Serenity - Fallen Sanctuary (2008)

Oostenrijk
Label: Napalm

1. All Lights Reversed (6:19)
  2. Rust of Coming Ages (4:32)
  3. Coldness Kills (0:29)
  4. To Stone She Turned (5:00)
  5. Fairytales (4:55)
  6. The Heartblood Symphony (5:29)
  7. Velatum (4:31)
  8. Derelict (4:28)
  9. Sheltered (By the Obscure) (5:02)
  10. Oceans of Ruby (4:15)
  11. Journey's End * (5:01)
avatar van Rinus
Super album, deze tweede van dit oostenrijkse gezelschap.Alles wat er al was op het debuut album, wordt hier nog een streepje beter doorgevoerd en verfijnd. Erg goede produktie. Kamelot heeft er een weer een concurent bij.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Rinus schreef:
Kamelot heeft er een weer een concurent bij.

Je slaat de spijker op z'n kop. Toen ik voor het eerst kennis maakte met deze band, als voorprogramma van Kamelot in 013, eerder dit jaar, kregen ze net zo gemakkelijk de hele zaal mee als Kamelot zelf. Dit geeft geloof ik wel aan, dat ze in Nederland een redelijke status hebben.
De muziek is in ieder geval erg overtuigend en ze doen het live uitstekend wat mede komt door de ijzersterke podiumpresentatie van zanger Georg Neuhauser.

Ook tijdens het recente optreden met Edenbridge, was ik weer zéér 'impressed'.
Oftewel: het wordt gewoon tijd om de albums zo snel mogelijk op de kop te tikken!!

avatar van Rinus
Dus jij was ook aanwezig bij het optreden in Bibelot, Dordrecht, de 26ste?

Hoewel er niet veel bezoekers waren (zal te wijten zijn geweest aan de slechte reklame die Bibelot voor dit concert heeft gemaakt), speelden Serenity en Edenbridge (voor mij althans) de sterren van de hemel.

Ik heb alles lopen meebrullen, en Georg was in heel goede doen, net zoals Sabine trouwens. Na het concert nog even met beide gepraat, en dat is ook wel weer apart dat je gewoon met de bandleden kan praten na een concert.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Ik was er inderdaad ook bij, dus grote kans natuurlijk dat ik je gezien heb. Heb nog een handtekening van Sabine op de kop weten te tikken ook, dus wat wil een mens nog meer . Verder struikelde Georg in al z'n enthousiasme bijna over m'n voeten, wat een opgewonden, maar welgemeend excuus bij hem ontlokte. Wat dat betreft echt geweldig om de bandleden nog even aan hun 'jasje te mogen trekken', zo net na het optreden.

Op dit moment ben ik me erg aan het verdiepen in de muziek van Edenbridge, dus dit concert was de uitgelezen kans om de heren en dame in kwestie eens aan het werk te zien. Op zéér overtuigende wijze, overigens. Wat dus ook gold voor Serenity, die aan kracht en intensiteit er niet voor onder deed. Vooral de prachtige ballad "Fairytales" zit nog in m'n geheugen gegrift.

avatar van Harrymans
Had nog niks van deze band gehoord, maar als voorprogramma van Threshold in de Boerderij hebben ze aardig indruk op me gemaakt. Wel erg in de stijl van Kamelot maar zeer goed en overtuigend. En nog aardige gasten ook, gewoon gezellig aanspreekbaar na het concert, en het jodelen gaat ze ook goed af

avatar van notsub
Dit is een heel eind beter dan de voorganger. De songs hebben meer lef en energie. Ik ben nog steeds geen fan van de band. De negatieve bijsmaak van de headlinershow op Progpower Europe is nog niet weggespoeld. Fairytales heeft een mierzoete tekst, maar het nummer steekt wel boven de rest uit.

MindRuler
Er zijn geen woorden voor dit meesterwerk, moeilijk te geloven dat dit slechts hun 2e album is!
Ik ben trouwens benieuwd naar hun derde worp. Of die deze zal overtreffen, is nog maar de vraag.

MindRuler
Begin deze week weer eens een rondje Fallen Sanctuary. Ma-gi-straal!
Ik wil toch nog even reageren op notsub's opmerking ivm de voorganger.
Uiteraard is deze beter, maar een "heel eind" doet dat album toch wel tekort.
Er zijn nuance-verschillen en compositorische verschillen, hier zit ook meer eenheid in
dan in de voorganger. Ik kan alleen onmogelijk 2 favorieten selecteren.
Dit elftal wint gewoon de wereldcup.

avatar van jasper1991
Gefrustreerd over de rode duivels?

Ik ga hier spoedig achteraan, de hoes is in ieder geval fraai!

avatar van jasper1991
Oerdegelijk is het woord voor dit album. Pakkende en goed uitgewerkte nummers met een ietsiepietsie te vette productie. Af en toe weinig ademruimte zeg maar. Ook niet veel experiment of vernieuwing, maar dat maakt op zich niet uit als de nummers gewoon goed geschreven zijn.

Hoogtepunten zijn de ballade 'Fairytales' en de twee catchy nummers die volgen.

MindRuler
Zit deze week weer eens in m'n discman en duikt meteen ook (weer) de Top 10 in.

avatar van The_CrY
Lekkere symfonische metal! Weinig nieuws, lekker bombastisch met catchy melodieën. De zanger doet me af en toe wat denken aan Tony Kakko. Dikke vier sterren in ieder geval, zat nog te twijfelen aan 4,5, maar dat doen we toch maar niet omdat het redelijk middle of the road is allemaal. Favorieten zijn voor mij "Fairytales" en "Velatum".