Die Kreuzen - Die Kreuzen (1984)

Punk / Rock

7. Get 'Em (0:58)
  8. Fighting (0:38)
  9. No Time (1:19)
  10. All White (3:38)
  11. Pain / Sick People (3:24)
  12. Hate Me (0:48)
  13. Live Wire (1:48)
  14. Not Anymore (0:58)
  15. Mannequin (1:13)
  16. Fuck Ups (1:13)
  17. Think for Me (1:42)
  18. Dirt and Decay (1:15)
  19. Don't Say Please (1:04)
  20. No Name (1:31)
avatar van Boenga
Meer dan degelijke muzikanten, maar vooral de heel bijzondere schreeuwstem van zanger Dan Kubinski maakten eerste LP van Die Kreuzen heel uniek en semi-legendarisch in het hc/punk milieu (tracks14 tot 34 op de CD). Daarna ging het bergafwaarts (vind ik toch) met een heel andere stijl van muziek (indie-rock of zoiets)...

avatar van Paalhaas
Boenga schreef:

Ik trek z'n stem maar slecht eigenlijk. Alsof je een half uur luistert naar een varken in doodsstrijd.

avatar van Boenga
Tja, ik kan best begrijpen dat niet iedereen op zo'n stemgeluid zit te wachten. Desalniettemin wil ik er toch bij vermelden dat hij wel degelijk zingt - anders dan veel schreeuwlelijkerds in het grindcore-milieu (of hoe die genres ook allemaal mogen genoemd worden), waar ik de indruk heb dat de meesten van hen aan keelkanker lijden...

avatar van Don Cappuccino
Maar 4 stemmen? Deze band is volgens mij echt in de vergetelheid geraakt. En het is toch een grote inspiratie geweest voor bands als Voivod, Sonic Youth en Neurosis. De gitaarstijl heeft veel elementen die je later bij Piggy, de gitarist van Voivod zou horen. Lekker tegendraads. De zanger valt ook gelijk op en zou zo in een black metal band kunnen. De ritmesectie is retestrak, de bas is heerlijk en de drummer speelt zeker geen standaardbeats. Heerlijke plaat dit. Ik ga October File ook eens beluisteren.

avatar van platedraaier
Aardig, maar niet zo goed als ik gehoopt had. 1 of twee nummers is wel leuk, maar een hele plaat is teveel van hetzelfde.
Toch zeker wel lekkere snelle 80`s ragpunk met behoorlijke metal invloeden.

avatar van frolunda
Onbegrepen band die hun tijd ver vooruit waren.Zelf begreep ik hun combinatie van punk,noise en metal overigens ook niet helemaal,iets wat met de opvolger October file al beter werd.

avatar van niels94
Wow, dat dit uit '84 komt! Mij had het niet verbaast als dit tijdgenoten waren van Heroin! Heeft dit plaatje niet ook een flinke invloed op emo e.d. gehad? Zou je wel zeggen.

Hoe dan ook, ik ben tamelijk verrast door de kwaliteit van dit rauwe album en ben eerlijk gezegd een beetje verbaasd over de nogal lauwe reacties hierboven. Wat we voor onze kiezen krijgen is loeistrak bas- en drumspel met een ziedenende drive, een ontzettend venijnig gierende gitaar en gruwelijk vette vocalen. Die vocalen houden een beetje het midden tussen de agressieve punkvocalen die je uit dit tijdperk verwacht en het geschreeuw van latere emobands, en ze kunnen wat mij betreft erg intens zijn. Ja, deze woeste adrenalineshot komt behoorlijk binnen bij mij.