Grootfaas schreef:
Mooie plaat.
Instrumentaal doet met mij af en toe denken aan SPK's Zamia Lehmanni maar dat niveau haalt DCD niet,
Vooral als Brendan zingt op side 1, erg mooi , ik vind Lisa een stuk minder hoewel het laatste nummer wel weer mooi is. Zou het wel eens willen zie met Liz Fraser als zangeres.
Interessante benadering: Dank als eerste voor het noemen van SPK (Zamia Lehmanni): geeft weer nieuwe inzichten...
Maar ik heb het nu een beetje geluisterd op YT, en inderdaad: ik herken overeenkomsten. Ben echter wel van mening dat de verschillen groot zijn in benadering: SPK vind ik agressiever, en legt veel nadruk op het experimentele aspect. Misschien dat het iets te maken heeft met drempelwaarde, maar ik heb het gevoel dat DCD de nadruk heeft gelegd op mooie/intense melodieën terwijl ik bij SPK het gevoel lijk te hebben dat de gothische/middeleeuwse melodieën en klanken een meer experimentele waarde toegekend zou mogen worden.
En Liz Fraser als zangeres (op dit album)?
Nee, ik weet zeker dat het mooi zou worden, ik twijfel er niet over. Ik vind de stem van Liz echter lichtvoetiger klinken: waar Liz je met haar stem leidt naar spirituele atmosferen, legt Lisa jouw lot linea recta in de hand van de goden.
Maar ik heb ook zo mijn 'stoute' fantasieën: ik zou het machtig vinden om bepaalde songs met Lisa eens horen met heuse operettekoren in een kathedraal of zo..., manmanman, wat een feest zou dat zijn!