Andrea Bocelli - Bocelli (1995)

Italië
Label: Polydor

1. Con Te Partirò (4:09)
  2. Per Amore (4:41)
  3. Macchine da Guearra (4:08)
  4. E Chiove (4:21)
  5. Romanza (3:41)
  6. The Power of Love (5:21)
  7. Vivo Per Lei (4:23)

met Giorgia

8. Le Tue Parole (3:57)
  9. Sempre Sempre (4:18)
  10. Voglio Restare Così (3:51)
Op zich vind ik dit soort muziek op zijn tijd best goed te pruimen (getuige mijn liefde voor Sarah Brightman en Josh Groban), maar op de een of ander manier heb ik dat niet echt bij Andrea Bocelli.
Misschien komt dat wel omdat een oud-onderbuurman deze cd indertijd erg graag heel hard mee pleegde te bleren.:r

avatar van musicfriek
Ik kan letterlijk huilen van zijn muziek (en niet in negatieve zin..). Wat een ge-wel-di-ge stem heeft deze man. Con te partiro en Per amore blijven voor altijd toppers voor mij! Hele album is super.

avatar van HiLL
Met name Vivo Per Lei vind ik geweldig mooi! Die vrouw heeft een dijk van een stem!!

HiLL schreef:

Vivo Per Lei vind ik geweldig mooi!

Geweldig zou ik het nu niet noemen, maar Vivo per Lei vormt samen met Con Te Partiro het hoogtepunt van de cd. 3* voor Bocelli's mooie stem & de andere liedjes op cd. Behalve The Power of Love (dat Engels staat hem toch echt niet!!) is alles eigenlijk wel OK.

avatar van andreo
Con te partiro zag ik hem live zingen inAntwerpen waar hij eigenlijk ontdekt is op de night of the proms.
Hij zong toen ook The power of love en verloren was ik!
Josh Groban hoeft voor mij niet, maar de stem van Bocelli,ongelooflijk is dat!

avatar van LucM
Dit is niet meteen het soort muziek waar ik vaak naar luister, maar zingen kan Bocelli wel erg goed.

avatar van royals
Dit is wel zowieszo de beste opera-achtige gezongen cd ooit. De rest van de opera stuff doet weinig met me. Maar hij zingt zo mooi en gevoelig. Deze cd is gewoon een klassieker (in z'n genre). Prachtige arrangementen en erg goed (in)gezongen.

Con Te Partiro, Vivo Per Lei en Sempre Sempre vind ik erg mooi. De rest is soms niet iets té. De stem van Bocelli blijf wel onovertroffen.

Zijn beste cd. Con te pariro vind ik prachtig. Echt Italiaans.