Brian Wilson - Brian Wilson (1988)

Label: Reprise

1. Love and Mercy (2:55)
  2. Walkin' the Line (2:40)
  3. Melt Away (3:01)
  4. Baby Let Your Hair Grow Long (3:18)
  5. Little Children (1:50)
  6. One for the Boys (1:50)
  7. There's So Many (2:47)
  8. Night Time (3:38)
  9. Let It Shine (3:59)
  10. Meet Me in My Dreams Tonight (3:06)
  11. Rio Grande (8:16)
  12. Brian on "Love and Mercy" * (2:23)
  13. He Couldn't Get His Poor Old Body to Move * (2:37)
  14. Being with the One You Love * (2:36)
  15. Let's Go to Heaven in My Car * (3:40)
  16. Too Much Sugar * (2:38)
  17. There's So Many [Demo] * (1:54)
  18. Walkin' the Line [Demo] * (2:52)
  19. Melt Away [Early Version - Alternate Vocal] * (2:03)
  20. Night Time [Instrumental Track] * (4:05)
  21. Little Children [Demo] * (2:01)
  22. Night Bloomin' Jasmine [Demo] * (2:20)
  23. Rio Grande [Early Version - Compiled Rough Mixes] * (6:07)
  24. Brian on "Rio Grande" * (1:20)
  25. Brian on "The Source" * (1:05)
  26. Brian's Farewell * (0:55)
'Love And Mercy' is een van zijn allerbeste nummers.
En 'Rio Grande' mag er ook zijn.

beaster1256
ja, een leuke plaat maar niks meer , had er veel meer van verwacht en op sommige nummers zingt hij zelfs vals , t'is me ook iets te meer een kinderplaat maar wilson is in feite een groot klein kind nietwaar , toch staan er geniale dingen op , love & mercy is zelfs geniaal

Pieter Paal
Het refrein van 'Love and mercy' doet mij aan het kinderliedje 'Boer wat zeg je van mijn kippen' denken.

avatar van Bartjeking
Teveel middelmatige nummers helaas. Zoals hiervoor al genoemd: Love & Mercy is een topnummer, maar ik vind de rest allemaal te inwisselbaar en opelkaar lijken. Hij heeft betere platen gemaakt.

avatar van Niles
Rio Grande

avatar van heartofsoul
Dit album blijkt beter te zijn dan ik dacht. Voor mij althans, want de geldende mening is dat het niet
sprankelend genoeg is, en dat de liedjes alhier niet tot zijn beste songs behoren. Allemaal wel een beetje waar, en toch vind ik het wel meevallen. Het heeft lang geduurd voordat ik aan de synths en het enigszins kunstmatige geluid gewend was geraakt, maar ten langen leste heb ik dit album, dat in mijn oren zowel vrolijk-zomers als melancholiek klinkt, toch weten te waarderen. En de songs zijn toch helemaal niet zo slecht?

avatar van Wandelaar
Brian stond hier nog sterk onder invloed van psychotherapeut Eugene Landy die ook nog eens een flink deel van de rechten opeiste. Een trieste episode. De plaat viel me niet tegen, heb 'm destijds in bezit gehad. In Rio Grande kon Wilson zich creatief uitleven in de stijl van Smile.

Zijn genialiteit is Brian Wilson al lang kwijt. Toch is dit geen slechte cd, aanvankelijk had ik deze laag gewaardeerd, net zoals ik de meeste Beach Boys albums na Holland uit 1973 laag waardeer.Toch keer ik op mijn schreden terug, na deze cd vaker te hebben afgespeeld. Het aanhoren meer dan waard. Een dikke voldoende.

avatar van Ducoz
Facinerend dat Brian na alles eigenlijk niks heeft ingeboed, zo eind jaren 80 en nog altijd even fris (iets ouder natuurlijk) klinkt als aan het begin van de 70s.

Een andere plus is dat hij niet wegzakt in een absolute 80s productie en hoor je het er wel aan af, maar stoort het nergens en klinkt het ook niet écht gedateerd. Fijne plaat.