uitschieters.

Het album wordt wat wisselvallig door de zwakke broeders, die eigenlijk uiteindelijk een verwijzing was naar het slappe UB40 geluid wat er in de 90's zou gaan volgen.
Maar een krappe voldoende haalt dit album toch nog wel voor me uiteindelijk.

Mooie hoes trouwens!