The Loyalists - Redemption (2008)

Label: Backbone

1. Maximum (4:10)
  2. Gasoline (3:06)
  3. Third Strike (4:38)
  4. Machine Gun Alley (3:36)
  5. All in a Days Work (3:18)

met Louis Logic

6. Denora Hill (5:03)

met Melinda Wiggins

7. Endurance (4:39)

met The Aztext

8. Sunday School (2:15)
  9. Loyal Theory (4:19)
  10. Compatible Opposites (3:57)

met Planet Asia

11. Impulsive Wandering (5:07)
avatar van Niek
Toch niet erg duurzaam deze plaat. Het kabbelt wel erg flets voort. En zinnetjes als: 'it's cool not to care, but I do' getuige wel erg duidelijk van borstklopperij. Ik neig er erg naar een halfje te verlagen, maar laat de 3,5 nog even staan dankzij de hoorntjes op Maximum.

avatar van Rhythm & Poetry
Vandaag vond Redemption mijn platenspeler weer eens en ik geniet er nog steeds van. Misschien vreemd, want een echt bijzondere plaat is het niet, eerder zeer degelijke hiphop. Maar wel degelijk op het allerhoogste niveau. En dan hebben ze ook nog eens een van de beste 21ste eeuw hiphopnummers gemaakt met The Maximum.

avatar van kemm
Beuke, beuke, beuke!!! Alle ingrediënten voor een goed hiphopalbum zijn aanwezig, maar worden op zulk een verschroeiend tempo op de luisteraar afgevuurd dat het me soms helemaal mist. Nergens een adempauze of moment van rust, of gewoon wat variatie.
De muziek is goed, als album is Redemption wat minder.

vind dit echt een super dope album 4.5/5.

avatar van TimeforTruth
Kan me nog heel goed herinneren toen ik via via op youtube de eerste keer Loyal Theory hoorde, ik werd uit mijn stoel geblazen van genot, echt een 'eargasm' eerste klas was dat.
Zijn er niet heel veel bij wie ik dat zelfde gevoel kreeg.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind deze net iets minder dan Moodswing. De wat snellere, meer basic-stijl op Redemption is goed uitgevoerd, maar ik ga toch meer voor de sfeervolle hip-hop van haar voorganger.

avatar van Harderwiek
Wow, wat een prachtig album blijft dit toch!

avatar van Venceremos
Geen onverdeeld succes op de Britse eilanden.