Everon - North (2008)

Duitsland
Label: Mascot

1. Hands (5:11)
  2. Brief Encounter (6:51)
  3. From Where I Stand (5:55)
  4. Test of Time (5:02)
  5. North (5:03)
  6. South of London (4:04)
  7. Wasn%u2019t It Good (6:34)
  8. Woodworks (3:24)
  9. Islanders (4:18)
  10. Running (5:00)
MindRuler
Een schande dat hier nog geen commentaar is toegevoegd!
Everon is een Duitse prog rock band die met North reeds hun 7e worp aflevert.
Het album is opgenomen in de eigen studio van opperhoofd Philipps en vertoont weinig verschillen met voorgaande albums. Fans van het eerste uur kunnen deze dan ook blindelings aanschaffen. Maar ik denk dat ze dat na 3 jaar inmiddels wel gedaan hebben. Everon is het sterkst in melodieën en teksten. Op North staan nummers die tot de sterkste uit Everons oeuvre behoren: From Where I Stand, het titelnummer, instrumentaaltje Woodworks en het uiterst fragiele duet Islanders. Het refrein doet erg 80's Rush aan. Tevens weer een pluim voor het fraaie artwork, ook één van Everons sterke punten. Voor wie deze band niet kent, is North een prima instapper.

Life taught us many lessons
I thought we learned those lessons well
We should be old enough to face it
But we both don't say a word
Just speechlessly drive South
While emotionally, it feels
We're heading North

avatar van horned_reaper
South of London heeft zo'n heerlijk aanstekelijk refrijn! ^^

Deze zing ik erg vaak uit volle borst mee in de auto.

Ozric Spacefolk
Deze plaat blaast wel erg hard.

Het is een ingewikkelde, en volgestopte muzikale reis. Er is nauwelijks een moment van rust.
Daartegenover staat, dat deze wervelwind van progmetal wel erg knap is.
Doet een beetje denken aan Vanden Plas, zo volgepropt is alles.
Gitaarsolo's, riffs, drumpartijen, synths//piano en zang, alles is lekker gemixt.

Dus los van de drukte, is dit een goede plaat voor liefhebbers van het genre. Anderen moeten dit niet proberen, want je wordt gillend gek.

avatar van horned_reaper
Ozric Spacefolk schreef:
Deze plaat blaast wel erg hard.

Daartegenover staat, dat deze wervelwind van progmetal wel erg knap is.
Doet een beetje denken aan Vanden Plas, zo volgepropt is alles.

De drie albums die hieraan vooraf gingen zijn wat beter te doen naar mijn mening.

Ozric Spacefolk
Ik ken van oudsher eigenlijk alleen die plaat met die Alien erop.
Later (in de musicmeter en spotify-tijd) ben ik ze allemaal gaan luisteren.
Wel vluchtig (zoals dat gaat), dus heb niet echt een goed beeld van het oeuvre van deze band.

Ik zal nog eens aandacht wijden aan de voorgaande platen, thanks horned_reaper