DJ Tiësto - Magik Six: Live in Amsterdam (2000)

Dance
Label: Black Hole

1. Afterburn - Fratty Boy (6:06)
  2. Sunburst - Eyeball [John Johnson Remix] (4:23)
  3. Yahel Barkan en Eyal Bark - Voyage (4:29)
  4. Free Radical - Surreal [En Motion Remix] (4:15)
  5. Fire & Ice - Forever Young (5:35)
  6. Swimmer - Purple Cloud (5:09)
  7. Delirium - Silence [DJ Tiësto's in Search of Sunrise Remix] (6:25)

met Sarah McLachlan

8. Moogwai - Viola [Armin van Buuren Remix] (7:41)
  9. Kamaya Painters - Wasteland (4:27)
  10. Cloud 69 - Sixty Nine Ways (5:51)
  11. Airwave - Escape from Nowhere (5:48)
  12. Dawnseekers - Gothic Dream [John Johnson Remix] (4:35)
  13. Push - Till We Meet Again [Album Mix] (4:29)
  14. VDM - No Hesitation (3:18)
  15. Pulser - Cloudwalking [Astral Mix] (4:51)
avatar van gekkehenkie
De beste van Tiesto!!!

avatar van Onderhond
Bij de Tiësto albums mag wel "Dance" bij als genre lijkt me.

Ik val niet meteen achterover van de mix, maar qua platenkeuze kan dit album wel tellen. Fire & Ice, Moogwai, Airwave, Push ... hoogtijden voor de tranceliefhebbers.

Als mixalbum is het verder wat braafjes. Toch stoort het me maar weinig. Erg lekker album. Geeft me weer zin om achter wat oudere tranceplaatjes aan te gaan.

triqo
Wasteland

avatar van Onderhond
Jammer dat deze CD weer gekelderd moet worden door een geluidloze 0.5* stemmer.

avatar van jurado
zeer onwaarschijnlijk dat deze persoon er ook daadwerkelijk naar geluisterd heeft.
Jammer , zulke mensen.

Allerbeste mix-album van Tiesto ooit! Ongeevenaard ook doordat het live opnomen is in een club.
Silence, Viola, Till We Meet Again, etc. 100% Genieten, een 5 natuurlijk!

avatar van sdr
sdr
Dit album heb ik een paar jaar geleden goedkoop gekocht alhoewel ik eigenlijk al niet zo veel meer had met trance muziek. Hier heb ik echt wel van genoten, alhoewel ik geen vergelijksmateriaal heb, durf ik te zeggen dat dit van ongekend hoog niveau is. Cloudwalking en Voyage zijn trance-classics.

Misschien wel de beste trance cd ooit! Blijf hem toch keer op keer luisteren zonder dat hij verveelt. een dikke 5 dus!

Zoiezo de beste Magik. Geweldige tracks, goede opbouw, dit is een must-have voor elke trance liefhebber.

avatar van Sjaan
Live had alleen van mij niet gehoeven net als de rug van tiesto op de hoes....

Als tranceliefhebber is dit echt een van de topcd's.
Wat een mix zette tiesto daar neer, jammer dat ik destijds te jong was om er live bij te zijn.

Dan had ik meteen kunnen weten wie en waarom het "Godverdomme" schreeuwt wat je kunt horen wanneer track 5 stilvalt.

Overigens kloppen de titels van de eerste en vijfde track niet.
Dat moeten Afterburn - Northpole en Fire & Ice - Silent Cry zijn.

avatar van -SprayIt-
Sfeervolle set met lekkere knalplaten, leuk ook om Delerium - Silence (DJ Tiësto's In Search Of Sunrise Remix) weer eens te horen. Het live aspect geeft wel wat extra's, je waant je er toch een beetje bij. Kan me voorstellen dat in die tijd, met een pilletje op, of misschien wel 2, het een ongekend lekker feestje was. Zelf heb ik iets minder met het genre, maar alsnog genoten van deze vlucht. Perfect gemixt, bij tijd en wijle zeer uplifting en al met al zeer dansbaar, maar ook een beetje fout. Toch. Een dikke voldoende, 3,5*, waar ik bij aanvang een lagere score had verwacht.

avatar van Bill Evans
Men mag de trance uit die tijd (zo tussen 1999 en 2005) fout vinden, lekker was (en is) het zeker. Behalve Silence zijn dit overigens geen commerciële platen. Dat label "fout" snap ik trouwens wel. Ik was ook sceptisch toen trance ineens explodeerde aan het eind van het 2e millenium, maar was al vrij snel om.
Deze mix is een terechte klassieker in het genre. De Magik cd's zijn, net als de eerste ITWT en ISOS-mixen, live gemixt, de laatste twee live-opnames met publiek, waardoor ze een speciale sfeer uitademen. De platenkeuze op Magik 6 is erg goed en met name de Belgen zijn sterk vertegenwoordigd (Airwave, Cloud 69, Push en Fire & Ice). Yahel's Voyage, L-Vee's Sixty Nine Ways en Armin's Viola vind ik persoonlijk de hoogtepunten in deze mix. Afsluiter Cloudwalking had van mij nog wel een minuut of twee door mogen gaan.

Ik draaide deze vaak voordat ik uit ging. Ik ging destijds (eind jaren '90, begin '00) vaak naar de <<O>> in Den Haag en zag daar o.a. Tiësto (solo), Armin, Ferry Corsten, Johan Gielen, Paul van Dyk, en dat waren inderdaad leuke feestjes. Rond 2001 was ik er, na zo'n 8 jaar house-, trance- en techno-party's, wel klaar mee, maar de muziek die blijft bij tijd en wijle zijn weg terug naar mijn cd-speler vinden.

avatar van Bill Evans
Kleine correctie: Viola is natuurlijk niet van Armin zelf, maar hij is wel verantwoordelijk voor de remix die op deze cd staat.

avatar van trebremmit
Jammer dat Bill Evans niet meer actief is op de site, was toch een mede trance liefhebber.

Erg goede mix verder van Tiesto, dit is wel een van zijn betere, alhoewel de eerste Magik en die van Los Angeles nog net wat beter zijn. Net als Bill Evans draaide ik deze muziek toen ook vaak voordat ik uit ging, of na afloop in de auto terwijl het weer licht werd. Ik word er altijd wel gelukkig van als ik het draai.